Autor Wątek: Jak sprzedaż swoją corolle co kupisz za kolejne auto  (Przeczytany 7352 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline przmor

• Toyot Spamer
Odp: Jak sprzedaż swoją corolle co kupisz za kolejne auto
« Odpowiedź #30 dnia: 03 Kwietnia 2022, 15:34:07 »
Miasto a miasto a nawet to samo miasto o innej porze to dwie różne bajki. Według mnie miasto to np. zakorkowana Łódź w godzinach szczytu i jej centrum a nie obrzeża. Życzę powodzenia w osiągnięciu spalania na poziomie 4,5l w tym mieście. ALE w tym samym mieście Łodzi w nocy lub na obrzeżach miasta jest to możliwe nawet Aurisem z napędem HSD III generacji.

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #31 dnia: 03 Kwietnia 2022, 20:07:15 »
Ja mam Swace'a

O, kurcze! Patrzę, co to za Swace i widzę, że to normalna Corolla ze znaczkiem Suzuki. Jak Toyota mogła wejść w taki sojusz i oddać swoją Corollę marce Suzuki. Dziwnie się czuję oglądając i czytając to w necie. I nie chciałbym jeździć taką podróbką Toyoty. A jeszcze Suzuki coś niedorobi i popsuje wizerunek Toyocie, ech  :-(
« Ostatnia zmiana: 03 Kwietnia 2022, 20:22:27 wysłana przez fynooh »
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

pireus

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 03 Kwietnia 2022, 20:15:29 »
Skąd to się wzięło?

Z norm ekologicznych

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #33 dnia: 03 Kwietnia 2022, 20:43:51 »
Qrde, jak wy takie spalanie robicie?

Żaden problem. Zresztą ja nie jeżdżę trasami czy żadnymi ekspresówkami, tylko zwykłą, gminną, słabą drogą + po mieście powiatowym, gdzie jedzie się z niewielkimi prędkościami, przy których silnik spalinowy często się wyłącza, a jak się wyłączy, to trza starać się jechać na elektryku jak najdłużej. Jak zależało mi na rekordowym wyniku, to wyjeżdżając z domu do powiatowych Puław, trasa 15 km do samego centrum miasta, minionej jesieni uzyskałem 2,8 l/100, pojeździłem troszkę po Puławach i po powrocie na całym dystansie ok. 35 km uzyskałem całościowy wynik 3,5 l/100. No, ale momentami jechałem na elektryku naprawdę ślamazarnie, żeby tylko spalina się nie włączyła. A tak na co dzień, w praktyce, jak już pisałem, uzyskuję średnio w lecie 3,8 - 4,2 l/100, a w zimie i sporadycznie na jakiejś trasie /ekspresówce/ troszkę więcej, a im większa prędkość, to i spalanie coraz większe. 4,5 - 4,6 mam przy prędkości 110 km/h, a 5 - 5,2 l/100 przy prędkości 120 km/h, więcej nie jechałem. I tu też zależy od warunków jazdy. Jak jest pod wiatr, albo jest więcej wzniesień to wynik rośnie, z wiatrem i z górki maleje itp.
« Ostatnia zmiana: 03 Kwietnia 2022, 20:56:34 wysłana przez fynooh »
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

Offline kifu

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Suzuki Swace
« Odpowiedź #34 dnia: 03 Kwietnia 2022, 21:33:04 »
Ja mam Swace'a
O, kurcze! Patrzę, co to za Swace i widzę, że to normalna Corolla ze znaczkiem Suzuki. Jak Toyota mogła wejść w taki sojusz i oddać swoją Corollę marce Suzuki. Dziwnie się czuję oglądając i czytając to w necie. I nie chciałbym jeździć taką podróbką Toyoty. A jeszcze Suzuki coś niedorobi i popsuje wizerunek Toyocie, ech  :-(
A widzisz, jednak można :)
To robione w tej samej fabryce tymi samymi ręcyma ;P stąd się nie bałem i było taniej niż w okolicznych Toyotach. Nawet w środku znajdziesz loga Toyoty. Z jednym masz rację, gdyby to była fabryka Suzuki to bym się pewnie zastanowił.

A tak na co dzień, w praktyce, jak już pisałem, uzyskuję średnio w lecie 3,8 - 4,2 l/100, a w zimie i sporadycznie na jakiejś trasie /ekspresówce/ troszkę więcej, a im większa prędkość, to i spalanie coraz większe. 4,5 - 4,6 mam przy prędkości 110 km/h, a 5 - 5,2 l/100 przy prędkości 120 km/h, więcej nie jechałem.
U mnie w sumie podobnie, jeśli jest miesiąc bez jakiejś dłuższej trasy, to do pracy ~3-4km po płaskim, dopiero po pracy w dwie osoby do sklepu i tu zaczyna się pod górkę, z górki itp. ale poniżej 4,3 nie zeszliśmy z żonką. Na wynik 3,5 to na pewno nie będę się napalać, nie miałbym cierpliwości ;)

Offline jarh

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #35 dnia: 08 Kwietnia 2022, 08:14:30 »
Po sprzedaży Toyoty wracam do Kia. Poprzednio miałem ceed'a i szczerze mówiąc nie wiem co mnie podkusiło na Toyotę. Z tej marki pozostał już tylko jakiś wyimaginowany mit. No ale cóż, trzeba było wydać parę drobnych, żeby się o tym przekonać.

Offline talib1990

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #36 dnia: 09 Kwietnia 2022, 09:23:48 »
Po sprzedaży Toyoty wracam do Kia. Poprzednio miałem ceed'a i szczerze mówiąc nie wiem co mnie podkusiło na Toyotę. Z tej marki pozostał już tylko jakiś wyimaginowany mit. No ale cóż, trzeba było wydać parę drobnych, żeby się o tym przekonać.
A jakieś konkrety ? Co się działo ?

Wysłane z mojego S20 FE 5G przy użyciu Tapatalka

Offline julianoPL

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: chr
« Odpowiedź #37 dnia: 09 Kwietnia 2022, 19:43:22 »
Niech ktoś poprawi ten błąd w tytule, bo to jest język polski na poziomie 5 klasy szkoły podstawowej… wiem że to forum o samochodach, ale na litość boską, jest jakiś admin na sali? :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

pireus

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 10 Kwietnia 2022, 15:50:20 »
Niech ktoś poprawi ten błąd w tytule, bo to jest język polski na poziomie 5 klasy szkoły podstawowej
Może założyciel tematu to obcokrajowiec ? Nick też jakiś dziwny.   :shock:

Online czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #39 dnia: 10 Kwietnia 2022, 19:13:04 »
Niech ktoś poprawi ten błąd w tytule, bo to jest język polski na poziomie 5 klasy szkoły podstawowej… wiem że to forum o samochodach, ale na litość boską, jest jakiś admin na sali? :)

Może juliano zgłosi się do administratora, że chce być moderatorem językowym forum i będzie te wszystkie posty poprawiał. Proste i nie będzie musiał już litości swojego boga tu na forum przywoływać !

Tymczasem w temacie planuje drugą Toyotkę  i ma być to RAV4, albo Corolla Cross :)   

Offline ovoc

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla 1.8 HB
« Odpowiedź #40 dnia: 10 Kwietnia 2022, 22:34:40 »

Dzięki,  miałem to samo napisać. Przyłączam się do prośby kolegi.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Offline julianoPL

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: chr
« Odpowiedź #41 dnia: 11 Kwietnia 2022, 07:32:46 »
Tu nie chodzi o czepianie się :) to taki sam błąd jak Krzyżtof lub Krzysztow, czytasz trzy razy i nie wiadomo o co chodzi…

Offline piter-ek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #42 dnia: 11 Kwietnia 2022, 10:00:57 »
Cytat: julianoPL w 09-04-2022, 19:43:22
Niech ktoś poprawi ten błąd w tytule, bo to jest język polski na poziomie 5 klasy szkoły podstawowej… wiem że to forum o samochodach, ale na litość boską, jest jakiś admin na sali?

Dzięki,  miałem to samo napisać. Przyłączam się do prośby kolegi.

"Jak sprzedaż swoją corolle co kupisz za kolejne auto"
Myślę, że autor specjalnie się tak nagimnastykował by było śmiesznie :-) i by skupić uwagę na swoim wątku :-)
Również przyłączam się do prośby  :-)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl