w ostatnim tygodniu marca rozmawiałem poprzez mail na temat zamiany auta na nowe ze stoku, wtedy nie było mowy o dopłacie i nowej specyfikacji. deal okazał się niewykonalny, więc umówiłem się na podpisanie umowy i wpłatę zaliczki w pierwszym lub drugim tygodniu kwietnia, i to wtedy system wywalił 4 tysie dopłaty z wykazem zmian oraz terminem odbioru w grudniu lub styczniu.
niemniej wszystko jest płynne i niepewne, niewykluczone ze produkcja zostanie opóźniona, więc auta zamówione w marcu zostaną wyprodukowane po 1 października i wyposażone w nowe systemy. z racji tego czym się zajmuje, mam dość dobry kontakt także z tym serwisem; na pewno teraz nikt niczego nie wie. mogą być inne felgi i opony, inne wzory tapicerek, może nie być radarów martwego pola zamawianych od continentala, może też w ogóle nie być nowych aut. proszę się nie stresować, niewiele od nas zależy..
pewne teraz jest to, że jeśli ktoś ma dobrze wyposażone i bezszkodowe auto z rozsądnym przebiegiem, sprzeda je na pniu z niewielką stratą. to jeden z niewielu pozytywów w zalewie złych wiadomości..