Autor Wątek: Ilość kilometrów do przejechania wskazania komputera  (Przeczytany 957 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline szymgrzesiek

• Toyot Leżący
  • *
Ilość kilometrów do przejechania wskazania komputera
« dnia: 15 Kwietnia 2022, 15:55:14 »
Auris II 1.6 132 KM 1ZR-FAE valvematic Instalacja LPG BRC Sequent 32
Witam mam pytanie
Po założeniu instalacji zaobserwowałem tzn:Zatankowałem benzyny 3/4 zbiornika wskazania komputera na ile wystarczy kilometrów benzyny pokazało 460 km.Następnie zatankowałem gaz i jeżdże na gazie .Wskazówka od benzyny stoi w miejscu na poziomie 3/4 zbiornika natomiast zmniejszyła się ilość kilometrów jaką pokazuje komputer do przejechania na 370 km .Na gazie przejechałem od zatankowania 220 km zastanawiam się co się stanie gdy komputer dojdzie do 0 km do przejechania a wskazówka dalej będzie stać na poziomie 3/4.Czy to jest prawidłowy objaw jazdy na LPG .

Offline jk7149521

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Ilość kilometrów do przejechania wskazania komputera
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Kwietnia 2022, 18:46:24 »
Mam lpg w hybrydzie. Poziom benzyny normalnie się wyświetla, zasięg będzie na 0.

Offline szymgrzesiek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Kwietnia 2022, 09:56:59 »
Wielkie dzięki za info

Offline cyklista

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Auris Hybrid
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Kwietnia 2022, 10:37:35 »
Ja odpowiem na odwrót. Zasięg mi się co prawda zmniejsza ale tak mniej więcej do połowy, potem komputer zaczyna korygować według stanu w baku a nie tylko po spalaniu i do zera nie schodzi.
Tak samo robi przecież jak nie ma lpg, najpierw podaje 700zasięgu i dalej jest 300 przy1/4 baku a potem nagle wszystko leci na łeb na szyje i do zera bo mu sie nie zgadza z poziomem w baku.
Jak oszukuje na podawaniu spalania o 10% to i potem musi to oszustwo korygować pod koniec zasięgu robiąc korekty z czapy.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl