Autor Wątek: Jak sprzedaż swoją corolle co kupisz za kolejne auto  (Przeczytany 7356 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline talib1990

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Jak sprzedaż swoją corolle co kupisz za kolejne auto
« Odpowiedź #15 dnia: 28 Marca 2022, 21:26:10 »
Jeśli będzie corolla Cross 1.8 MPI hybrid AWD to biorę . Jeśli nie to zbieram dużo monet i będzie rav4 plug in

Wysłane z mojego S20 FE 5G przy użyciu Tapatalka

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #16 dnia: 29 Marca 2022, 13:18:37 »
ostanie tankowanie to 35,4 litra i 815 km przelotu

To też ładny wynik, 4,3 l/100 ;)
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #17 dnia: 29 Marca 2022, 14:28:18 »
O co chodzi z grubością blachy? Wgniotło się coś komuś od samego patrzenia? Auris ma grubszą blachę od Corolli? Fakt, zamykam drzwi w Aurisie i widzę jak blacha drży no ale co z tego wynika?

GrzegorzC

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 29 Marca 2022, 17:57:04 »
Nie wiem jak było w Aurisie ale w Focusie II, którego miałem, mycie maski czy dachu gąbką nie wzbudzało we mnie strachu, że coś się wgniecie, tutaj owszem. Nie sprawdzałem jaka jest teraz w nowych Focusach ale pewnie będzie podobnie. Gdzieś trzeba te parę kilo zrzucić, więc odchudzają wszystko, blacha, lakier, wygłuszenie a i parę dolarów się zaoszczędzi przy okazji, wiadomo, eco(logia|nomia).

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #19 dnia: 29 Marca 2022, 19:54:52 »
No ale wgniotło ci się coś od mycia? To że się ugina o niczym nie świadczy.

GrzegorzC

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 29 Marca 2022, 20:17:12 »
No ale wgniotło ci się coś od mycia? To że się ugina o niczym nie świadczy.
Nic się nie wgniotło bo uważałem, stwierdzam tylko niezaprzeczalny fakt, że blachy są odczuwalnie cieńsze niż kiedyś. Jeżeli w starszym aucie powierzchnia bez przetłoczeń potrafiła być sztywniejsza niż w nowym z przetłoczeniami to o czymś to świadczy. Czy to lepiej, czy gorzej i dla kogo, to już temat na inną rozprawę.

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #21 dnia: 29 Marca 2022, 20:21:07 »
w Focusie II, którego miałem, mycie maski czy dachu gąbką nie wzbudzało we mnie strachu, że coś się wgniecie

U mnie w Aurisie i w obecnej Corolli nie wzbudzało i nie wzbudza żadnego strachu mycie auta. Nic mi się tam nie wygina i przy myciu nie widzę różnicy między Toyotami a starym Peugeotem, który ma niby mocniejsze blachy. Po co prasować z siłą dach i maskę gąbką i narzekać, skoro można myć auto szczotką, np. delikatną K2 /ja takiej używam/ i wszystko będzie ok. Gąbka zresztą jest na nic, bo zawsze można nią zarysować lakier jakimiś drobinkami piasku.
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

GrzegorzC

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 29 Marca 2022, 20:41:34 »
Może źle się wyraziłem, nie chodzi mi o prasowanie gąbką, ale wystarczy lekko nacisnąć choćby palcem żeby stwierdzić różnicę. Może focus miał grubszą blachę niż reszta, nie wiem, stary już był bo to była druga generacja i długo nim jeździłem, na nowszym nie sprawdzałem. Równie dobrze to może być też kwestia braku dobrego wygłuszenia, wyklejenie nawet najcieńszą masą butylową, nawet nie całej powierzchni też usztywnia blachę, a na nadmiar tej masy w nowych Corollach nie możemy narzekać, np w drzwiach jest tylko mały kwadracik, który lekko tłumi drgania blachy, na masce nie ma ani centymetra, nad podsufitkę nie zaglądałem ale mogę się tylko domyślać.

Meriva

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 29 Marca 2022, 21:11:58 »
Przez 8 lat swojego Opla umyłem kilka razy na podwórku.  Zawsze korzystam z myjni bezdotykowej . Lakier po 5 latach wyglądał nie gorzej jak na autach demo . W 5 roku  miałem korektę lakieru 2 etapową za 600zl( gdyby nie aso zapewne nie musiał bym polerować lakieru )   .  Ogólnie jakość wodnych lakierów obecnie jest raczej podobna jak 15 lat temu .  Wszytko można porysować,  nawet używając profesjonalnych kosmetyków i środków do mycia . Co do blachy - nic nie oprze się pogodzie ( grad ..) , parkowanie ( szyszki ) . I tak dalej .

Wysłane z mojego SM-M515F przy użyciu Tapatalka

Offline phantom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: 30 Marca 2022, 02:20:57 »
Volkswagena, Kia albo Audi

Offline Robzak

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 30 Marca 2022, 15:52:58 »
Lexus :laugh:

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 30 Marca 2022, 18:21:25 »
W jednym szeregu Audi, VW i kia? Serio?  : <zalamka>

Offline bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Mazda CX-30 2.0
« Odpowiedź #27 dnia: 30 Marca 2022, 19:07:01 »
W jednym szeregu Audi, VW i kia? Serio?  : <zalamka>

Mógł dodać jeszcze Dacia albo Bentley.    :grin: :grin: :grin:
Mazda CX-30 2.0 SKYACTIV MHEV 186KM 6AT HIKARI

Offline kifu

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Suzuki Swace
« Odpowiedź #28 dnia: 03 Kwietnia 2022, 12:26:51 »
1.8 sedan HSD. Zwykle mam 4,1 l/100 km.

No, ja z tym samym silnikiem mam podobnie, w zimie średnio ok. 4,5 l/100, a w lecie 3,8 - 4,2 l/100, średnio 4 l/100 w jeździe miejskiej i podmiejskiej. Na trasach, ekspresówkach pali mi trochę więcej.

Qrde, jak wy takie spalanie robicie? Ja mam Swace'a od roku i latem, owszem bywało 4,5 ale zimą bez szans. Głównie jazda po mieście, 1-2 w tygodniu trasa ok. 70km i to właśnie podczas trasy spada spalanie. Ostatnie tankowanie i wg komputera zasięg ok. 700km a średnie spalanie 4,8. Biorąc pod uwagę, że bak ma 43L to zasięg powinien być co najmniej ~800km, chyba że rezerwa to ~10L ;P Albo komputer kłamie ;P

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #29 dnia: 03 Kwietnia 2022, 13:00:14 »
Przy pierwszym tankowaniu po wyjeździe z salonu zasięg pokazywał 1100 km. Teraz ok. 943 km. Zwykle przejeżdżam 700-750 km i tankuje. Nie lubię mieć mało w baku. A jak jeżdżę? Każdy ma swój styl, mój jest spokojny. Po mieście 50-60-70 km gdzie można, w trasie też w miarę przepisowo.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl