Autor Wątek: Zakup Auris  (Przeczytany 2388 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lackypl

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Auris 2
Zakup Auris
« dnia: 27 Kwietnia 2022, 09:30:59 »
Cześć wszystkim. Jest to mój 1-szy post.
Rozglądam się za Aurisem hybrydą i mam taką na oku co o tym sądzicie?
https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-auris-1-8-hybrid-100km-klimatronik-nawi-pdc-kamera-stan-bdb-ID6ECzkN.html
Dzięki z góry za odpowiedzi.

Offline cyklista

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Auris Hybrid
Odp: Zakup Auris
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Kwietnia 2022, 09:41:30 »
Jak dokładnie sprawdzisz i będziesz 100% pewny że ten przebieg nie zgubił jedynki czy dójki z przodu i nie jest po zalaniu to dobry. Ale jak widzę taki przebieg i auto z Niemiec od osoby prywatnej to się od razu zapalają 4 czerwone światła w głowie.

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Kwietnia 2022, 10:02:12 »
Nooo, 54 tys km w 8 lat - ani chybi dziadek do kościoła jeździł :-)

Przede wszystkim czy ma oryginalną książkę serwisową i aktualny test baterii?

Tu sobie można sprawdzić co to za wersja i czy się wyposażenie zgadza:

https://docplayer.org/56530104-Auris-auris-hybrid-preise-und-fakten-inkl-des-sondermodells-edition-und-des-kombis-auris-touring-sports.html

Offline lackypl

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Kwietnia 2022, 10:47:40 »
Dzieki za odpowiedzi.
Jeszcze taki biorę pod uwagę, mam bliżej ja z Bytomia on z Krakowa, niecow iększy przebieg, nieco lepsze wyposażenie w Polsce od roku
https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-auris-toyota-auris-hybrid-1-8-hybryda-niski-przebieg-stan-idealny-ID6ECMas.html

Offline JacQ

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Auris TS Hybrid
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Kwietnia 2022, 12:44:51 »
Podczepiając się pod wątek
2 tyg. temu kupiłem Auris TS hybryda, sprowadzoną ze Szwecji, rocznik 2018, przebieg 150K km -raczej faktyczny.
Jak mam sprawdzić jaki to model/wersja - jakie ma wyposażenie - poza sprawdzeniem organoleptycznym ?
Koła 17cali co w Polskich wersjach oznaczało lepsze wersje, ale niekoniecznie tak było w Szwecji. Pod przyciskiem nawigacji mówi mi ze opcja niedostępna :( , AndroidCar też chyba nie pójdzie, telefon na kablu usb ma tylko zasilanie.

jk

Offline b-bar01

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Auris II TS 1,6
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Kwietnia 2022, 13:23:22 »
 lackypl
Sprawdź w internecie, na stronach Toyoty, dostępne używane modele, które cię interesują, dowiesz się +/- ile takie auto może kosztować cena/przebieg.
U handlarzy okazji nie ma.
TGMO5W30->Millers0W20->EneosXprime0W20->??

Offline lackypl

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 27 Kwietnia 2022, 13:34:59 »
lackypl
Sprawdź w internecie, na stronach Toyoty, dostępne używane modele, które cię interesują, dowiesz się +/- ile takie auto może kosztować cena/przebieg.

Pytałem o konkretne auta czy ze zdjęć można coś wywnioskować, coś Wam wpada w oko że tak być nie powinno.
Nie prosiłem o radę gdzie mam kupować samochód.

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #7 dnia: 27 Kwietnia 2022, 14:21:34 »
Oba miały szkody likwidowane z ubezpieczenia.
Zadbany hsd z tych lat z przebiegiem jak w pierwszym ogloszeniu to bardziej koło minimum 55000 zł
« Ostatnia zmiana: 27 Kwietnia 2022, 14:27:05 wysłana przez bazi »

Offline b-bar01

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Auris II TS 1,6
« Odpowiedź #8 dnia: 27 Kwietnia 2022, 14:30:21 »
coś Wam wpada w oko że tak być nie powinno.
Już koledzy wyżej pisali, nie podoba się relacja rocznika do przebiegu i do tego z Niemiec.
Nikt tam nie kupuje auta do postawienia w garażu tylko do jazdy.
a gdzie tu jest rada co do miejsca zakupu,
jest za to sugestia abyś sam sprawdził na wymienionym przykładzie, jak wygląda relacja rocznik/przebieg/cena aut o sprawdzonej historii na naszym rynku.
« Ostatnia zmiana: 27 Kwietnia 2022, 14:34:32 wysłana przez b-bar01 »
TGMO5W30->Millers0W20->EneosXprime0W20->??

Offline Rekultywator

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 27 Kwietnia 2022, 15:05:00 »

https://docplayer.org/56530104-Auris-auris-hybrid-preise-und-fakten-inkl-des-sondermodells-edition-und-des-kombis-auris-touring-sports.html
Ja mam 6 letnią i mam 45000

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #10 dnia: 27 Kwietnia 2022, 17:21:10 »

Ja mam 6 letnią i mam 45000

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Będziesz dawał ogłoszenie jak będziesz sprzedawał?  Takie mało używane samochody rozchodzą się po rodzinie i znajomych w 99%...

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #11 dnia: 27 Kwietnia 2022, 17:42:10 »
Jeszcze taki biorę pod uwagę, mam bliżej ja z Bytomia on z Krakowa, niecow iększy przebieg, nieco lepsze wyposażenie w Polsce od roku
https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-auris-toyota-auris-hybrid-1-8-hybryda-niski-przebieg-stan-idealny-ID6ECMas.html
Opis nie bardzo pasuje do jakiejkolwiek wersji.

Offline cyklista

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Auris Hybrid
« Odpowiedź #12 dnia: 28 Kwietnia 2022, 09:32:26 »
lackypl

Pytałem o konkretne auta czy ze zdjęć można coś wywnioskować, coś Wam wpada w oko że tak być nie powinno.

Ze zdjęć to można wywnioskować tylko jak miał duże wypadki czy dachowania i widać po łączeniach elementów że nie są równe. Jak był zalany to wszystko jest tak wyczyszczone że bez wiedzy gdzie zaglądać to nic nie zobaczysz. Zamawiaj dokładne raporty płatne te 50zł i będziesz mądrzejszy widząc co było z ubezpieczeń naprawiane i na jakie kwoty. Jak sprzedawca ma jakiekolwiek opory w podaniu ci vinu i rejestracji to zapala się piata czerwona lampka.

Offline lackypl

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 28 Kwietnia 2022, 10:25:52 »
Dzieki za wszystkie odpowiedzi.
Słuchajcie kupując swojego czasu subaru imreze ze zdjęcia wywnioskowali forumowicze, że zderzak z innej wersji, lusterko itp. przy fiacie to na forum się dowiedziałem, że środek z innego a buda z innego modelu :) Wiec tutaj też liczyłem na takie spostrzeżenia jak choćby wyposażenie nie pasuje do żadnego modelu :)
Oczywiście poprosiłem o historię z ksiazki serwisowej i otrzymałem tego 2-giego z przebiegiem 91 tysięcy, ostatni wpis w książce to 2020 rok z przebiegiem 80 tysięcy. Napisałem do seriwisu niemieckiego co mogą powiedzieć o tym samochodzie, póki co czekam na odpowiedź, w razie czego to zadzwonię tam.

Pojawiła się jeszcze taka opcja:
https://www.olx.pl/d/oferta/toyota-auris-hybryda-2016-salon-p-CID5-IDOVuI9.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=0

Jestem po rozmowie ze sprzedającym to miał wymieniony błotnik, zderzak i drzwi więc mógł być mocno hukniety
co prawda mechanikom samochodową się zajmuję an co dzień, ale nie wiem czy sie bać w hybrydzie tej pompy abs czy wymiana jest jak w normalnym samochodzie czyli banalny temat.

Offline lackypl

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 28 Kwietnia 2022, 10:27:21 »
Ze zdjęć to można wywnioskować tylko jak miał duże wypadki czy dachowania i widać po łączeniach elementów że nie są równe. Jak był zalany to wszystko jest tak wyczyszczone że bez wiedzy gdzie zaglądać to nic nie zobaczysz. Zamawiaj dokładne raporty płatne te 50zł i będziesz mądrzejszy widząc co było z ubezpieczeń naprawiane i na jakie kwoty. Jak sprzedawca ma jakiekolwiek opory w podaniu ci vinu i rejestracji to zapala się piata czerwona lampka.

Pod warunkiem, ze auto było robione przez ibezpieczalnię, jeżeli robił to Mietek pod chmurką to nic sie nie dowiem, ale tak jak bedę zdecydowany to zdecydowanie wykupię raport.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl