No nie do końca, bo wcale nie musisz wkładać do niego karty Sim a możesz bezprzewodowo mieć zarówno AA jak i CarPlay.
Z opisu (bo tylko tyle wiem) wynika, że to urządzenie może działać w kilku trybach, również jako AA wireless / CarPlay wireless
ale może też działać jako samodzielne urządzenie z androidem na pokładzie, z GPS i kartą SIM - wtedy można nic nie podłączać i nawigacja i media strumieniowe będą działać.
W tym drugim trybie jest to jakby odpowiednik podmienionej stacji multimedialnej np. Teyes, ...
Ja osobiście jak bym miał to kupić to jednak bym wolał trochę dołożyć i wymienić stację fabryczną na też chińska ale sprawdzoną, np. Teyes.
W tym sensie pisałem o tym, że jest to jakby podłączony na stałe zrootowany smartfon, na którym można uruchamiać różne aplikacje, w tym takie które emulują AA/CarPlay wireless.
Taka konstrukcja ma w stosunku do AAW/Carsifi/Ma1 pewne zalety - np. uniwersalność, autonomiczność
ale i wady np. bardziej się grzeje, ma określoną wersję androida, której raczej za jakiś czas nie będzie można podwyższyć, jest bardziej skomplikowane a więc i podatne na błędy, prawdopodobnie ma słabe wsparcie.