Autor Wątek: RAV4 2023..  (Przeczytany 279859 razy)

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
Odp: RAV4 2023..
« Odpowiedź #750 dnia: 22 Lutego 2023, 10:01:43 »
Jest styropian z różnymi przegródkami. Można tam sobie ponapychać drobnicy. Ja na co dzień trzymam tam gaśnicę, szczotkę, trójkąt, zestaw naprawczy, jakieś worki większe (na zwłoki ;P), powerbank z jumpstarterem itp.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #751 dnia: 22 Lutego 2023, 11:38:02 »
Przy płaskiej podłodze bagażnika można tam sporo upchnąć koło koła. Ja tam hak nawet mam.

Uwaga na wirtualne zegary!
Plastik się strasznie rysuje.
Wystarczy na sucho palcem przejechać są rysy które widać na słońcu. Masakra!
Pocieszeniem jest to że chyba ta przednia część jest wymienialna, a rysy są tylko widoczne na słońcu. Wtedy to nie widać nawet wyświetlacza co na nim jest więc rysy teoretycznie nie rażą.
Nie ma jeszcze formatek do oklejenia zegarów folia ochronna więc też lipa.

Offline Nowy60

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: brak
« Odpowiedź #752 dnia: 22 Lutego 2023, 12:19:32 »
Jest styropian z różnymi przegródkami. Można tam sobie ponapychać drobnicy. Ja na co dzień trzymam tam gaśnicę, szczotkę, trójkąt, zestaw naprawczy, jakieś worki większe (na zwłoki ;P), powerbank z jumpstarterem itp.
W konfiguratorze rav 4 piszę ,,schowek pod podłogą bagażnika" dostępny tylko w pakiecie skyview.Czym on się różni od pozostałych?Jest koło zapasowe lub go nie ma, jest styropian czy jest dodatkowa pusta przestrzen jak lexusie nx?

Offline apek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #753 dnia: 22 Lutego 2023, 14:12:47 »
Przecież napisałem, że jest styropian. Nie ma koła zapasowego ani dojazdowego jest zestaw naprawczy. Nie próbowałem, ale może ten styropian da się wyciągnąć. W Corolli wyciągałem i miałem dużo dodatkowej przestrzeni. A jak jest w innych wersjach to nie wiem, ja mam tylko jedną ravkę.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
« Odpowiedź #754 dnia: 22 Lutego 2023, 15:20:48 »
Nie próbowałem, ale może ten styropian da się wyciągnąć.
Da się - przynajmniej w MY'21. Ja wyciągnąłem i wsadziłem tam koło zapasowe (z drugiego kompletu) ale wiosną się okazało, że zimowa felga ma środek szerszy od opony, trochę się nie mieści ale głównie to może się porysować. Finalnie więc kupiłem dojazdówkę i wokół niej jest mnóstwo miejsca na różne drobiazgi. Można też obniżyć o parę cm podłogę bagażnika jak kto woli. Ja bez zapasu/dojazdówki czułbym się bardzo niekomfortowo.   
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #755 dnia: 22 Lutego 2023, 19:02:17 »

Lepiej przełóż ten powerbank do środka, bo jak się Aku rozładuje, to nie otworzysz bagażnika

Offline apek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #756 dnia: 22 Lutego 2023, 20:15:25 »
Teraz trzymam w domu, chociaż w razie "w" to i tak będzie za słaby do ravki. Daje radę w drugiej Toyocie i to mi wystarczy póki co. Samochód przejechał ok. 25 km w lutym i wszystko działa.
Jakby co, to mogę przejść ze środka po złożonych fotelach. Jestem dość gibki :]
« Ostatnia zmiana: 22 Lutego 2023, 20:19:46 wysłana przez apek »

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #757 dnia: 22 Lutego 2023, 20:36:58 »
Jakby co, to mogę przejść ze środka po złożonych fotelach. Jestem dość gibki
Może i przejdziesz, ale jak podniesiesz podłogę to nie wiem:D

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #758 dnia: 22 Lutego 2023, 22:32:58 »
Zamek klapy można odblokować mechanicznie od środka.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline nicoppp

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #759 dnia: 27 Lutego 2023, 06:27:31 »
Witam. Czy jest jakiś sposób by po każdym uruchomieniu auta nie trzeba było czekać by potwierdzić zgody polityki prywatności na wyswietlaczu radia?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #760 dnia: 27 Lutego 2023, 07:34:50 »
Witam. Czy jest jakiś sposób by po każdym uruchomieniu auta nie trzeba było czekać by potwierdzić zgody polityki prywatności na wyswietlaczu radia?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Polityka i dwie zgody wyskakują raz na jakiś czas. Za każdym razem widzę "kontynuuj". Też wkurza ;)

Offline tomekwu

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #761 dnia: 27 Lutego 2023, 08:09:44 »
Okienko nie wyskakuje jeżeli auto rozpozna kierowcę (po telefonie lub zestawie kluczyków). Działa to średnio i z tego co widzę przy zmianie kierowcy praktycznie za każdym razem muszę kliknąć.

Offline maciej_ca

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4 Hyb Exe`23
« Odpowiedź #762 dnia: 27 Lutego 2023, 14:14:51 »
U mnie po poprawnej rejestracji i przypisaniu telefonu do kierowcy działa za każdym razem  :-)

Może macie głęboko schowany telefon i multimedia nie wykrywają jego obecności.

P.S.
U mnie sam kluczyk nic nie dawał - nie mogłęm go przypisać do swojego konta (albo nie wiem jak) i za każdym razem było pytanie o zgody

Offline tomekwu

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #763 dnia: 27 Lutego 2023, 16:19:47 »
Pytanie czy jesteś jedynym / pierwszym kierowcą bo z tego co widzę, problemy pojawiają się gdy kierowca i podłączone urządzenie się zmieniają.
Cały obecny model użytkowniów w "toyota connected services" jest słaby bo funckjonalnośc dla "kolejnego" kierowcy jest praktycznie żadna. Skutek jest taki że po miesiącu testów wróciłem do CarPlaya (z którego i tak streamuję muzykę).

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #764 dnia: 27 Lutego 2023, 17:09:27 »
co więcej, raz zsynchronizowane konto potrafi się samoistnie rozsynchronizowac i upierdliwie wołać o zgody w trakcie jazdy. na pocieszenie: system laduje się szybko i CarPlay działa stabilnie..

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl