Autor Wątek: AAW Indiegogo - działanie, porady  (Przeczytany 78772 razy)

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
Odp: AAW Indiegogo - działanie, porady
« Odpowiedź #165 dnia: 10 Lipca 2022, 19:48:02 »
U mnie to samo co u Firka, komunikat "ta aplikacja nie obsługuje poleceń głosowych".
W sieci jakoś brak porad na ten temat.
Edit: wysłałem zapytanie do wsparcia w Tidalu, zobaczymy czy coś poradzą.
« Ostatnia zmiana: 10 Lipca 2022, 20:08:10 wysłana przez Markid »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #166 dnia: 10 Lipca 2022, 20:24:46 »
Zapewne sprawa banalna do bólu...jak się wie ;) Na bank konfiguracja w Apce lub fonie.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #167 dnia: 10 Lipca 2022, 22:04:44 »
Odp nr 1 z serwisu Tidal: "Obecnie nie oferujemy funkcji integracji z Asystentem Google, ale upewnimy się, że Twoja prośba trafi we właściwe ręce."
Nie dałem za wygraną i napisałem, że u innych (kolega @Krisman) jednak to działa.
Odp nr 2 z serwisu Tidal: "Przykro nam, ale obecnie nie oferujemy Asystenta Google w Polsce. Możliwe, że konto Twojego znajomego jest zarejestrowane w innym kraju. Szczerze przepraszamy za niedogodności!"
Dalej nie wierzę że to prawda ale chyba z serwisu nic więcej nie wyciągnę.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #168 dnia: 11 Lipca 2022, 08:39:17 »
Przynajmniej szybko odpowiadają :-)

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #169 dnia: 11 Lipca 2022, 09:15:25 »
Sam spamuje, ale to wątek o AAW :), powstrzymajmy się, potem nowi skisną przebijając się przez śmietnik ;).

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #170 dnia: 11 Lipca 2022, 10:14:12 »
Dobrze to żeby zakończyć temat mój 3 miesięczny tidal pobrałem z linku który podałem wcześniej. Karta, e mail jak i moje dane również PL, więc jeśli sami coś nie namieszali, to mam konto takie jak i Wy, a u mnie wszystko działa idealnie.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #171 dnia: 11 Lipca 2022, 13:10:12 »
Chyba znalazłem obejście.
Powiedzcie tak: "Tajdal metalika".  Powinno otworzyć aplikację Tidal i znaleźć metallicę następnie wystarczy powiedzieć odtwórz i powinny już lecieć sprawdzone przed chwilą na innym telefonie

« Ostatnia zmiana: 11 Lipca 2022, 13:21:58 wysłana przez Krisman »

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #172 dnia: 11 Lipca 2022, 13:26:37 »
U mnie to działa ale gdy daję polecenia po kolei, tzn. najpierw w asystencie Googla mówię "tajdal" - otwiera aplikację Tidal,
a następnie mówię "odtwórz małgośka" i wtedy w Tidal zaczyna odtwarzać ten utwór. Zawsze coś. ;)
Już nie offtopikuję - sorki.
Może warto by założyć wątek "Android Auto - aplikacje" ?

Offline Arv

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #173 dnia: 21 Lipca 2022, 16:37:16 »
Jeśli ktoś chce testować spotify premium 2 miechy za darmo:
https://www.spotify.com/referral/0039888e740617d4c0ea9dd82a871d3d9cb327dc9a526e5d345e2e

Dwa miesiące za darmo dostępne są tylko dla użytkowników, którzy nie korzystali jeszcze z Premium. Po tym okresie obowiązuje comiesięczna opłata za subskrypcję. https://www.spotify.com/pl/legal/premium-promotional-offer-terms/

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #174 dnia: 30 Lipca 2022, 21:52:26 »
Używam najnowszej wersji, ustawień nie zmieniałem. AA się aktualizowało w telefonie (może poprawili), AAW też miało jakiś update (apka), i w pudełku 2.0.2 wersja siedzi jak dobrze pamiętam i co? I NIC! :)
Wszystko działa obłędnie dobrze. Właśnie zrobiłem 2kkm na urlopie, chyba 1 albo 2x zerwało, przez te wiele godzin siedzenia w aucie.

Dojrzały sprzęt i teraz szczerze mogę każdemu polecić (oczywiście w granicach rozsądku, czyli chiński fon + rav4, nie wiem jak z innymi telefonami/samochodami - chociaż piszą, że jest znośnie).

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #175 dnia: 01 Sierpnia 2022, 12:33:04 »
Może to komuś się przyda.
Ja generalnie włączam połączenia danych, GPS, czy WiFi tylko gdy mi to do czegoś potrzebne - dzięki temu bateria dłużej trzyma.
W związku z tym przy wsiadaniu do auta musiałem włączać ręcznie połączenie danych i GPS (WiFi włącza apka od AAW samodzielnie).
Dla wygody jakiś czas temu ustawiłem procedury Bixby, które robią to za mnie. Działa jak trzeba.
Telefon Samsung Galaxy A50, w innych modelach może to wyglądać inaczej.

Ustawia się tak:
Ustawienia => Zaawansowane funkcje => Bixby routines => Dod. proced.
Dodałem dwie procedury dla AAWireless i dla Toyota touch:
Urządzenie Bluetooth, JEŚLI urządzenie bluetooth połaczono z AAWireless.... WTEDY włącz dane komórkowe oraz włącz lokalizacja
Urządzenie Bluetooth, JEŚLI urządzenie bluetooth połaczono z Toyota touch   WTEDY włącz dane komórkowe oraz włącz lokalizacja

Brakuje mi jeszcze procedury wyłączającej połączenie danych, GPS i WiFi po wyjściu z auta - na razie nie udało mi się tego sensownie ustawić.
Jak ktoś ma na to pomysł - to chętnie wypróbuję.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #176 dnia: 02 Sierpnia 2022, 01:13:20 »
Brakuje mi jeszcze procedury wyłączającej połączenie danych, GPS i WiFi po wyjściu z auta - na razie nie udało mi się tego sensownie ustawić.
Jak ktoś ma na to pomysł - to chętnie wypróbuję.
Robisz analogiczną procedurę, w której triggerem jest "jeśli rozłączono z toyota touch"

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #177 dnia: 02 Sierpnia 2022, 08:39:54 »
Robisz analogiczną procedurę, w której triggerem jest "jeśli rozłączono z toyota touch"
Sprawdzę jeszcze raz, wydaje mi się, że już testowałem taką wersję i nie działała.

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #178 dnia: 02 Sierpnia 2022, 08:50:35 »
Ja generalnie włączam połączenia danych, GPS, czy WiFi tylko gdy mi to do czegoś potrzebne - dzięki temu bateria dłużej trzyma.
Tracisz cały urok posiadania smartfona, żeby zyskać 30 minut dłuższy czas pracy na baterii.
Poza tym, lokalizacja w smartfonie działa w trybie inteligentnym, to znaczy, samo poleczenie z gps jest używane tylko kilka razy dziennie, o ile używasz konkretnych aplikacji, poza tym korzysta z przybliżonej lokalizacji z sieci komórkowej i wifi. A co do wifi, to z twojej wypowiedzi wnioskuję, że masz samsunga, więc tam wifi samo się wyłącza, jeśli telefon wykryje, że jesteś poza zasięgiem sieci, z którą się zazwyczaj łączysz (w domu, pracy, w samochodzie z AAW). Już nie mówiąc o tym, że sam bluetooth jeśli jest nie połączony, to nie zużywa prawie w ogóle energii.

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #179 dnia: 02 Sierpnia 2022, 09:05:55 »
U mnie jednak to nie działa, procedura zdefiniowana, nawet się kręci kółko cały czas ale nie wyłącza połaczenia danych, WiFi i GPS.

Tracisz cały urok posiadania smartfona
Ja nie uważam bym coś tracił, lubię mieć kontrolę nad swoim smartfonem i nie być przez cały dzień atakowanym przez maile, komunikatory, itp.
ps. BT mam włączony - bez tego nie działa automatyczne uruchamianie AAW.
« Ostatnia zmiana: 02 Sierpnia 2022, 09:10:56 wysłana przez Markid »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl