Autor Wątek: AAW Indiegogo - działanie, porady  (Przeczytany 78772 razy)

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
Odp: AAW Indiegogo - działanie, porady
« Odpowiedź #180 dnia: 02 Sierpnia 2022, 09:38:46 »
Ja nie uważam bym coś tracił, lubię mieć kontrolę nad swoim smartfonem i nie być przez cały dzień atakowanym przez maile, komunikatory, itp.
To ze złej strony blokujesz. Wystarczy wyłączyć synchronizację kont. Też możesz to zrobić w bixby routines:

A tak jak mówiłem, nie ma sensu wyłączać wifi, bo samsungi (jak i większość smartfonów) automatycznie wyłącza wifi poza domem, praca etc.

Tak samo dane komórkowe, jeśli używasz VoLte to i tak telefon łączy się z lte i skraca czas na  baterii o te cenne milisekundy.

No, ale zrobisz z tą wiedzą co będziesz chciał, jak chcesz sobie utrudniać życie bez powodu, to nikt Ci tego nie zabroni.

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #181 dnia: 02 Sierpnia 2022, 18:31:19 »
Dzięki, sprawdzę to.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #182 dnia: 03 Sierpnia 2022, 20:03:14 »
Cytat: firek w Wczoraj o 01:13:20
Robisz analogiczną procedurę, w której triggerem jest "jeśli rozłączono z toyota touch"
U mnie jednak to nie działa, procedura zdefiniowana, nawet się kręci kółko cały czas ale nie wyłącza połaczenia danych, WiFi i GPS.
Hmm... Mam taką procedurę i działa (akurat u mnie łączy się po bt z zegarkiem po wyjściu z auta, bo jak mam podpięty zegarek i toyotę jednocześnie, wariuje mi dźwięk przy rozmowach telefonicznych). Alternatywnie w bixby możesz zdefiniować akcję gdy procedura się kończy i tam to powylaczac

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #183 dnia: 04 Sierpnia 2022, 10:27:42 »
... Alternatywnie w bixby możesz zdefiniować akcję gdy procedura się kończy i tam to powylaczac
Popróbuję jak będę miał więcej czasu, niestety testowanie kilku wariantów jest trochę czasochłonne. ;)
Właściwie to już taką wersję sprawdzałem ale może nie do końca tak jak trzeba i dlatego odpuściłem.
Tzn. mam zdefiniowane dwie procedury włączające transfer danych i GPS, jedna wyzwalana przez AAW, a druga przez Toyota touch (TT).
Być może wystarczyła by tylko jedna wyzwana przez TT. Dodałem drugą bo nie byłem pewien czy wystarczy wyzwalanie przez AAW.
U mnie kolejność nawiązywania połączenia AAW jest następująca: połączenie BT z AAW, uruchomienie WiFi i połączenie po WiFi z AAW, rozłączenie BT z AAW, połączenie BT z TT.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #184 dnia: 04 Sierpnia 2022, 21:24:02 »
Możesz mieć kilka akcji w jednej procedurze, jak i kilka procedur uruchamianych tym samym warunkiem. Ja mam parę rzeczy w momencie podłączenia z toyotą i u mnie akcja odwrotna (czyli po zakończeniu) nie działała. Zrobiłem osobna procedurę, której triggerem jest rozłączenie z toyotą.

Z drugiej strony mam też totalnie inna procedurę, która.wylacza mi NFC jak jestem w biurze (zakłóca mi odczyt karty dostępowej). Tu triggerem jest znalezienie się w odpowiedniej lokalizacji. Przy tej procedurze akcja włączenia NFC po jej zakończeniu (opuszczeniu lokalizacja) działa bezproblemowo, więc to chyba zależne od akcji wyzwalającej...

Offline Baracuda

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #185 dnia: 05 Sierpnia 2022, 14:44:39 »
drugiej strony mam też totalnie inna procedurę, która.wylacza mi NFC jak jestem w biurze (zakłóca mi odczyt karty dostępowej). Tu triggerem jest znalezienie się w odpowiedniej lokalizacji. Przy tej procedurze akcja włączenia NFC po jej zakończeniu (opuszczeniu lokalizacja) działa bezproblemowo, więc to chyba zależne od akcji wyzwalającej...
@firek a próbowałeś z modułem dongle. Miałem ten sam problem z dźwiękiem podczas rozmów - Samsung S20. Teraz mam podpięte po BT jednocześnie zegarek (Garmin) i AWW czy Toyota i wszystko działa. Jedyny problem jaki obecnie zaobserwowałem, to od czasu do czasu następuje rozłączenie AAW i całego AA a po kilku sekundach następuje ponowne połączenia. Nie ma żadnej regularności, bez znaczenia lokalizacja. Czasami jeżdżę kilkanaście dni i nic a czasami mam epizod co dwa try dni. Nie jestem w stanie zlokalizować przyczyny.   

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #186 dnia: 05 Sierpnia 2022, 18:25:32 »
@firek a próbowałeś z modułem dongle. Miałem ten sam problem z dźwiękiem podczas rozmów - Samsung S20. Teraz mam podpięte po BT jednocześnie zegarek (Garmin) i AWW czy Toyota i wszystko działa.
Hmm - teraz korzystam z dongle mode, ale ta procedurę w bixby robiłem wcześniej. Nie próbowałem jej wyłączyć po ustawieniu dongle. Spróbuję, dzięki

Offline lchmiel

• Toyot Leżący
  • *
    • Strona prywatna
  • Samochód:: Camry 2021 Exec
« Odpowiedź #187 dnia: 12 Sierpnia 2022, 16:20:59 »
Zamówiłem AAwireless przed chwilą, a po przeczytaniu tego wszystkiego tutaj widzę, że nie zostanę bez wsparcia, jakby co.

Celem jest bezproblemowa jazda z NaviExpert i czasem posłuchanie czegoś z telefonu. Telefon tkwi w uchwycie z zasilaniem bezprzewodowym i bezprzewodowość jest przeze mnie mile widziana.
LChmiel

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #188 dnia: 12 Sierpnia 2022, 16:25:56 »
Producenta AAW już sprzedał całkiem dużo egzemplarzy, soft się ustabilizował, jest wsparcie techniczne producenta ale wiele zależy od modelu telefonu i wersji androida.

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #189 dnia: 16 Sierpnia 2022, 07:45:25 »
Będzie dobrze ;-). Sam już zapomniałem o wszystkich problemach. Telefon łączy zawsze, nigdy nie zaskakuje. Z różnic, na trasie ładuje kabelkiem.

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #190 dnia: 16 Sierpnia 2022, 09:34:13 »
Ja też na trasach podmiejskich ładuję telefon kabelkiem z drugiego gniazdka. Nie chce mi się po prostu wypinać AAW.
Ale na dłuższych trasach będę wypinał AAW i pracował na bezpośrednim kabelku - nie ma co niepotrzebnie przegrzewać telefonu podczas kilku (nastu) godzin jazdy.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #191 dnia: 16 Sierpnia 2022, 23:35:02 »
Ale na dłuższych trasach będę wypinał AAW i pracował na bezpośrednim kabelku
Nie będziesz :-P

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #192 dnia: 17 Sierpnia 2022, 09:55:23 »
Będę ;)
Na 15..18 godzinnej trasie do i z Chorwacji się opłaca ;)

Offline lchmiel

• Toyot Leżący
  • *
    • Strona prywatna
  • Samochód:: Camry 2021 Exec
« Odpowiedź #193 dnia: 22 Sierpnia 2022, 18:34:49 »
Właśnie ruszył "normalny" sklep. https://www.aawireless.io/. Ja jeszcze zamawiałem przez Indiegogo. I właśnie dzisiaj przyszło!

Przyłączenie wymagało nieco klikania, ale wszystko było łatwe. Następnym razem pięknie się samo łączy.

Pierwsza obserwacja - albo trzeba zrezygnować z działania na telefonie jakiejkolwiek aplikacji wykorzystującej ekran, albo włączyć opcję szybkiego ładowania bezprzewodowego. Inaczej stan naładowania baterii powoli spada. Ale nic, w końcu właśnie chodzi o to, żeby korzystać raczej z ekranu samochodu. Mam telefon zamocowany tak, że trochę jest w zakresie chłodzenia z nawiewu, i nie całkiem jest wystawiony na działanie słońca. Może to zapobiegnie grzaniu się. Uchwyt mam Feegar QH300.

Nie mam RAV4 tylko Camry, nie ma to znaczenia. Dobrze, że tu jest odpowiedni wątek. 
« Ostatnia zmiana: 22 Sierpnia 2022, 18:40:55 wysłana przez lchmiel »
LChmiel

pireus

• Gość
« Odpowiedź #194 dnia: 22 Sierpnia 2022, 19:37:43 »
Nie chce mi się po prostu wypinać AAW.
Bo nie wiem dlaczego, nie zrobili tutaj dodatkowego gniazda USB jaki jest w CarlinKit, pod które można podpiąć telefon, nie odłączając modułu i przechodząc na łączenie po kablu i jednoczesne ładowanie telefonu

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl