Autor Wątek: Regulacja gaźnika w EE-90  (Przeczytany 2580 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

brakq

• Gość
Regulacja gaźnika w EE-90
« dnia: 09 Lipca 2005, 16:58:57 »
Witam wszystkich,

Właśnie próbowałem przejść przegląd, ale okazało sięże poziom CO2 w spalinach przekracza normy. Czy ktoś wie czy w EE90 można regulować gaźnik żeby dozował mniej paliwa? Czy jest jakaś śruba regulująca?
« Ostatnia zmiana: 21 Sierpnia 2009, 09:21:18 wysłana przez Janmor »

Madzia83

• Gość
regulacja ga¼nika w EE-90
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Lipca 2005, 10:53:32 »
Z tego co wiem to regulować można ale jak?? Chyba najlepiej jak poszukasz dobrego zakładu, który Ci to zrobi.

szczepek_E-9

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Lipca 2005, 20:38:30 »
Cytuj (zaznaczone)
Czy ktoś wie czy w EE90 można regulować gaźnik żeby dozował mniej paliwa? Czy jest jakaś śruba regulująca?

Odpowiadam: Można, jak w każdym kurde samochodzie, ja jeżdzęna powietrzu :D, śruba jest hehe. ale jej nie ruszaj. jak możesz to rura do specjalistów od gaźników, wiem z doświadczenia że żaden mechanik z podwórka ci tego nie zrobi dobrze (pełna regulacja - nie każdy nawet kapuje co to podciśnienia :/), niestety.
Ale jak juz zrobią fachmani to będziesz ZA DO WO LO NY i zaoszczędzisz troszke paliwka na częste wizyty u zwykłego mechaniora który ci pokręci śrubkami i powie że ok. :/ a ty mimo to bedziesz miał pretensje.

Spro-ket

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Lipca 2005, 21:21:32 »
Mechanik u którego serwisujęod zawsze swoją rolkępolecił mi kiedyś b.dobry (podobno) punkt regulacji wszelkiej maści gaźników.
ULICA  SZPACZA

Byłem u nich tylko raz.
Powiedzieli że nie wyregulowali na 90% możliwości tego gaźnika, bo nie mają w terminie jaki im narzuciłem - części zamiennych (jakaś zapieczona śrubka).
Zrobili jednak to właściwie bo wszystko jest OK od 2 lat.

Offline Gosiek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #4 dnia: 12 Lipca 2005, 08:44:21 »
No gdybyście bywali na spotach to byłaby możliwośc byście poznali kolegęco w gaźnikach siedzi...
Zakład sięmieści na Szarych Szeregów.

brakq

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 12 Lipca 2005, 22:55:43 »
Dzięki za odpowiedzi. Śruba jest tylko trzeba zdjąć filtr powietrza. Byłem na Szarych Szeregów. Na początku nie było mowy o regulacji - serwis nie dotyka siętych gaźników z powodu braku części i ich nietypowej konstrukcji. Na szczęście udało sie przekonać szefa i po pięciu minutach regulacja siępowiodła. Zaraz potem na przegląd i stempelek w dowodzie jest  :lol:  . Młody pegeout przede mną dostał listęusterek do poprawy a ja nic, mimo że rolka w tym roku osiągnęła pełnoletniość  :bdance  
Pozdrowienia

szczepek_E-9

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 13 Lipca 2005, 20:38:52 »
Cytuj (zaznaczone)
Śruba jest tylko trzeba zdjąć filtr powietrza.

ups, to nowość. pewnie mamy inne gaźniki bo jakos dostac tam sie mozna bez zdejmowania filtru.Pomyśl jak mógłbys wyregulować gaźnik nie mając filtra założonego (można ale chyba silnik bez filtra to tak jak człowiek bez włosów w nosie  :lol: )
Pozdrówki.

brakq

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 16 Lipca 2005, 12:41:48 »
Niezłe porównanie z tym nosem ;). Śrubkęregulacyjną zasłania filtr, więc trudno siędo niej dostać. Ale pewnie faktycznie mamy inne gaźniki. Moja rolka jest z 1987, więc z początku produkcji. Chociaż z drugiej strony dla wszystkich E-9 na gaźniku książka pokazujęjedną lokalizacjęśrubki regulacyjnej. Nevermind, najważniejsze że udało siędo niej dostać. W każdym razie samemu lepiej nie kombinować, lepiej oddać to w dobre ręce   :D . Pozdro.

szczepek_E-9

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 16 Lipca 2005, 19:13:02 »
Cytuj (zaznaczone)
Niezłe porównanie z tym nosem . Śrubkęregulacyjną zasłania filtr, więc trudno siędo niej dostać. Ale pewnie faktycznie mamy inne gaźniki. Moja rolka jest z 1987, więc z początku produkcji. Chociaż z drugiej strony dla wszystkich E-9 na gaźniku książka pokazujęjedną lokalizacjęśrubki regulacyjnej. Nevermind, najważniejsze że udało siędo niej dostać. W każdym razie samemu lepiej nie kombinować, lepiej oddać to w dobre ręce  . Pozdro.

Hehe, sorki za to, mamy raczej takie same gaźniki, ja mam rollęz 88, poźniej już był wtrysk choć teraz nie pamietam od kiedy.No z tymi gażnikami to niestety jest nieciekawie, choć dobrze wyregulowany potrafi byc ekonomiczniejszy niż na wtrysku i fajnie sie sprawuje. U mnie ostatnio pojawiły sie z nim problemy ale to innym razem pogadamy. Pozdro

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl