Zapewne moje info nie będzie aktualne, (już mamy styczeń 2024) ale żeby się dowiedzieć jaka jest wersja danych mapy, to trzeba nacisnąć przycisk „SETUP”. Potem Dotknij ikony „Ogólne” na ekranie.
Przewiń w dół Dotknij przycisku „Informacje o systemie” na ekranie. Przeczytaj ID mapy powinno być
ID urządzenia: XXXXX XXXX XXXX XXXX XXXXX XXXX
Wersja oprogramowania: X.X.XXX
np. ID mapy: EUL20211116
Jak tego nie ma to masz warzywo a nie system.
Ogólnie ja raz zaryzykowałem i kupiłem na allegro od hakera nowe mapy coś około 300 zł ale właśnie jak wgrywa się uaktualnienie to haker ostrzega, że
silnik musi cały czas czyli przez 40 minut pracować bo inaczej po kilkunastu minutach Pan Toyota sam, dla oszczędności wyłączy napięcie na radyjku ,
i wtedy zamiast update to masz roślinkę. No i trzeba być online z tym kto ci system z mapami daje bo jest weryfikacja ty podajesz kod hakerowi
a on ci generuje odzew . Upierdliwość.
Ogólnie zamiana radyjka oryginalnego na chińskiego androida jest możliwa, nawet kupiłem wszystko (łącznie z maskownicą) i od 2 lat mam to w piwnicy , bo
w czasie przekładania radyjka okazało się, że Pan Toyota ma inne kabelki i systemy niż towarzysze i nie współpracuje android z systemem auta czyli np nie ma możliwości
podłączenia kamerki cofania i takie tam pierdołki - tylko głośniki działają

więc zostawiłem oryginalne radyjko w spokoju i używam swojego telefonu:
jak wsiadam do auta to podłączam kabelkiem do zasilania mój telefon z Yanosikiem i mam wszystko z telefonu, mapy on-line, natężenie ruchu , radary i internetowe radio.
i tylko korzystam przez USB z głośników pana Toyoty. Pozdrawiam Tomasz