Autor Wątek: AAW Indiegogo - działanie, porady  (Przeczytany 78727 razy)

Offline lchmiel

• Toyot Leżący
  • *
    • Strona prywatna
  • Samochód:: Camry 2021 Exec
Odp: AAW Indiegogo - działanie, porady
« Odpowiedź #210 dnia: 09 Października 2022, 21:41:12 »
@firek: Może pod domem telefon zaczyna widzieć Twoje WiFi?

@Krisman: Jeśli jest wbudowane, to nawet nie można kabelka wyciągnąć jak wariuje...

@Markid: "miałem chwilowe rozłączenia": U mnie jak się rozłączy, to już nic nie pomaga - nawet wyciąganie kabelka. Mam włączoną opcję ponownego łączenia (MTP z powtórzeniem) i jeden jedyny raz zdarzyło się, że po utracie połączenia sam się połączył. Widzę jak miga lampka próby połączenia, i nic (widzę jeśli zatrzymam samochód i wsadzę głowę pod deskę rozdzielczą, więc robię to tylko czasem :-) ). Przedłużyłem czas łączenia do 30000 ms mając nadzieję, że jak będzie dłużej próbował, to pomoże - nie pomogło.

Jak już się rozłączy, to nic tylko wyłączyć zapłon. Nie zawsze można... Mam nadzieję, że to nie jest wada układu w samochodzie.

A poza tym, widzę że mam już ustawione 5 GHz, a do tego tryb WiFi HotSpot.

No to testuję dalej nowe ustawienie, dziś nie byłem w tym fatalnym punkcie.
« Ostatnia zmiana: 09 Października 2022, 21:43:54 wysłana przez lchmiel »
LChmiel

Offline m___s

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #211 dnia: 10 Października 2022, 23:01:50 »
Wczoraj zamówiłem dongla na tej stronie: https://www.aawireless.io/ i do tej pory nie otrzymałem żadnego potwierdzenia o złożonym zamówieniu (nie zapisałem też numeru zamówienia wyświetlonego na stronie...). Mieliście podobne problemy? Support też do tej pory milczy.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #212 dnia: 10 Października 2022, 23:25:36 »
@firek: Może pod domem telefon zaczyna widzieć Twoje WiFi?
Też o tym pomyślałem w pierwszej chwili, ale sprawdzałem - w tym miejscu nie ma zasięgu , a np pod pracą (gdzie zasięg jest) podobnych objawów brak

Offline lchmiel

• Toyot Leżący
  • *
    • Strona prywatna
« Odpowiedź #213 dnia: 11 Października 2022, 01:54:31 »
Moje nowe ustawienia działają! Nic się nie rozłącza.
LChmiel

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #214 dnia: 13 Listopada 2022, 09:16:46 »
Wczoraj jechałem A4 między Katowicami, a Krakowem. Na bramkach wjazdowych rozłączył mi się AAW - pierwszy raz od nie pamiętam kiedy. Pomyślałem - no trudno, może się zdarzyć, ale ku mojemu zaskoczeniu na bramkach wyjazdowych dokładnie to samo.

Zastanawiam się czy coś tam nowego zamontowali/zmienili? Tą autostrada jeżdżę dość regularnie raz na miesiąc, czasem na 2 i wcześniej nie było problemów. Może ktoś z was też tam ostatnio przejeżdżał?

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #215 dnia: 13 Listopada 2022, 10:37:05 »
Wczoraj jechałem A4 między Katowicami, a Krakowem. Na bramkach wjazdowych rozłączył mi się AAW - pierwszy raz od nie pamiętam kiedy. Pomyślałem - no trudno, może się zdarzyć, ale ku mojemu zaskoczeniu na bramkach wyjazdowych dokładnie to samo.

Zastanawiam się czy coś tam nowego zamontowali/zmienili? Tą autostrada jeżdżę dość regularnie raz na miesiąc, czasem na 2 i wcześniej nie było problemów. Może ktoś z was też tam ostatnio przejeżdżał?
Jest możliwe, że trafiło się kilka osób z tymi urządzeniami (lub ogólnie hotspotami WiFi) i po prostu był za duży szum na konkretnym kanale WiFi i zerwało łączność.

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #216 dnia: 13 Listopada 2022, 18:56:47 »
Po ostatniej aktualizacji AAW (oraz AA) zaczęło mi często rozłączać oraz nadzwyczaj długo łączyć po uruchomieniu auta.
Zapisałem na wszelki wypadek stare ustawienia i wykonałem konfigurację "od zera" - o dziwo przy fabrycznych ustawieniach teraz szybko łączy i nie rozłącza.
Pół roku temu na ustawieniach fabrycznych w ogóle nie chciał "gadać". ;)
Wygląda na to, że chłopaki dopracowali konfigurator i ustawienia.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #217 dnia: 13 Listopada 2022, 20:58:21 »
Zastanawiam się czy coś tam nowego zamontowali/zmienili?
W Warszawie mam trzy takie miejsca, gdzie zawsze zrywało mi połączenie z bezprzewodowym CarPlay. Pewnie są tam jakieś silne nadajniki

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #218 dnia: 13 Listopada 2022, 23:42:36 »
Po ostatniej aktualizacji AAW (oraz AA) zaczęło mi często rozłączać oraz nadzwyczaj długo łączyć po uruchomieniu auta.
Zapisałem na wszelki wypadek stare ustawienia i wykonałem konfigurację "od zera" - o dziwo przy fabrycznych ustawieniach teraz szybko łączy i nie rozłącza.
Pół roku temu na ustawieniach fabrycznych w ogóle nie chciał "gadać". ;)
Wygląda na to, że chłopaki dopracowali konfigurator i ustawienia.

To pewnie dlatego, że od którejś z aktualizacji kilka miesięcy temu, włączyli dongle mode jako ustawienie domyślne (które się aktywuje właśnie po hard-resecie). To dużo prostszy i mniej wymagający tryb

PS: u mnie działa tak dobrze, że boje się aktualizować, żeby się coś nie zepsuło:D

Offline lchmiel

• Toyot Leżący
  • *
    • Strona prywatna
« Odpowiedź #219 dnia: 14 Listopada 2022, 00:00:05 »
Na bramkach wjazdowych rozłączył mi się AAW - pierwszy raz od nie pamiętam kiedy.
Zmień kanał WiFi w aplikacji AAW. Ustaw raczej najwyższy lub prawie najwyższy. Najczęściej używane są te niskie numery. Jak jest dużo nadajników, to się wzajemnie zakłócają.
LChmiel

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #220 dnia: 14 Listopada 2022, 00:12:19 »
Zmień kanał WiFi w aplikacji AAW. Ustaw raczej najwyższy lub prawie najwyższy. Najczęściej używane są te niskie numery. Jak jest dużo nadajników, to się wzajemnie zakłócają.
To już mam ustawione. Jak pisałem - nie zerwało mi wcześniej chyba od miesięcy...
PS: jak dziś wracałem, to przejeżdżałem tylko przez jedne bramki, na których przyciski mi dźwięk na jakieś 2-3 sekundy, ale nie zerwało

pireus

• Gość
« Odpowiedź #221 dnia: 14 Listopada 2022, 07:55:13 »
PS: u mnie działa tak dobrze, że boje się aktualizować, żeby się coś nie zepsuło:D
Bo jak jest dobrze to się nie aktualizuje. Takie było przynajmniej zalecenie przy CarlinKit

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #222 dnia: 14 Listopada 2022, 07:56:09 »
Zrobiłem ostatnio update do Android 13 i coś się zmieniło, ale do tego stopnia, że będąc w szczerym polu potrafi zerwać. Potem łaczy, zaraz znów zrywa, ale używam dalej. Na razie nie chce mi się przywracać ustawień, bo nie jest to tak częste. dongle nie używam (chyba, bo już nie pamiętam).

Edit: a samego AAW akutalizuję zaraz jak coś wyjdzie. Nawet jak działa dobrze, bo przecież zawsze może być lepiej ;).

Offline parasite85

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Auris I, RAV4 V
« Odpowiedź #223 dnia: 14 Listopada 2022, 07:57:22 »

Jak już się rozłączy, to nic tylko wyłączyć zapłon. Nie zawsze można... Mam nadzieję, że to nie jest wada układu w samochodzie.

Próbowałeś zresetować same multimedia? Wciskasz i przytrzymujesz pokrętło głośności i zasilanie w porcie aa też się resetuje

Wysłane z mojego SM-N986B przy użyciu Tapatalka

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #224 dnia: 14 Listopada 2022, 09:30:17 »
Bo jak jest dobrze to się nie aktualizuje.
Trochę z tym ciężko, bo teraz wszystko się aktualizuje co chwilę: android, android auto, apki, ... i ogólnie jest zalecenie aby aktualizować systemy szybko, ponieważ aktualizacje łatają dziury, z których korzystają elektroniczni oszuści.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl