Autor Wątek: AAW Indiegogo - działanie, porady  (Przeczytany 78723 razy)

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
Odp: AAW Indiegogo - działanie, porady
« Odpowiedź #135 dnia: 07 Lipca 2022, 10:18:39 »
Mam Tidala na 6 mc w promocji od kablówki.
Jakość dobra, z grubsza mi pasuje, jak go czasem nie chcę, bo chcę posłuchać radia to nawet inteligentnie po kilku zaczepkach się grzecznie wycofuje do uśpienia, niestety jak chcę posłuchać konkretnej piosenki to nie widzę możliwości jej wyszukiwania. To jakaś zmora wielu dzisiejszych serwisów, nie tylko muzycznych, że podrzucają mi to co one chcą, a nie to co ja.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #136 dnia: 07 Lipca 2022, 11:02:48 »
jakość dźwięku ( Tu najwyżej oceniam Tiidal Hi-Fi, ale jest też najdroższy), YT nie kładzie na to nacisku.
hmm, a właśnie czytałem gdzieś, że wbrew pozorom YT ma lepszą jakość. Mają co prawda 256kbps, a spotify niby 320, ale ponoć YT brzmi lepiej. na wersji free obydwóch aplikacji YT na 100% wygrywa i to znacznie, a niby mają ten sam bitrate (128)
Tu masz trzy miesiące gratis, możesz zrezygnować zaraz po aktywacji konta, a i tak trzy miechy za free masz premium, wypróbuj.
dzięki, zobaczę

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #137 dnia: 07 Lipca 2022, 13:41:33 »
Jeszcze to warto, jakość petarda.
3 miesiące za 3 zł.

https://tidal.com/offers/3for3
Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: 07 Lipca 2022, 14:04:03 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #138 dnia: 07 Lipca 2022, 14:07:57 »

hmm, a właśnie czytałem gdzieś, że wbrew pozorom YT ma lepszą jakość. Mają co prawda 256kbps, a spotify niby 320, ale ponoć YT brzmi lepiej. na wersji free obydwóch aplikacji YT na 100% wygrywa i to znacznie, a niby mają ten sam bitrate (128)

https://www.tophifi.pl/blog/post/muzyczne-serwisy-streamingowe-ktory-najlepszy-dla-audiofila-w-2021.html

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #139 dnia: 07 Lipca 2022, 16:45:49 »
niestety jak chcę posłuchać konkretnej piosenki to nie widzę możliwości jej wyszukiwania. To jakaś zmora wielu dzisiejszych serwisów, nie tylko muzycznych, że podrzucają mi to co one chcą, a nie to co ja.
Nie można jak na Spotify powiedzieć "ok Google, włącz {nazwa_piosenki} na Spotify"?

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #140 dnia: 07 Lipca 2022, 20:08:33 »

https://www.tophifi.pl/blog/post/muzyczne-serwisy-streamingowe-ktory-najlepszy-dla-audiofila-w-2021.html

https://blog.keepmind.eu/co-lepsze-spotify-vs-youtube-music.html - tutaj czytałem o tym, że YT brzmi lepiej, niż Spotify. Czy tak jest istotnie w opcjach premium - nie wiem. W wersjach free na pewno

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #141 dnia: 08 Lipca 2022, 08:26:45 »
niestety jak chcę posłuchać konkretnej piosenki to nie widzę możliwości jej wyszukiwania. To jakaś zmora wielu dzisiejszych serwisów, nie tylko muzycznych, że podrzucają mi to co one chcą, a nie to co ja.
Nie można jak na Spotify powiedzieć "ok Google, włącz {nazwa_piosenki} na Spotify"?

U mnie tak działa. Wprawdzie bez ok google tylko button (bo mam wyłączone słuchanie) i potem "puść utwór/piosenkę Zenek Martyniuk Przekorny Los" lub coś innego z klasyki polskiej sceny muzycznej i zawsze działa, zenek pięknie rozbrzmiewa.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #142 dnia: 08 Lipca 2022, 08:52:41 »
"Odtwarzaj" "włącz" też działa i też nie trzeba "o.k. google"
Generalnie wszystko pięknie działa, a Tidal Hi Fi +, jak ktoś ma fona z odpowiednimi kodekami, wymiata.
Spotify + za integrację.

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #143 dnia: 08 Lipca 2022, 10:04:00 »
No to popróbuję, dotąd zwykle próbowałem coś wyszukać, że tak powiem z interfejsu graficznego użytkownika, a nie paszczowo ;)

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #144 dnia: 08 Lipca 2022, 10:27:33 »
Spotify jest tak upośledzony, że interfejsowo z poziomu ekranu samochodu nie idzie szukać. Zawsze pisemnie przez telefon, ale paszczowo - chodzi dobrze.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #145 dnia: 08 Lipca 2022, 10:34:03 »
ok, to ja sobie potestuję. wziąłem tidal za 3zł na 3 miesiące i YT music za darmo na 2 miesiące. spotify na razie nie, bo promocja 3 miesięcy za darmo jest dla klientów mediaexpert - jak coś u nich kupię, to sobie wezmę

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #146 dnia: 08 Lipca 2022, 18:29:27 »
 Musisz poczekać,  Spotify najczęściej  2×w roku dla użytkowników którzy nie korzystali z premium organizuje 3-miesięczną promkę. Ostatnia była w maju więc następna pewnie jesienią. ;)

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #147 dnia: 08 Lipca 2022, 20:27:36 »
Tidal w wersji smartfonowej - ok - da się szukać utworów. Natomiast w aucie "na gębę" nie chce szukać. Tlumaczy się że nie rozumie

Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #148 dnia: 09 Lipca 2022, 06:05:08 »
Zakładam że korzystasz z asystenta Google ( przytrzymać 2 sek.przycisk ze "szczekaczką" by wywołać, no i włączyć w ustawieniach AA "OK Google", ale to jest chyba z automatu) Bo asystent toyoty to tragedia i właśnie tego typu komunikaty to norma.
Po pierwsze jeśli masz obie aplikacje jednocześnie,  to ustawienia Spotify w AA dają niejako pierwszeństwo tej apki przed Tidal i żeby wybrać artystę czy utwór na Tidal musisz powiedzieć coś w tym stylu: "Odtwarzaj Leonard Cohen w aplikacji Taidal", lub konkret: ...w aplikacji "Taidal" utwór Dance Me to the end of love" (przykład)
I tyle. Działa super i za każdym razem.
Jeśli nie powiesz w jakiej apce, to bez zmian w ustawieniach w AA włączy Ci ten utwór w Spotify.
« Ostatnia zmiana: 09 Lipca 2022, 06:20:30 wysłana przez Krisman »

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #149 dnia: 09 Lipca 2022, 07:49:56 »
Mam ten sam problem, co Markid. Mówię "włącz x w tidal" i nie rozumie...

Jeśli chodzi o moje testy, to jak dla mnie po jednym dniu stwierdzam, że YT music brzmi lepiej. Jest zdecydowanie głośniejszy (głośność tidala przy radiu na 50 odpowiada mnie więcej głośności yt na 40). Dodatkowo w tidalu brzmi to jakoś trochę jakby grał z wnętrza pudełka (takie przytłumione). Wiem, że na papierze tidal wygrywa jakościowo, ale tego wyższego bitrate nie jestem w stanie zauważyć przy nagłośnieniu samochodowym (a mam JBL), a dochodzą problemy j.w.....

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl