Autor Wątek: RAV4 2023..  (Przeczytany 280449 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: RAV4 2023..
« Odpowiedź #285 dnia: 20 Października 2022, 20:22:51 »
Wątpię, prędzej 2024. Ale w ten sposób możesz czekać w nieskończoność.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #286 dnia: 20 Października 2022, 20:36:00 »
Witam,
Przymierzam się do zakupu Rav4 2.5 Hybrid Comfort + style wersja 2023r odbiór w lipcu i zacząłem się zastanawiać czy w połowie 23r nie wejdzie całkowicie nowy model Rav4 na youtube są filmiki przedstawiające jak by mógł wyglądać nowy model, może ktoś coś wie na ten temat ?
Nie ma szans. Zwlaszcza jak tu wersja Sport wychodzi.

Offline AdamHub

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav 4
« Odpowiedź #287 dnia: 20 Października 2022, 22:43:17 »
Dziękuję  za odpowiedzi, też mi się wydaje, że jak wejdzie nowy model to dopiero 24 lub 25r i na pewno bedzie droższy. Zdecydowałem się na te auto podobnież jest mało awaryjne i jak na Suva mało pali oraz jest w miarę duże w środku, względem innych aut w tym przedziale cenowym do 170tys wydaje mi się, że jest to rozsądny wybór.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #288 dnia: 20 Października 2022, 22:57:16 »
na pewno bedzie droższy.
Tu możesz się zdziwić, bo idąc z trendami...może być nie do kupienia na własność.
Zdecydowałem się na te auto podobnież jest mało awaryjne i jak na Suva mało pali oraz jest w miarę duże w środku, względem innych aut w tym przedziale cenowym do 170tys wydaje mi się, że jest to rozsądny wybór.
Tu strzelasz w dychę, bo choć nie jestem fanem marki, to wszystko prawda, poza "jak na Suva". On zużywa mniej paliwa od wielu malutkich aut.

Offline AdamHub

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav 4
« Odpowiedź #289 dnia: 20 Października 2022, 23:33:10 »
fakt Toyota już wprowadza w jednym modelu, że auto będzie tylko na wynajem  :-(  idą w stronę pieprz..nego nowego ładu i rzeczywiście tak też sie może okazać. 

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #290 dnia: 20 Października 2022, 23:41:27 »
Nie tylko Toyota niestety.

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #291 dnia: 21 Października 2022, 00:14:19 »
Dotąd Toyota wypuszczała nową wersję RAV4 co 5..7 lat, tak więc będzie to pewnie 2024..2026

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #292 dnia: 21 Października 2022, 07:26:39 »
fakt Toyota już wprowadza w jednym modelu, że auto będzie tylko na wynajem  :-(  idą w stronę pieprz..nego nowego ładu i rzeczywiście tak też sie może okazać. 
To było z bz4x, ale już zmienili i możesz kupić.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #293 dnia: 21 Października 2022, 10:12:33 »
W zasadzie jedyna zmiana uprawniająca do znaczka GR Sport to zmienione zawieszenie - twardsze sprężyny i amortyzatory, reszta to estetyka.
Bo np. taki Yaris GR Sport znacznie różni się od standardowej wersji.

kurcze...to mam odkleić od siebie ten znaczek ?? (dali za free   :embarassed: .. do tych czarnych oznaczeń rav4/hybrid)  :D zresztą - oni dali ze złej strony  :cool:
btw no co do :

1. sprężyny -  mi nie potrzeba innych 
2. Zegary - pewnie na Ali.. wkrótce ktoś zrobi - to moze sie bedzie dało podmienić ;)
3. jedynie to czekam aż tylne ledowe lampy bede mógł z Japoniii sprowadzić - bo na obecną chwile sprzedaż tylko na ich rynek .. i tak juz od roku jest..
4. przód - no albo grill na czarno pomaluje albo przyjdzie z Ali, noi jeszcze mam lotke na dolną część - ale jeszcze nie przykręciłem..
5. inne mody to juz mam porobione + jedynie czekam na pokrowce na siedzenia, bo sie 'robią'  - takie co ma GR CHR'ka

Poza tym GR .. nie jest dla tych 'anty modowców'  :cool: :cool:   ..bo juz widze,ze mają tu s*aczke ;)
« Ostatnia zmiana: 21 Października 2022, 10:37:12 wysłana przez crystian09 »

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #294 dnia: 21 Października 2022, 11:33:09 »
Oj ja nikomu nie bronię naklejania na swoje auto co komu się podoba, piszę tylko, że producent jak nakleja GR to powinny być do tego konkretne powody, jak w Yarisie, bo już w Corolli i RAV to chyba ich nie ma  ;)
Ja chyba jestem tym "anty modowcem", bo mi się najbardziej podobają wersje fabryczne ;)
Lubię coś ulepszyć ale gdy to ma praktyczny wymiar, np. podświetlone klawisze szyb w drzwiach, głośniki, czy przednia kamerka (w ostatnie wakacje trochę sobie pokląłem przy parkowaniu w Chorwacji w tych ich wąskich i małych miejscówkach gdzie można upchnąć auto)
« Ostatnia zmiana: 21 Października 2022, 11:37:59 wysłana przez Markid »

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
RAV4 2023..
« Odpowiedź #295 dnia: 21 Października 2022, 11:36:16 »
Oj ja nikomu nie bronię naklejania na swoje auto co komu się podoba, piszę tylko, że producent jak nakleja GR to powinny być do tego konkretne powody, jak w Yarisie, bo już w Corolli i RAV to chyba ich nie ma  ;)
wiem wiem, za dlugo tu juz na forum jestesmy bym Ci szpile wbijał ;)

tu sie zgodze,bo jedynie to taki pakiet stylistyczny powinni dać - aa nie jakieś sprężyny - no chyba,ze by adaptacyjne zawieszenie dali - hmm…pewnie dopiero po 2025 roku

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #296 dnia: 21 Października 2022, 14:08:45 »
Akurat te sztywne sprężyny się przydadzą, bo o ile pamiętam nawet @Markid "wzmacniał" tylną oś  pod "obciążenie wakacyjne", do tego będzie jeszcze  pewniej w zakrętach.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #297 dnia: 21 Października 2022, 15:07:10 »
producent jak nakleja GR to powinny być do tego konkretne powody, jak w Yarisie, bo już w Corolli i RAV to chyba ich nie ma
Yaris Gr sport a GR Yaris to zupełnie dwie różne rzeczy.
Taka polityka, w USA mają wersję TRD, u nas GR, trochę się różnią, ale mi tam nie przeszkadza, mogą sobie nazywać jak chcą, wygląda najlepiej z całej gamy (chociaż mi się też podoba front w adventure), więc ja jestem na tak. Przymusu zakupu nie ma.

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #298 dnia: 21 Października 2022, 15:30:41 »
Jak już się pokaże ta nowa wersja RAV4 GR to na pewno warto będzie się przejechać i sprawdzić jakie są różnice.
U siebie dorzuciłem dodatkowe sprężyny MAD na tył by tak nie siadał przy pełnym obciążeniu i faktycznie mniej siada.
Podczas jazdy na pusto jakoś specjalnie ich nie odczuwam - sprawdzałem to po dodaniu tych sprężynek porównując z testowym, wypożyczonym z salonu.
W GR może być trochę inaczej bo mają wszędzie być twardsze sprężyny i inne amory.

Offline Piotr1#

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4 Sel AWDi
« Odpowiedź #299 dnia: 21 Października 2022, 22:36:24 »
2. Zegary - pewnie na Ali.. wkrótce ktoś zrobi - to moze sie bedzie dało podmienić
na ali juz widziałem cos podobnego

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl