Autor Wątek: Yaris 1 - centralny zamek nie działa  (Przeczytany 1208 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bart1111

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Yaris
Yaris 1 - centralny zamek nie działa
« dnia: 02 Kwietnia 2022, 14:50:09 »
Witam . Kupiłem yarisa p1 3drzwi i nie działa w nim centralny zamek, otwierają się tylko drzwi, w których przekrecam klucz. Przycisk na drzwiach też nie otwiera i nie zamyka żadnych drzwi, ale słychać stuknięcie w desce rozdzielczej i silniczki w drzwiach i w klapie bagażnika. Co najciekawsze z pilota samochód reaguje tylko na unlock dzwiękiem w drzwiach i w desce i lampy mrugają, ale nadal nic się nie dzieje, a na lock już nic nie słychać i nie mruga. Czy to możliwe, że we wszystkich drzwiach są zepsute silniczki czy to coś innego ?

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
Odp: Yaris 1 - centralny zamek nie działa
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Kwietnia 2022, 16:10:41 »
troche  dziwne ze je slyszysz a nie dzialają.. Czy to salon Polska? Masz na org..kluczyku centralny, nie na dodatkowym pilocie??  Ze swojego doswiadczenia wiem ze silowniki w YI w wersji francuskiej bardzo czesto padają , sam wymienialem 3 razy. Pierwsza padała klapa pozniej drzwi za kierowcą to w 5D. Zawsze mozess podmienic i sprawdzic i zaczac od klapy jesli tez Ci tam szwankuje》 tam najprosciej jest go zdemontowac 5 minut roboty. W drzwiach jest zdecydowanie gorzej to rozebrac, dla kogos kto nigdy tego jie robił.

Offline bart1111

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Yaris
Odp: Yaris 1 - centralny zamek nie działa
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Kwietnia 2022, 13:41:37 »
Wersja japońska. Ogólnie to klucz z pilotem jest w rozsypce, że jak przekręcę to pewnie się ułamie i używam tylko drugiego, który pilota nie ma . Nie wiem w sumie jak to powinno wyglądać. Dzięki za poradę widziałem, że można zaszczędzić i wymienić tylko silniczek a nie całość. 

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl