Autor Wątek: Zakup Auris  (Przeczytany 2380 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline przmor

• Toyot Spamer
Odp: Zakup Auris
« Odpowiedź #15 dnia: 28 Kwietnia 2022, 15:10:26 »
W moim Aurisie z 2014 wszystkie drzwi były wymieniane po kolizjach (dwie kolizje, najpierw jeden bok potem drugi). Nie były to mocne zniszczenia, do wyklepania "u pana Mietka" ale zamiast kłaść szpachle serwis blacharski kupował w Toyocie gołe drzwi i malował u siebie. Nie zawsze więc wymiana drzwi oznacza uczestnictwo w potężnym dzwonie a lepiej mieć nowe drzwi niż wyklepywane.

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #16 dnia: 28 Kwietnia 2022, 20:32:52 »
Pojawiła się jeszcze taka opcja:
https://www.olx.pl/d/oferta/toyota-auris-hybryda-2016-salon-p-CID5-IDOVuI9.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=0

Tu wygląda jakby się wszystko zgadzało - wersja Comfort z pakietem Style i Navi.

Aczkolwiek widać, że przedni zderzak był wymieniany - brakuje chromowanej listwy pod centralną częścią grilla.
« Ostatnia zmiana: 28 Kwietnia 2022, 20:46:48 wysłana przez Zbig »

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #17 dnia: 28 Kwietnia 2022, 21:07:23 »
Ale ten twardy pedał to na pewno pompa ABS? Podobno "twardość" pedału hamulca jest w hybrydzie symulowana bo nie ma on bezpośredniego połączenia z cisnieniowym układem hamulcowym. To komputer decyduje czy hamować "prądem" czy zaciskać klocki na podstawie odczytu położenia pedału hamulca.

Offline dawie1

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 29 Kwietnia 2022, 09:10:38 »
Ta listwa chromowana to odpada wystarczy dojechać do większego krawężnika mi odpadła na weselu ale przykleiłem :)

Wysłane z mojego SM-A600FN przy użyciu Tapatalka

Offline grzeto

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 01 Maja 2022, 08:02:22 »
Nie zawsze więc wymiana drzwi oznacza uczestnictwo w potężnym dzwonie a lepiej mieć nowe drzwi niż wyklepywane.
Otóż to. U mnie po małym zdarzeniu - cofający autobus puknął w stojące auto. Uszkodzenia nie były duże, samochodem można było normalnie jeździć -  ale i tak miałem wymienianą maskę silnika, zderzak, reflektory i kilkanaście drobniejszych części...
Pozdrawiam
AURIS II FL, 2018, 1,8 HSD

Offline alexh750

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS 2.0
« Odpowiedź #20 dnia: 11 Maja 2022, 14:57:22 »
Nooo, 54 tys km w 8 lat - ani chybi dziadek do kościoła jeździł :-)

Ja mam 75000 km w 7,5 roku, dziadkiem nie jestem i do kościoła nie chodzę ;)
Ale pracuję 1 km od miejsca zamieszkania i na taką trasę z garażu go nie wyprowadzam.
A za miesiąc wrzucam ogłoszenie do netu, więc takie okazje i takie perełki trafiają się w sprzedaży :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl