Autor Wątek: RAV4 2023..  (Przeczytany 280266 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline topoll

• Toyot Spamer
Odp: RAV4 2023..
« Odpowiedź #720 dnia: 18 Lutego 2023, 10:39:35 »
Mazda szybciej będzie. W listopadzie jak zamówiłem MX-30 to termin na kwiecień. Volvo też coś koło tego było.

NieToyota

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Ruda Wredna

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 V EXE AWDi
« Odpowiedź #721 dnia: 18 Lutego 2023, 10:57:22 »
Oj nie wiem. Znajomi w zeszłym roku brali cx-5. Ostatnia sztukę z wystawy w salonie w takiej konfiguracji jaka chcieli, bo termin realizacji dostali z kosmosu i raczej nie było to pół roku.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #722 dnia: 18 Lutego 2023, 10:59:24 »
Tak było w Odyssey i Bemo Motors. Albo dlatego, że inny model. Nie wiem.

NieToyota

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #723 dnia: 18 Lutego 2023, 11:20:24 »
Hehe to ja teraz tak zaczelam się zastanawiac, czy może nie rozejrzeć się za czymś co będzie szybciej. Może Honda, może mazda, albo volvo? Tylko obawiam się, ze wszędzie będzie z grubsza podobnie.
To jest loteria, możesz zamówić auto, które się będzie produkować 6 miesięcy, ale się przedłuży do 10.
Jak masz zamówione rav4, to po prostu szukaj na boku aut gotowych do odbioru.
To zależy jakie ktoś ma wymagania, ja chciałem auto z praktycznie pełną konfiguracją, a w szczególności wszystkie asystenty w tym utrzymanie na pasie ruchu (dlatego bmw 3 odpadło, bo już prawdopodobnie bym jeździł rok autem, a w 2021 wykazowali tego asystenta), a poza markami, które mają jak toyota, kilka wersji, ciężko o coś takiego, ale przy odrobinie szczęścia, szybciej znajdziesz gotowe auto, niż się doczekasz na swoją konfigurację.

Offline Ruda Wredna

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #724 dnia: 18 Lutego 2023, 12:24:19 »
Żeby nie to, że cierpię na permanentny brak czasu to pewnie i tak bym zrobiła. Z czystej ciekawości zadzwonię pod koniec miesiąca do swojego handlowca zapytam, czy nic się nie opóźniło znów. Na razie mam czas i mi się nie pali. Tez właśnie zależy mi na konkretnej konfiguracji, żeby nie asystenta i 4x4 podejrzewam, ze miałabym szeroki wachlarz opcji.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #725 dnia: 18 Lutego 2023, 12:28:53 »
Zamiast handlowca atakuj TCE. Oni mają pełniejszą wiedzę. A przede wszystkim dla przeciętnego handlowca po podpisaniu zamówienia i wpłaceniu zaliczki sprawa wypada z kręgu zainteresowania. Dla niego to już historia.

NieToyota

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #726 dnia: 18 Lutego 2023, 12:44:03 »
Żeby nie to, że cierpię na permanentny brak czasu to pewnie i tak bym zrobiła. Z czystej ciekawości zadzwonię pod koniec miesiąca do swojego handlowca zapytam, czy nic się nie opóźniło znów. Na razie mam czas i mi się nie pali. Tez właśnie zależy mi na konkretnej konfiguracji, żeby nie asystenta i 4x4 podejrzewam, ze miałabym szeroki wachlarz opcji.
Przecież to zajmuje mniej czasu niż pisanie na tym forum...

Offline Ruda Wredna

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #727 dnia: 18 Lutego 2023, 12:59:02 »
To właśnie w międzyczasie rzucę okiem co słychać na olx czy otomoto, ale rezygnacja mnie dopada same c+s lub sel ofert 4 na krzyż. Z reszta odnoszę wrażenie, że przeglądanie ofert działa na mnie w zły sposób. Podnosi mi się poziom niecierpliwości, co może spowodować, że pójdę i kupie taki jaki będzie (nierzadko w niewiele mniejszej cenie niż ten co chce), a później będę zła sama na siebie. Jak pisałam jak na razie czekam cierpliwie, nie kombinuje, jeśli w żaden znaczący sposób nie zmieni mi się sytuacja to będzie mi bez różnicy, czy auto będzie jutro, we wrześniu, czy przyszłym kwietniu.

Offline topoll

• Toyot Spamer
RAV4 2023..
« Odpowiedź #728 dnia: 18 Lutego 2023, 13:13:01 »
No ja się zacząłem znowu rozglądać. Tylko nie chcę RAV4 sprzed liftu. Takie nowe GLC można mieć w okolicy lipca…

NieToyota

Offline arsam2000

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4 AWDi
« Odpowiedź #729 dnia: 18 Lutego 2023, 13:18:39 »
To właśnie w międzyczasie rzucę okiem co słychać na olx czy otomoto, ale rezygnacja mnie dopada same c+s lub sel ofert 4 na krzyż. Z reszta odnoszę wrażenie, że przeglądanie ofert działa na mnie w zły sposób. Podnosi mi się poziom niecierpliwości, co może spowodować, że pójdę i kupie taki jaki będzie (nierzadko w niewiele mniejszej cenie niż ten co chce), a później będę zła sama na siebie. Jak pisałam jak na razie czekam cierpliwie, nie kombinuje, jeśli w żaden znaczący sposób nie zmieni mi się sytuacja to będzie mi bez różnicy, czy auto będzie jutro, we wrześniu, czy przyszłym kwietniu.

Ja juz nie chce dotykac nic, czekam od sierpnia 2022, licze ze do sieprnia 2023 przyjdzie, jako ze na ta chwile mi podał diler do 15czerwca, w co watpie mysle ze realnie z miesiac, poltorej bedzie pozniej. Normalnie mi by tak nie zalezalo, ale szwagier juz dostal Camry i szpanuje. I to mnie najbardziej wk.. :)
2023.06.23: RAV4 Exe AWDi panorama, stopnie, Tokyo Red, zamowiony sierpien 2022, odebrany 22 czerwiec 2023.

Offline Ruda Wredna

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #730 dnia: 18 Lutego 2023, 13:42:15 »
U mnie to jest kwestia tego, że prywatne auto najczęściej jest użytkowane w okresie wiosenno-jesiennym. Temu tez skoro nie mam szans na auto na wiosnę/lato to robi mi się lotto czy odbiorę go realnie w październiku, czy na kolejna wiosnę, bo przez zimę będę musiała się głowic gdzie nim jeździć chociaż raz na tydzień/dwa. No chyba, że kwestia nieużytkowania prywatnego samochodu zima wynikała u mnie z jazdy starym trupem, który z solą bardzo się mie lubił i spał pod kocem od października do marca  :grin: a myśmy się głowili jak sobie bez niego dać radę, aż człowiek się przyzwyczaił  :-P

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #731 dnia: 18 Lutego 2023, 13:44:33 »
A ja rozglądam się i patrzę. Jednak nie widzę realnej alternatywy.

NieToyota

Offline Ruda Wredna

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #732 dnia: 18 Lutego 2023, 14:01:35 »
Mam chyba ten sam problem.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #733 dnia: 18 Lutego 2023, 14:03:57 »
Przynajmniej w finansowym zasięgu. Jak to GLC czy Highlander.

NieToyota

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
« Odpowiedź #734 dnia: 19 Lutego 2023, 17:00:16 »
Ciekawy test GR i z tego co widzę że mnie bardziej przekonuje wersja Adventure jeśli o poziom wyposażenia i cenę. Reszta wersji wyposażeń to duże nieporozumienie

https://www.youtube.com/watch?v=caV5wRcgT-Q

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl