Autor Wątek: RAV4 2023..  (Przeczytany 280196 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: RAV4 2023..
« Odpowiedź #420 dnia: 28 Grudnia 2022, 20:32:30 »

Dzisiaj zamówiona rav4 gr sport. Kwestię braku wentylowanych foteli załatwia alcantara, która w lecie nie sprawia żadnych problemów w przeciwieństwie do skóry, więc ta funkcja staje się zbędna. Przewidywany czas odbioru listopad/grudzień
Witamy na forum.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Emerceen

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 GR Sport
« Odpowiedź #421 dnia: 28 Grudnia 2022, 21:24:32 »
Co do koła dojazdowego w GR Sport to możliwe, że w cenniku jest błąd. W specyfikacji, którą dostałem przy zamówieniu, koło dojazdowe jest wyszczególnione.

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #422 dnia: 28 Grudnia 2022, 22:21:54 »
Co do koła dojazdowego w GR Sport to możliwe, że w cenniku jest błąd. W specyfikacji, którą dostałem przy zamówieniu, koło dojazdowe jest wyszczególnione.

Witamy na forum.

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #423 dnia: 28 Grudnia 2022, 22:26:27 »
Prawie 7 tys. zł różnicy pomiędzy Exe a GR. Dziwne, jak kilka znaczków i farba podnosi cenę auta pomimo gorszego wyposażenia.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline mestido

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4 GR Sport
« Odpowiedź #424 dnia: 28 Grudnia 2022, 22:47:36 »
Prawie 7 tys. zł różnicy pomiędzy Exe a GR. Dziwne, jak kilka znaczków i farba podnosi cenę auta pomimo gorszego wyposażenia.
roznica 7400 zl przy założeniu, że ktoś kupi exe w bazowej wersji koloru białego, jeśli nie, musi dopłacić 2900 do jakiegoś koloru, to różnica robi się 4500, natomiast tak jak w moim przypadku wchodziła w grę tylko biała perła to różnica robi się 3k.

w gr wyposażenie jest dokładnie to samo co w exe, tak jak pisałem wcześniej brakuje tylko wentylacji foteli przednich jak i grzanych tylnych foteli.
każdy ma inny gust i o tym nie ma co dyskutować ale nie piszcie że GR ma gorsze wyposażenie :)

dla mnie znaczków może nie być, ważne że auto wygląda jak selection i ma wszystkie systemy bezpieczeństwa i bajery z exe. jedyny minus to brak dobrania sky ale to już marketing, nie mogą zrobić auta idealnego bo inne by się nie sprzedawały

Offline apek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #425 dnia: 28 Grudnia 2022, 22:58:54 »
Skoro nie ma wentylowanych foteli i grzania z tyłu, to rzeczywiście, za wyższa cenę masz... inne wyposażenie. Nawet lepsze. Ale masz rację, każdy dysponuje swoim budżetem i nikomu nic do tego. Najważniejsze, żeby w międzyczasie coś nie wypadło i żebyś cieszył się swoją RAVką w przewidzianym terminie z wyposażeniem, które zamówiłeś.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #426 dnia: 28 Grudnia 2022, 23:40:41 »

Możliwe również, że w specyfikacji jest błąd :) ona jest generowana z konfiguratora, który już wielokrotnie pokazywał coś co nie zgadzało się z cennikiem i stanem faktycznym. Jak basic ledy w CC czy otwieranie bagażnika nogą, które też finalnie nie było dostępne w CC. Pewnie na dzień dzisiejszy nikt nie wie jak to będzie :P ale dopytałbym an Twoim miejscu w salonie. Choć jeśli Ci to dali na papierze to powinni i tak Ci taki dać :)

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #427 dnia: 28 Grudnia 2022, 23:43:38 »
roznica 7400 zl przy założeniu, że ktoś kupi exe w bazowej wersji koloru białego, jeśli nie, musi dopłacić 2900 do jakiegoś koloru, to różnica robi się 4500, natomiast tak jak w moim przypadku wchodziła w grę tylko biała perła to różnica robi się 3k.

w gr wyposażenie jest dokładnie to samo co w exe, tak jak pisałem wcześniej brakuje tylko wentylacji foteli przednich jak i grzanych tylnych foteli.
każdy ma inny gust i o tym nie ma co dyskutować ale nie piszcie że GR ma gorsze wyposażenie :)

dla mnie znaczków może nie być, ważne że auto wygląda jak selection i ma wszystkie systemy bezpieczeństwa i bajery z exe. jedyny minus to brak dobrania sky ale to już marketing, nie mogą zrobić auta idealnego bo inne by się nie sprzedawały
Dokładnie, różnica w cenie nie jest bardzo duża. No i ponoć jest nieco inne zawieszenie.

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V
« Odpowiedź #428 dnia: 29 Grudnia 2022, 06:33:14 »
W cenniku GR ma jeszcze system wspomagający zjazd ze wzniesienia DAC (ma go jeszcze tylko wersja benzynowa wersja Comfort AWD). Trzeba przyznać że wizualnie GR jest super, a alcantara może się okazać strzałem w dziesiątkę.

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #429 dnia: 29 Grudnia 2022, 13:21:34 »
w gr wyposażenie jest dokładnie to samo co w exe
A czy GR ma elektryczny fotel pasażera?

Offline apek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #430 dnia: 29 Grudnia 2022, 13:23:46 »
Tak.

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #431 dnia: 29 Grudnia 2022, 14:27:29 »
Czyli różnice rzeczywiście niewielkie, a w zasadzie wizualne.

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #432 dnia: 29 Grudnia 2022, 14:46:19 »
Czyli różnice rzeczywiście niewielkie, a w zasadzie wizualne.
To jest tak naprawdę Selection z wyglądu (czarny dach i nadkola) z wyposażeniem executive, tylko, że zamiast skóry jest niewentylowana alkantara. Wg mnie fajna wersja, wziąłbym GR zamiast executive, szkoda jedynie kanapy podgrzewanej.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #433 dnia: 29 Grudnia 2022, 20:29:05 »
Nie wiem jak Ty, ale w moim poprzednim aucie które miałem 3.5 roku NIGDY nikt nie skorzystał z grzanej kanapy. Ja nawet nie sprawdziłem czy w ogóle grzeje ;)
Generalnie, te fotele to będzie gorący towar na portalach |:

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
« Odpowiedź #434 dnia: 29 Grudnia 2022, 20:38:36 »
NIGDY nikt nie skorzystał z grzanej kanapy. Ja nawet nie sprawdziłem czy w ogóle grzeje ;)
Ee tam, moja córka, która genralnie wszędzie marznie jak siadała w Tucsonie z przodu to włączała grzanie na full, a tam to w porównaniu do Rav było bardzo konkretne grzanie. Jak musiała jechać z tyłu to marudziła że nie ma grzanego no i bardzo mnie pochwaliła że w Rav4 jest :) 

Pozdrawiam
Marek

RAV4:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl