Autor Wątek: RAV4 2023..  (Przeczytany 280312 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
Odp: RAV4 2023..
« Odpowiedź #60 dnia: 05 Maja 2022, 09:15:29 »
aa tak z ciekawości - czemu wybrales teraz Ravke ? Ogladales coś innego ?
Też mnie to zastanawia. Ostatnio rzuciłem okiem na konkurencję (Mazda, koreańskie), to też się zastanawiam, co skłania ku kupnie Ravki w 2022 (jak to w "internetach" piszą).
Ja tym jeżdżę, bo to służbowóz i nie było za bardzo innego wyboru, ale jak miałbym wydawać swoje pieniądze, to nie wiem, czy bym poszedł do salonu Toyoty :)

Ja kupilem w listopadzie 2020 (bialo-czarne) Selection 4x4 ze SkyView, ale troche powymieniałem rzeczy w środku , ai troche na zewnątrz kilka dodatków zmieniłem/dodałem. Ja jestem zadowolony i za te pieniądze - to nie mam nic lepszego.

Wiadomo .. teraz jakbym mial dać o 20k pln więcej do tej wersji, to bym moze w cos innego poszedl. Kia Sportage .. no niby ciekawa, ale no przekombinowana.

Mazda CX-60 .. ALE OD 230k pln  .. to juz NX 350 albo XC-60 // ale na razie mnie na takie nie stać..

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #61 dnia: 05 Maja 2022, 11:41:44 »
crystian..
Mógł byś założyć jakiś temacik w którym opisujesz swoje mody?
Dobrze wiedzieć :)
Pozrawiam

Offline Krzysztof2

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 Hybrid AWD
« Odpowiedź #62 dnia: 06 Maja 2022, 11:01:48 »
Toyota utrzymuje w wielkiej tajemnicy szczegóły dotyczące nadchodzącego face liftingu modelu RAV4. Sprzedawca w salonie nie potrafił mi nic powiedzieć na ten temat. Również w internecie brak jest wiarygodnych informacji pochodzących od Toyoty. Nie rozumiem, po co ta tajemnica. Być może chodzi o to, że gdyby potencjalni klienci znali wyposażenie RAV4 w wersji po face liftingu, to nie chcieliby już kupować samochodów stojących obecnie na placach Toyoty w różnych krajach. Zapewne sporo klientów wolałoby poczekać kilka miesięcy, troszkę dopłacić i dostać samochód w dużo nowocześniejszej wersji .

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
« Odpowiedź #63 dnia: 06 Maja 2022, 11:14:55 »
samochodów stojących obecnie na placach Toyoty w różnych krajach
A to jakieś auta stoją na placach??? IMHO przy czasach oczekiwania na zamówione na poziomie nawet roku nie ma opcji żeby nie było chętnych na auta dostępne od razu jeśli by tylko takie były.
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #64 dnia: 06 Maja 2022, 12:44:55 »
Oj stoją,  choćby CRVki

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #65 dnia: 06 Maja 2022, 15:07:52 »
samochodów stojących obecnie na placach Toyoty w różnych krajach
A to jakieś auta stoją na placach??? IMHO przy czasach oczekiwania na zamówione na poziomie nawet roku nie ma opcji żeby nie było chętnych na auta dostępne od razu jeśli by tylko takie były.
Rav4 z 2021 ze starymi światłami jest na pęczki od ręki. Z Carsmile dzwonią do mnie średnio co 2 tygodnie, że nadal mają comfort+style hev 4x2 od ręki z 2021 roku i to w kilku kolorach do wyboru.

Offline EliotNes

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V MY22
« Odpowiedź #66 dnia: 06 Maja 2022, 15:16:06 »
A ja zapytałem mojego dealera o jakąś selection z 2021 i tylko zaśmiał się, że żartuję.
Selection FWD Skyview. Odebrany po 9 mies. 3 tyg.

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #67 dnia: 06 Maja 2022, 15:35:55 »
dlaczego znowu rav4? szczerze to celowałam w nx, lecz sytuacja pandemiczna, polityczna oraz inflacja zrewidowały plany; zainwestowałem w bardziej trwałe dobra. na ravke starczy z tego co zostanie, bo zostawiam starą, dopłacam gotówkę i biorę nową. nieźle płacą za taki deal; oraz dostaję auto, które znowu mało straci na wartości..

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
RAV4 2023..
« Odpowiedź #68 dnia: 06 Maja 2022, 16:16:53 »
aaa..odebral ktoś już polifta ? Ambientowe oświetlenie jest w półce przed pasażerem - tej długiej ?

Mi padło w zimie całe ambientowe (pólka kierowca/ półka tam gdzie ładowarka ind./półka przed pasażerem/cup holder/nogi kierowca/pasażer) ..

w ASO od m-ąca lipa jakaś - bo dzis mi gosciu mowil, ze dzwonil za nowymi i że nie mają w zestawie pólki przed pasażerem i cup holder (i chyba od ładowaki), ale za to są w zestawie na klamki i oświetlenie dla pasażerów z tyłu ai oświetlenie klapy - tego nie było w MY21  .. dlatego sie zastanawiam co jest teraz w polifcie ? skoro takie zestawy jakas zewn. firma dostarcza do ASO

Bede cisnął by wymienili i niech kombinują...
« Ostatnia zmiana: 06 Maja 2022, 16:20:25 wysłana przez crystian09 »

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #69 dnia: 06 Maja 2022, 16:52:44 »
apropo aut dostępnych od ręki: są sztuki dostępne w leasing lub najem. dla tych co szanują własne zasoby nie ma nic..

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
« Odpowiedź #70 dnia: 06 Maja 2022, 17:04:43 »
są sztuki dostępne w leasing lub najem. dla tych co szanują własne zasoby nie ma nic..
Co ma piernik do wiatraka? Różne modele finansowania są dla różnych klientów korzystne. Jeden może kupić za gotówkę bo ma odłożone i traci tylko na wartości, drugi ma trochę to weźmie w leasing i wykupi na koniec, a trzeci który zarabia kapitałem weźmie w wynajem, bo kapitał który mu zostanie zarobi dużo więcej niż oprocentowanie wynajmu. Proste.
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline EliotNes

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #71 dnia: 06 Maja 2022, 19:57:44 »
nie sadze by zmienili napęd, wymagałoby to ponownej homologacji. zaspokajajac czyjas ciekawość:4x4, bialy z czarnym dachem, dziewiętnastocalowe kola za równo 190.
A tak dokładniej to zamawiałeś w kwietniu czy jeszcze w marcu?
Ja zamawiałem podobną tylko 4x2.

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #72 dnia: 07 Maja 2022, 14:35:49 »
w ostatnim tygodniu marca rozmawiałem poprzez mail na temat zamiany auta na nowe ze stoku, wtedy nie było mowy o dopłacie i nowej specyfikacji. deal okazał się niewykonalny, więc umówiłem się na podpisanie umowy i wpłatę zaliczki w pierwszym lub drugim tygodniu kwietnia, i to wtedy system wywalił 4 tysie dopłaty z wykazem zmian oraz terminem odbioru w grudniu lub styczniu.

niemniej wszystko jest płynne i niepewne, niewykluczone ze produkcja zostanie opóźniona, więc auta zamówione w marcu zostaną wyprodukowane po 1 października i wyposażone w nowe systemy. z racji tego czym się zajmuje, mam dość dobry kontakt także z tym serwisem; na pewno teraz nikt niczego nie wie. mogą być inne felgi i opony, inne wzory tapicerek, może nie być radarów martwego pola zamawianych od continentala, może też w ogóle nie być nowych aut. proszę się nie stresować, niewiele od nas zależy..

pewne teraz jest to, że jeśli ktoś ma dobrze wyposażone i bezszkodowe auto z rozsądnym przebiegiem, sprzeda je na pniu z niewielką stratą. to jeden z niewielu pozytywów w zalewie złych wiadomości..
« Ostatnia zmiana: 07 Maja 2022, 15:02:22 wysłana przez compucar »

Offline EliotNes

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #73 dnia: 07 Maja 2022, 15:00:24 »
To by się zgadzało z tym co mówił mi dealer. Coś musieli już wiedzieć w marcu bo mówił mi, że gdy zamówię jeszcze w marcu to będzie tańsza o kilka tysi niż w kwietniu. Nie precyzował dokładnie ile zdrożeją w kwietniu.
Za info dzięki. Zdrówka

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #74 dnia: 07 Maja 2022, 16:37:14 »
edit: 14 kwietnia zamówiłem auto wg nowej specyfikacji..

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl