Autor Wątek: RAV4 2023..  (Przeczytany 280298 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
Odp: RAV4 2023..
« Odpowiedź #615 dnia: 05 Lutego 2023, 00:19:41 »
Pytanka  do użytkowników MY23:
1. LTA - poproś o wyłączenie przez OBD w salonie. Ale po co? Ustaw sobie niską czułość. Ja mam standardowo i ani trochę mnie to nie wkurza, nawet mam wrażenie że czasem nie działa :P

2. Zdalne odpalanie. Działa tak jak apka. Czyli nie zawsze dobrze :) Inna sprawa to jakie masz zabezpieczenie auta? BLE? Cobra? Inne? Każde ma na to wpływ chociaż BLE podobno co dziwne nie ma.

3. Kompas - tak. Też tak mam.

4. Przyznaje, że audio poprawiono. Ja kompletnie nic nie ruszam. Miałem zamiar w podszybie wsadzać JBL Club, ale odpuszczam dłubanie.
Nowe multimedia są na plus - zgadzam się, ale faktycznie pochowali te ustawienia że do dziś sam się szukam.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #616 dnia: 05 Lutego 2023, 00:26:00 »
Przyznaje, że audio poprawiono. Ja kompletnie nic nie ruszam. Miałem zamiar w podszybie wsadzać JBL Club, ale odpuszczam dłubanie.
W sumie logiczne. Przed FL ludzie, którzy zdecydowali się wymienić stację nie ruszając głośników też pisali, że dźwięk się diametralnie poprawił

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #617 dnia: 05 Lutego 2023, 00:29:11 »
Przyznaje, że audio poprawiono. Ja kompletnie nic nie ruszam. Miałem zamiar w podszybie wsadzać JBL Club, ale odpuszczam dłubanie.
W sumie logiczne. Przed FL ludzie, którzy zdecydowali się wymienić stację nie ruszając głośników też pisali, że dźwięk się diametralnie poprawił
Masz na myśli główny panel od multimediów? Kiedy oni go zmieniali jak nowe multimedia są od miesiąca namacalnie dostępne w autach?
Chyba gdzieś się pogubiłem. Czytam i obserwuje, że wymieniają głośniki. Pierwsze podszybie idzie na ruszt a dalej drzwi. O żadnych stacjach nie słyszałem.
Logiczne to jest dla mnie to, że Toyota chyba wsłuchała się w opinie.

P.S.
A Mirecasta obczajaliście?
Mega to działa.

« Ostatnia zmiana: 05 Lutego 2023, 00:42:17 wysłana przez Axel99 »

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #618 dnia: 05 Lutego 2023, 00:48:33 »
Masz na myśli główny panel od multimediów? Kiedy oni go zmieniali jak nowe multimedia są od miesiąca namacalnie dostępne w autach?
Mam na myśli wymiany na jakieś androidowe stacje z Ali, nie-toyotowe

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #619 dnia: 05 Lutego 2023, 00:50:11 »
Mam na myśli wymiany na jakieś androidowe stacje z Ali, nie-toyotowe
aha. ok. Teraz rozumiem

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #620 dnia: 05 Lutego 2023, 06:42:47 »
Czy w nowej też działa video tylko na postoju?

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #621 dnia: 05 Lutego 2023, 10:41:03 »
Czy w nowej też działa video tylko na postoju?

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
Jak sprawdze dam znać.

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #622 dnia: 06 Lutego 2023, 16:27:18 »
moglby mnie ktos poinstruować w jaki sposób włączyć ekran działania napędu na tym nowym wirtualnym kokpicie?

Offline tomekwu

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #623 dnia: 06 Lutego 2023, 16:38:46 »
Jak już zdecydujesz się czy ma być po lewej czy po prawej  :roll: : z lewej strony kierownicy masz klawisze kierunkowe + OK i nimi dokonuje się całej parametryzacji.
Wybierasz jeden z 3 zestawów zegarów, na którym chcesz włączyć monitor AWD i wciskasz OK (przez dłuższą chwilę) i powina pojawić się możliwość przejścia strzałkami w prawo lub w lewo na zegar który wybrałeś. Jak już jesteś na miejscu, przewijasz góra / dół między dostępnymi opcjami / widżetami a na koniec wychodzisz "zawiniętą strzałką".
Jeżeli funkcja monitora AWD nie jest dostępna na liście do wyboru, klikasz w prawo (na prawym) lub lewo (na lewym) i wyświetla się lista widgetów aktywna dla tego zegara. Możesz na niej włączyć brakujący widget a następnie wybrać go dla tego zegara.

To tak z pamięci, mam nadzieję że nie pokręciłem.
Żeby było ciekawiej, jeżeli chcesz mieć ten widok dostępny w każdym z 3 zestawów zegarów, musisz powtórzyć ćwiczenie 3 razy.
« Ostatnia zmiana: 06 Lutego 2023, 16:43:13 wysłana przez tomekwu »

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #624 dnia: 06 Lutego 2023, 16:49:35 »
swietnie, działa, dziękuję:) kolejne pytania:

w jaki sposób wyświetlić mapę nawigacji pod środkowym prędkościomierzem lub wskaźnikiem mocy?
czy jest sposób na powiększenie wyświetlanych znaków drogowych?

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #625 dnia: 06 Lutego 2023, 17:35:32 »
swietnie, działa, dziękuję:) kolejne pytania:

w jaki sposób wyświetlić mapę nawigacji pod środkowym prędkościomierzem lub wskaźnikiem mocy?
czy jest sposób na powiększenie wyświetlanych znaków drogowych?
Ta mapa po środku a raczej jej brak to pokłosie cyrku z JBL.
Niestety nie zrobisz tak tego jak jest to na stronie Toyoty. Chyba że masz JBL.
Co do znaku drogowych to nie sądzę aby była opcja powiększenia.

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #626 dnia: 06 Lutego 2023, 18:00:01 »
trudno. niemniej, świetny jest ten wyświetlacz. lubię minimalizm, ciemne tło i tak można sobie tu ustawić. mankamentem jest wyraźna zwłoka wskaźnika mocy, trochę to przeszkadza. nie można mieć wszystkiego..
« Ostatnia zmiana: 06 Lutego 2023, 18:01:50 wysłana przez compucar »

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #627 dnia: 11 Lutego 2023, 19:16:00 »
Czy unikanie gwałtownego przyspieszania i spokojna jazda po odbierze auta to już tylko mit czy nadal warto/trzeba się pilnować przez pierwsze 100/200 czy 1000 km?

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V
« Odpowiedź #628 dnia: 11 Lutego 2023, 19:52:51 »
Nie pamiętam szczegółów, ale na pewno jest o tym w instrukcji. Wydaje mi się, że też było coś o tym, żeby nie jechać długo na tych samych obrotach. Była kiedyś o tym dyskusja na tym forum (zaraz się zacznie o tym, czy wymieniać olej po 2 tysiącach czy dopiero po 15 ).

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #629 dnia: 11 Lutego 2023, 19:55:37 »
Nie pamiętam szczegółów, ale na pewno jest o tym w instrukcji. Wydaje mi się, że też było coś o tym, żeby nie jechać długo na tych samych obrotach. Była kiedyś o tym dyskusja na tym forum (zaraz się zacznie o tym, czy wymieniać olej po 2 tysiącach czy dopiero po 15 ).
przeczytałem całą instrukcję, nie kojarzę takich zaleceń.
To trochę sytuacja w stylu - o jezu! przyspieszyłem klika razy szybciej autem podczas pierwszego 1000 km. Co teraz? :)

Co do zmiany oleju to na pewno nie zaszkodzi. Każdego indywidualna sprawa. Tu akurat zgadzam się, że po 2000 km można wymienić.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl