Autor Wątek: Stukanie w okolicach lewej strony  (Przeczytany 1002 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Widgett

• Początkujący
  • Samochód:: Toyota Corolla
Stukanie w okolicach lewej strony
« dnia: 07 Marca 2022, 18:43:04 »
Posiadam Toyotę Corolla e12. Od dwóch dni na wolnych obrotach mam objawy jakiegoś przeskakiwania,stukania w okolicach lewej strony. Łożyska wymienione,końcówka drążka też. Zastanawiam się czy to nie dźwięk przegubu lub zużytego sprzęgła. Bo napewno jest do wymiany. I tak podczas dodawania gazu przy jeździe auto jakby rzezilo.Jak mogę dodać film? Chętnie pokażę dźwięk. To się dzieje przy wolnej jeździe. Podczas ruszania i przy hamowaniu
« Ostatnia zmiana: 07 Marca 2022, 18:45:59 wysłana przez Widgett »

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
Odp: Stukanie w okolicach lewej strony
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Marca 2022, 00:35:25 »
Posiadam Toyotę Corolla e12. Od dwóch dni na wolnych obrotach mam objawy jakiegoś przeskakiwania,stukania w okolicach lewej strony. Łożyska wymienione,końcówka drążka też. Zastanawiam się czy to nie dźwięk przegubu lub zużytego sprzęgła. Bo napewno jest do wymiany. I tak podczas dodawania gazu przy jeździe auto jakby rzezilo.Jak mogę dodać film? Chętnie pokażę dźwięk. To się dzieje przy wolnej jeździe. Podczas ruszania i przy hamowaniu
jak rzęzi/terkocze podczas jazdy przyspieszania/hamowania <na biegu> to obstawiam że łożyska w skrzyni biegów -> na wałku sprzęgłowy albo mechanizmu róznicowego.
A jak wciśniesz sprzęgło to się uspokaja? Sprzęgło też może hałasować < łożysko oporowe> ....

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl