Autor Wątek: Radio W53824 + moduł bluetooth  (Przeczytany 1702 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mar11111

• Toyot Pełzający
  • **
Radio W53824 + moduł bluetooth
« dnia: 06 Maja 2022, 12:48:42 »
Cześć. Znalazłem ciekawe moduły bluetooth wpinane pod gniazdo zmieniarki CD z gniazdem odpowiednim do toyoty. Czy model jak w temacie ma takie wejście? Ewentualnie jeśli ta opcja nie będzie pasować to czy jest opcja zrobić jakieś wejście sygnału w tym radiu? W ostateczności kabelek z mini Jackiem też będzie ok

Offline mar11111

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Radio W53824 + moduł bluetooth
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Maja 2022, 12:56:27 »
Według informacji i zdjęć z internetu to ten model radia posiada wejście na zmieniarkę CD. Więc może taki moduł ma prawo działać...?
Zastanawiam się tylko w jakiś sposób to radio obsługuje tą zmieniarkę? Z poziomu przycisków jest w zasadzie tylko FM AM i DISC... Więc gdzie włącza się to dodatkowe wejście?

Offline Rafal87xc

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Radio W53824 + moduł bluetooth
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Maja 2022, 22:03:52 »
są emulatory typu yatour i inne podobne z gniazdem usb, sd, bluetooth, aux. Podłączasz to pod gniazdo zmieniarki cd i radio widzi pliki z usb czy karty sd jak by to było na płycie. Jak dobrze pamiętam to można stworzyć 6folderów (jakby 6płyt cd w zmieniarce CD1 CD2...CD6) i w każdym folderze można umieścić 99plików. Na wyswietlaczu powinno byc wtedy numer CD (czyli folderu) i nazwa pliku. Nie wiem jak to w przypadku bluetootha wygląda.
"Więc gdzie włącza się to dodatkowe wejście" - jak wykryje zmieniarke "emulator" to bedzie widoczne wiecej cd.
"czy jest opcja zrobić jakieś wejście sygnału w tym radiu?" - w dziale audio opisywałem jak zrobić w przedliftowym radiu, w tym też pewnie się da, ja sie wpinalem pod tor CD, grało dobrze o ile nie był tel podpinany pod ładowarkę, bluetootha też podpinałem pod to dorobione aux ale tu również ładowarka do zasilania bluetootha siała zakłócenia, trzeba by pewnie zrobić lepsze zasilanie bo przetwornice sieją zakłócenia.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl