Autor Wątek: RAV4 2023..  (Przeczytany 279936 razy)

pireus

• Gość
Odp: RAV4 2023..
« Odpowiedź #915 dnia: 22 Kwietnia 2023, 13:04:46 »
Nic dziwnego i tak śmieję się z tego gościa że nie może pogodzić coś z poprzednim wozem że musi pokazać zmieniłem markę. Prawdziwy Troll który widział z jego forum nowego nabytku tam straszna nuuuuudaaaaa  :cool:  :grin:
Śmiech to zdrowie, reszty niestety nie zrozumiałem, ponieważ chyba w jakiejś gwarze jest napisana, bo nie podejrzewam o braki w używaniu poprawnej polszczyzny.
takie lizanie jajec jak tutaj to widziałem tylko na forum Alfy Romeo.
  :grin:

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #916 dnia: 22 Kwietnia 2023, 13:35:43 »
Tak w kwestii technicznej to gałki i rolki nie są potencjometrami tylko impulsatorami.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #917 dnia: 22 Kwietnia 2023, 20:35:05 »
Nic dziwnego i tak śmieję się z tego gościa że nie może pogodzić coś z poprzednim wozem że musi pokazać zmieniłem markę. Prawdziwy Troll który widział z jego forum nowego nabytku tam straszna nuuuuudaaaaa  :cool:  :grin:
Ja tam trochę go rozumiem, bo byłem na duuużej ilości forów różnych marek i takie lizanie jajec jak tutaj to widziałem tylko na forum Alfy Romeo.
Nie wszyscy, nie wszyscy.
Ale fanboye Toyoty nie różnią się niczym od tych Alfy :).
Napisz coś złego to cię zaszczują.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #918 dnia: 22 Kwietnia 2023, 20:56:10 »
lizanie jajec jak tutaj to widziałem tylko na forum Alfy Romeo.
Tu się nie zgodzę bo to forum jest jednym z nielicznych gdzie ton nadaje dwóch forumowiczófff znających się nawet na statkach a reszta jak wszędzie komuś coś się podoba komuś coś się nie podoba  :-)

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #919 dnia: 22 Kwietnia 2023, 21:28:36 »
Uderz w stół, a nożyce się odezwą :)

Ze świadomością wylotki ale nie mogłem się powstrzymać.
Pierwsze jajca już wylizane.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #920 dnia: 22 Kwietnia 2023, 21:36:07 »
Jesteś już po gimnastyce wieczornej ?
Ćwicz, ćwicz sport to zdrowie  :-)

pireus

• Gość
« Odpowiedź #921 dnia: 23 Kwietnia 2023, 10:17:22 »
Ze świadomością wylotki ale nie mogłem się powstrzymać.
I pewnie zgłoszenie do moderatora już poszło. Nie, żeby był to donos, bo kolega pewnie się tym brzydzi, tylko taka niewinna informacja.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #922 dnia: 23 Kwietnia 2023, 10:55:09 »
pewnie zgłoszenie do moderatora już poszło. Nie, żeby był to donos, bo kolega pewnie się tym brzydzi, tylko taka niewinna informacja.
Nie dopisuje sobie story, dostałeś bana za (c)hamówę a nie z czyjegoś donosu. A biorąc pod uwagę że obaj jesteście "dobrzy" w normalnej (kulturalnej) internetowej komunikacji to pewnie moderator to przeczytał i zwrócił uwagę.

« Ostatnia zmiana: 23 Kwietnia 2023, 11:12:37 wysłana przez ledziu »

pireus

• Gość
« Odpowiedź #923 dnia: 23 Kwietnia 2023, 11:00:55 »
dostałeś bana za hamówę
Za co? Oczy bolą od tej ortografii  :shock:

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #924 dnia: 23 Kwietnia 2023, 11:12:11 »
dostałeś bana za hamówę
Za co? Oczy bolą od tej ortografii  :shock:
Sorki że uraziłem Twój zmysł ortograficzny ale słownik mi podłożył "hamownie" w ujęciu urządzenia pomiarowego z którego ostatnio często korzystam.

Ważne że zrozumiałeś to co było najważniejsze dla Ciebie.
Już zmieniam.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #925 dnia: 23 Kwietnia 2023, 11:21:55 »
Ja tam trochę go rozumiem, bo byłem na duuużej ilości forów różnych marek i takie lizanie jajec jak tutaj to widziałem tylko na forum Alfy Romeo.
Ja też byłem na forach kilku różnych marek i to, co się rzuca w oczy na innych forach to nieporównywalnie większa ilość tematów z różnymi awariami. Tutaj wszystko działa i rozmawia się głównie o pierdolach, a wtedy przychodzi on - cały na biało z tezami, że rav4 nie da się jeździć, bo nie ma touchpada, podświetlonych przycisków, czy uchwytu w rolecie, a w jego MB to wszystko jest:P
Nie wiadomo tylko czemu tak upatrzył sobie rav4, a nie np Yaris cross, skoro sam wybrał niewielkie auto

PS: ja bym to jeszcze zrozumiał, gdyby to była jakaś konstruktywna krytyka, ale Pireus wyrywa części zdań z kontekstu albo w ogóle je przekręca. Po co?
« Ostatnia zmiana: 23 Kwietnia 2023, 11:23:48 wysłana przez firek »

pireus

• Gość
« Odpowiedź #926 dnia: 23 Kwietnia 2023, 11:24:25 »
Ważne że zrozumiałeś to co było najważniejsze dla Ciebie.
Nie bardzo zrozumiałem, ale z tego wniosek, że lepiej korzystać z wiedzy, jeżeli się taką posiada niż ze słownika. Nie wiem co ma hamówa do hamowania, ale trudno.
Tutaj wszystko działa i rozmawia się głównie o pierdolach, a wtedy przychodzi on - cały na biało z tezami, że rav4 nie da się jeździć,
Jeżeli byś był taki uprzejmy i zacytował takie moje słowa, że RAV 4 nie da się jeździć, to byłbym wdzięczy. W przeciwnym wypadku po prostu kłamiesz.
Nie wiadomo tylko czemu tak upatrzył sobie rav4, a nie np Yaris cross, skoro sam wybrał niewielkie auto
Rav 4 jest kompaktowym suvem, w którym jest mniej przestrzeni wewnątrz samochodu dla 4 osób niż w GLA. Chyba, że wymiary wnętrza i rozstaw osi kłamią. A Yaris Cross to ciasna popierdółka
« Ostatnia zmiana: 23 Kwietnia 2023, 11:32:27 wysłana przez pireus »

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #927 dnia: 23 Kwietnia 2023, 11:52:32 »
Cytat: Pireus
Tutaj wszystko działa i rozmawia się głównie o pierdolach, a wtedy przychodzi on - cały na biało z tezami, że rav4 nie da się jeździć,
Jeżeli byś był taki uprzejmy i zacytował takie moje słowa, że RAV 4 nie da się jeździć, to byłbym wdzięczy. W przeciwnym wypadku po prostu kłamiesz.

O - zabolało. Ale jak kilka dni temu pisałeś, że ludzie tu twierdzą, że rav4 jest lepsza od Lexusa (przykład pierwszy z brzegu - możnaby takie mnożyć), to wszystko było ok.

Oczywiście, że nie zacytuję, bo to, co napisałem jest podsumowaniem Twoich wypowiedzi, a nie konkretnym postem. Zastanawiam się, czy kiedykolwiek pochwaliłes za coś toyotę/rav4. Czy cokolwiek w niej jest według ciebie fajne albo wręcz (o zgrozo) lepsze, niż w MB?

pireus

• Gość
« Odpowiedź #928 dnia: 23 Kwietnia 2023, 11:58:28 »
O - zabolało. Ale jak kilka dni temu pisałeś, że ludzie tu twierdzą, że rav4 jest lepsza od Lexusa (przykład pierwszy z brzegu - możnaby takie mnożyć), to wszystko było ok.
Co miało niby zaboleć? Lexus jest lepszy od RAV4, i to nie podlega dyskusji. A to, że właściciel RAV mówi, że jest odwrotnie , wcale mnie to nie dziwi. Wynika to z wielu czynników, np. finansowych.
Zastanawiam się, czy kiedykolwiek pochwaliłes za coś toyotę/rav4.
Owszem za napęd.
Czy cokolwiek w niej jest według ciebie fajne albo wręcz (o zgrozo) lepsze, niż w MB?
Niższe spalanie, na którym mi nie zależy, bo nie po to wybrałem 306KM. Są też rzeczy które mi się nie podobają, bo nie ma samochodu bez wad, ale ich też nie ma w Toyocie
« Ostatnia zmiana: 23 Kwietnia 2023, 12:03:01 wysłana przez pireus »

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #929 dnia: 23 Kwietnia 2023, 12:41:48 »
Nie wiem co ma hamówa do hamowania, ale trudno.
No właśnie trudno.

Ja też byłem na forach kilku różnych marek i to, co się rzuca w oczy na innych forach to nieporównywalnie większa ilość tematów z różnymi awariami.
Dokładnie tak jest. I co ciekawe to że tu pojawia się marka xxx która ma być lekiem na ból użytkowania tojki a na forach dedykowanych tematów awarii x10 i często tych samych co u nas.
Pireus wyrywa części zdań z kontekstu albo w ogóle je przekręca. Po co?
Niestety sądzę że odpowiedź na pytanie "po co ?" jest bardziej złożona.

Panowie (wiadomo kto drugi) bardzo sprawnie kuglują techniką słówek wyrwanych z kontekstu bazując na głównej zasadzie for czyli nie czytamy starych postów żeby chwycić ogólny kontekst danej wypowiedzi.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl