Autor Wątek: RAV4 2023..  (Przeczytany 279844 razy)

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
RAV4 2023..
« dnia: 26 Kwietnia 2022, 16:07:59 »
kilka tygodni temu zamówiłem ravke z terminem odbioru w grudniu. poinformowano mnie że cena wzrosła o cztery tysie; w zamian dostanę cyfrowy kokpit, nowe dziesięciocalowe multimedia hd z bezprzewodowym CarPlay oraz nowy system safety. ktoś zna szczegóły tego wyposażenia?

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
Odp: RAV4 2023..
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Kwietnia 2022, 16:11:34 »
widze,ze Toyka sie wziela za zmiane gadzetów przykucne z ciekawosci,to moze ktoś wie ..

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Kwietnia 2022, 16:38:11 »
w zamian dostanę cyfrowy kokpit, nowe dziesięciocalowe multimedia hd z bezprzewodowym CarPlay oraz nowy system safety
Ależ zapiekło  :embarassed: . No cóż, przynajmniej będę miał nowe światła  :cry:

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Kwietnia 2022, 17:33:11 »
Silnik będzie jeszcze ten sam czy już nowa generacja - ktoś coś  ?

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Kwietnia 2022, 17:42:31 »
Ma mieć napęd hybrydowy V gen a nie IV jak dotychczas. Czyli będzie jak w Corolli Cross. Bardziej dynamiczny i bardziej oszczędny.

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #5 dnia: 26 Kwietnia 2022, 17:44:57 »
To zanosi się na konkretny lifting :)

Może poprawią jeszcze  profil zewnętrznych lusterek aby tak nie szumiały na autostradzie :)
« Ostatnia zmiana: 26 Kwietnia 2022, 17:47:14 wysłana przez czp »

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
« Odpowiedź #6 dnia: 26 Kwietnia 2022, 18:30:13 »
Moim zdaniem warto trochę czekać aż do końca 2023 roku (niewiele rok) będzie więcej działo i sporo nowości innych konkurentów. Mnie bardziej ciekawi Honda podobno bardzo szybko się uczą i sporo doświadczeń mieli z hybrydą i w pełni elektrycznych co może okazać się , że będzie liderem światowym.

Offline EliotNes

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V MY22
« Odpowiedź #7 dnia: 26 Kwietnia 2022, 18:53:47 »
compucar, ciekawe jest to co piszesz.
Też zamawiałem kilka tygodni temu a dokładnie 4. Mam w umowie zapis, że Rawka zdrożeje ale jak euro przekroczy 5 zł.
Selection FWD Skyview. Odebrany po 9 mies. 3 tyg.

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #8 dnia: 26 Kwietnia 2022, 18:55:18 »
Moim zdaniem warto trochę czekać aż do końca 2023 roku (niewiele rok) będzie więcej działo i sporo nowości innych konkurentów. Mnie bardziej ciekawi Honda podobno bardzo szybko się uczą i sporo doświadczeń mieli z hybrydą i w pełni elektrycznych co może okazać się , że będzie liderem światowym.

patrzylem wlansie na ekran w CRV hybrid - mały .. wbudowany.
Szklany dach - tylko w Exe
Klapa bagażnika z nogi - tylko Exe
aa Executive wersja .. katalogowo za 200k pln    ... aa myslalem,ze tylko Toyka wydziwia ze specyfikacjami (no chyba,ze mozna cos dobrac do innych wersji,ale juz sie nie zagłębiałem..)

aa wyglądowo .. moja Selection .. nabiera powoli wyglądu na GR  :cool:  :roll:   CRV .. jakoś mi sie nadal nie podoba..

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #9 dnia: 26 Kwietnia 2022, 18:55:57 »
Ma mieć napęd hybrydowy V gen a nie IV jak dotychczas
Skad takie info?
Skoro to kolejny lifting a nie model. Czy to już nowy model a nie lifting?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #10 dnia: 26 Kwietnia 2022, 19:42:31 »
Co ciekawe, CRV kupisz z marszu. Nawet jeszcze modele z tamtego roku były dostępne, za 158k kolega 2 tygodnie temu odebrał od ręki  "elegance" (niestety ośka)

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
« Odpowiedź #11 dnia: 26 Kwietnia 2022, 20:12:44 »

patrzylem wlansie na ekran w CRV hybrid - mały .. wbudowany.
Szklany dach - tylko w Exe
Klapa bagażnika z nogi - tylko Exe
aa Executive wersja .. katalogowo za 200k pln    ... aa myslalem,ze tylko Toyka wydziwia ze specyfikacjami (no chyba,ze mozna cos dobrac do innych wersji,ale juz sie nie zagłębiałem..)

aa wyglądowo .. moja Selection .. nabiera powoli wyglądu na GR  :cool:  :roll:   CRV .. jakoś mi sie nadal nie podoba..

Nie dziwi cię to że zaczynają iść w poziom premium w takich cenach? Doświadczeni wiedzą o co ;-)
Jeśli o ekran to fakt i nie jest problemem zmienić inny interfejs tak jak ja mam Teyess cc3 (niewielki koszt)
To fakt obecna Honda CRV nie wygląda ciekawie do tej pory od Rav4 , ale widać wkrótce nowszy model przybiera wiele ciekawych linii.
Exe to i tak większość prywatnych właścicieli wybiera. Tak na marginesie flotowych biorą najtańszych wersji przez co nie ma większego zainteresowania kupnem drugiej ręki.

Offline stalowy22

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Slection
« Odpowiedź #12 dnia: 26 Kwietnia 2022, 23:44:43 »
Sorry, ale CRV -> cenowo odjazd w stosunku do RAV4 -> dostaniesz z marszu bieda wersje...albo takie których nikt nie kupił a diler zamówił żeby mieć coś na sprzedawanie...jak zamawiałem RAV4 krzyknęli mi za CRV 210 tys zł bez opcji rabatu czy czegoś takiego...(w myśl zasady Rabat - no to stolica Maroka).

Jeśli wejdzie nowa wersja CR-V raczej taniej nie będzie...

No i troszkę inna koncepcja samego napędu hybrydowego.
RAV 4 Selection - 222 KM

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #13 dnia: 27 Kwietnia 2022, 06:26:44 »
kilka tygodni temu zamówiłem ravke z terminem odbioru w grudniu. poinformowano mnie że cena wzrosła o cztery tysie; w zamian dostanę cyfrowy kokpit, nowe dziesięciocalowe multimedia hd z bezprzewodowym CarPlay oraz nowy system safety.

aa tak z ciekawości - jaka wersja i jaka Cena?
Pomijając te 4k, bo coś z tego można samemu dołożyć
Ciekaw jestem czy bardzo odjechali cenowo w przeciągu 1,5 roku

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline JanuszTracz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Adventure
« Odpowiedź #14 dnia: 27 Kwietnia 2022, 06:51:11 »
kilka tygodni temu zamówiłem ravke z terminem odbioru w grudniu. poinformowano mnie że cena wzrosła o cztery tysie; w zamian dostanę cyfrowy kokpit, nowe dziesięciocalowe multimedia hd z bezprzewodowym CarPlay oraz nowy system safety. ktoś zna szczegóły tego wyposażenia?

zabolalo.. i to w same urodziny

Ma mieć napęd hybrydowy V gen a nie IV jak dotychczas. Czyli będzie jak w Corolli Cross. Bardziej dynamiczny i bardziej oszczędny.

To jeszcze bardziej. Skad takie info? W corolli jest 2.0. Piszesz wiec o tym z NX czy jeszcze czyms innym?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl