Autor Wątek: Toyota Auris II TS Hybrid, Krakow - gdzie i jakie LPG?  (Przeczytany 5899 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Adalbert63

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Toyota Auris II TS Hybrid, Krakow - gdzie i jakie LPG?
« Odpowiedź #15 dnia: 19 Kwietnia 2022, 00:02:55 »
Mało warsztatów ma pełny dostęp do oprogramowania instalacji Lando i przeglądy więcej kosztują.

Offline lukket

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #16 dnia: 08 Maja 2022, 21:29:22 »
Hah, jak zobaczyłem, że to mój pierwszy post to dokładnie to samo pomyślałem, że to zabrzmi jak reklama. ;) Więcej czytam, niż piszę na forach, a w święta akurat szukałem informacji o oponach do mojego Aurisa. W razie czego służę fakturą do wglądu  :-P
W takim razie może miałem szczęście, tak czy siak zrobiłem z instalacją stamtąd koło 130 kkm w dwa i pół roku, i na razie kłopotów nie stwierdzono. Gdy szukałem serwisu znającego się na hybrydach na Śląsku, nie znalazłem nic odpowiedniego, a tam wyszło dość sensownie cenowo. Przeglądy w krk kosztowały mnie 100 zł każdy, obecnie serwisuje na śląski i za Landi płacę tam 200 zł.

Offline lackypl

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Auris 2
« Odpowiedź #17 dnia: 09 Maja 2022, 08:43:41 »
Nie posiadam jeszcze Aurisa intensywnie poszukuję, ale jeżeli chodzi o instalację to teraz wybrałbym STAG'a. Obecnie mam skodę octavię 2 z instalacją BRC i nie ma co narzekać przejechałem juz 90 kkm bezproblemowo, natomiast BRC bym chyba nie polecał z prozaicznego powodu mieszanka jest ustawiona na początku przez montera i koniec, cały czas taka sama, brak map sensora. Stag jest tańszy w przypadku ewentualnych napraw, trwała, tanie są wtryski, ma map sensor, można sie połączyć telefonem i sprawdzać parametry, można się podłączyć pod CAn pojazdu.

Nawet chciałem wymieniać w skodzie na STAG'a jak wtryski się skończą w BRC, ale jednak decyzja została podjęta o zmianie samochodu.
AA przepraszam w zeszłym tygodniu wymieniłem wielozawór w butli bo coś świrował.
Sam robię przeglądy, które kończą się na wymianie dwóch filtrów, których koszt na oryginałach jakieś 30-40 zł. Wymiany robię co 10kkm. W landi, Stag, czy BRC ceny filtrów są podobne.
« Ostatnia zmiana: 09 Maja 2022, 08:46:27 wysłana przez lackypl »

Offline Redsik

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: AURIS HYBRYDA
« Odpowiedź #18 dnia: 10 Maja 2022, 16:27:49 »
Niestety do poki gwarancja to nie ma mozliwosci zrobienia sobie samemu filtrow.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl