Autor Wątek: RAV4 2023..  (Przeczytany 280419 razy)

pireus

• Gość
Odp: RAV4 2023..
« Odpowiedź #900 dnia: 21 Kwietnia 2023, 10:50:53 »
No to jeszcze masz na kierownicy dwa małe panele dotykowe Touch Control, jeżeli Touch Pad  między siedzeniami Ci nie odpowiada.

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #901 dnia: 21 Kwietnia 2023, 17:28:39 »
przeczytałem i nie wiem co to za kompleks premium tutaj panuje. kupcie sobie ładny dom w dobrej lokalizacji to będziecie mieli premium. auto w lizingu, własność banku, z haniebnym silnikiem 2.0 lub mniejszym to zwykły dupowoz, jakkolwiek pięknie by nie był odpicowany oraz jakakolwiek markę reprezentował. poza tym: topoll przedstawia racjonalne argumenty, ataki na niego są nie na miejscu..

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #902 dnia: 21 Kwietnia 2023, 18:20:17 »
No to jeszcze masz na kierownicy dwa małe panele dotykowe Touch Control, jeżeli Touch Pad  między siedzeniami Ci nie odpowiada.
A po co mam się męczyć, skoro są auta n przyciskami? Skoro mi nie odpowiada, nie wchodzę w to.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #903 dnia: 21 Kwietnia 2023, 20:00:47 »
Tak swoją drogą, to zastanawiam się jakie w ogóle ma to znaczenie...

Poza standardowymi rzeczami związanymi z jazdą (migacze, wycieraczki, światła, otwieranie szyb, tempomat), to ja używam: pokrętła (koniecznie!) Zmiany głośności, pokrętła temperatury (od biedy mogłoby być na guzikach) i zimą grzania szyb. Do tego głosowo wybieranie kontaktów albo muzyki i czasem przyciskami przejście w mediach między home, a mapą i to chyba tyle. Reszta używana naprawdę sporadycznie
« Ostatnia zmiana: 21 Kwietnia 2023, 20:02:22 wysłana przez firek »

Offline watson

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #904 dnia: 21 Kwietnia 2023, 22:05:29 »
Fajny wątek, taki o Rav4 2023, aż chce się czytać.

I karmią nadętego trolla, a ten żre i żre… i ciągle tu siedzi, niewiadomo czemu.  :roll:
Czekaj, ale, że który to troll?

Ten, który nie ma żadnego interesu w tym, by siedzieć na forum marki, którą otwarcie pogardza? A jednak to robi, bo lubi być wredny :cool:

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #905 dnia: 21 Kwietnia 2023, 22:15:42 »
Tak swoją drogą, to zastanawiam się jakie w ogóle ma to znaczenie...

Poza standardowymi rzeczami związanymi z jazdą (migacze, wycieraczki, światła, otwieranie szyb, tempomat), to ja używam: pokrętła (koniecznie!) Zmiany głośności, pokrętła temperatury (od biedy mogłoby być na guzikach) i zimą grzania szyb. Do tego głosowo wybieranie kontaktów albo muzyki i czasem przyciskami przejście w mediach między home, a mapą i to chyba tyle. Reszta używana naprawdę sporadycznie
Ile ludzi, tyle opinii.
Według mnie pokrętło od głośności nie jest w ogóle potrzebne, bo to jest wygodniejsze z kierownicy (chociaż w Toyocie jest to słabo rozwiązane, zawsze się musiałem na klikać). Niektórzy ustawiają temperaturę raz przed jazdą, ja czasem przy dłuższej jeździe zmienię raz, czy dwa, ale dużo wygodniej było mi zmienić w bmw na ekranie (jest zawsze widoczne, a to nie jest wcale takie oczywiste) niż panele dotykowe w nowych VAGach. Ustawienia klimy poza temperaturą i nawiewem na szyby i/lub grzaniem szyb, nie są w ogóle potrzebne 99% osób używa tylko auto, ale za to podgrzewanie siedzeń powinno być na przyciskach, ja wiem, że są sprytne systemy, wykrywające ktoś siedzi i jaka jest temperatura, ale ja w zimie raz lubię grzać, a raz nie lubię.
Ja dochodzę do wniosku, że to nie kwestia ilości przycisków, tylko prostoty interfejsu jest kluczowa.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #906 dnia: 21 Kwietnia 2023, 23:34:21 »
Jak dla mnie głośność tylko na potencjometrze. Często lubię szybko mocno zgłosić i potrzebuje szybko przyciszyc, a tego nie da się osiągnąć guzikami. Natomiast grzania foteli w zasadzie nie używam - jakby się dało, to zrezygnowałbym z tego przy zakupie. Co człowiek, to inne zapotrzebowania...

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #907 dnia: 22 Kwietnia 2023, 00:15:42 »
Jak dla mnie głośność tylko na potencjometrze. Często lubię szybko mocno zgłosić i potrzebuje szybko przyciszyc, a tego nie da się osiągnąć guzikami.
No właśnie to jest wada Toyoty, a konkretnie tej kierownicy i/lub systemu. Ogólnie, jedyne słuszne rozwiązanie to rolka, bo ta, jest w stanie wykryć, czy wolno (dokładnie) czy szybko (w celu maksymalnego wyciszenia), w większości aut naciśnięta rolka też wycisza. Jest też pewne obejście, jakie stosuje np. Renault, na tym ich pilocie (który jest mega wygodny) są przyciski, więc ilość stopni dźwięku jest zmniejszona. (od 0-30, ale użytkowo zakres 5-15) oraz wyższe modele mają osobny przycisk do wyciszania.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #908 dnia: 22 Kwietnia 2023, 00:26:09 »
To nie jest wada Toyoty. W żadnym systemie obsługiwanym przyciskami nie da się szybko i precyzyjnie sciszyc/zgłosić o duży zakres. Nie piszę tu o wyciszeniu do 0 jakimś osobnym przyciskiem

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #909 dnia: 22 Kwietnia 2023, 00:35:56 »
To nie jest wada Toyoty. W żadnym systemie obsługiwanym przyciskami nie da się szybko i precyzyjnie sciszyc/zgłosić o duży zakres. Nie piszę tu o wyciszeniu do 0 jakimś osobnym przyciskiem
Ależ się da, w Audi, seacie, Skodzie (ogólnie w vagu, gdzie są takie rolki, a nie przyciski) , jak przesuniesz szybko to ci wyciszy mniej więcej o połowę (w zależności od czego startujesz) , dwa szybkie przesunięcia pod rząd wyciszają na zero z maksymalnej głośności.
Ale co ja tłumaczę, to jest po prostu potencjometr, tylko jego oś jest obrócona.

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #910 dnia: 22 Kwietnia 2023, 05:45:40 »
Wiem, że to może taka moda ale nie rozumiem jak można zrobić przyciski dotykowe w kierownicy a to się spotyka...

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #911 dnia: 22 Kwietnia 2023, 08:21:58 »
Wiem, że to może taka moda ale nie rozumiem jak można zrobić przyciski dotykowe w kierownicy a to się spotyka...
No w NXie juz mam. Wiec i w RAV4 zaraz beda…

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
« Odpowiedź #912 dnia: 22 Kwietnia 2023, 12:32:40 »
Fajny wątek, taki o Rav4 2023, aż chce się czytać.

I karmią nadętego trolla, a ten żre i żre… i ciągle tu siedzi, niewiadomo czemu.  :roll:
Czekaj, ale, że który to troll?

Ten, który nie ma żadnego interesu w tym, by siedzieć na forum marki, którą otwarcie pogardza? A jednak to robi, bo lubi być wredny :cool:

Nic dziwnego i tak śmieję się z tego gościa że nie może pogodzić coś z poprzednim wozem że musi pokazać zmieniłem markę. Prawdziwy Troll który widział z jego forum nowego nabytku tam straszna nuuuuudaaaaa  :cool:  :grin:

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #913 dnia: 22 Kwietnia 2023, 12:35:20 »
Może atencjusz?
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #914 dnia: 22 Kwietnia 2023, 12:53:05 »
Nic dziwnego i tak śmieję się z tego gościa że nie może pogodzić coś z poprzednim wozem że musi pokazać zmieniłem markę. Prawdziwy Troll który widział z jego forum nowego nabytku tam straszna nuuuuudaaaaa  :cool:  :grin:
Ja tam trochę go rozumiem, bo byłem na duuużej ilości forów różnych marek i takie lizanie jajec jak tutaj to widziałem tylko na forum Alfy Romeo.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl