Autor Wątek: AAW Indiegogo - działanie, porady  (Przeczytany 78771 razy)

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
Odp: AAW Indiegogo - działanie, porady
« Odpowiedź #225 dnia: 14 Listopada 2022, 09:40:37 »
Ja od czerwca korzystam z AA po kablu. Wszystko działa stabilnie pomimo aktualizacji. Ani razu nie zerwało transmisji. Android 13 bardzo przyśpieszył telefon, wydaje mi się, że AA też działa płynniej. Mam galaxy s21 5G.

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #226 dnia: 14 Listopada 2022, 10:13:18 »
Pierwszy rok też używałem AA po kablu ale mi zbrzydło i zamówiłem AAW pod koniec 2021, akurat trafiłem na zator produkcyjny, bo urządzenie dostałem dopiero na początku maja 2022 ale jestem bardzo zadowolony - poza drobnymi problemami z konfiguracją zaraz po zakupie oraz ostatnim problemem po aktualizacji AAW i AA, który zresztą udało się usunąć w ciągu ok 10 min - cały czas bardzo dobrze się sprawuje. Wygoda niesamowita i AA zawsze mam uruchomione. Dzięki temu już prawie zapomniałem jak wygląda fabryczny interfejs użytkownika ;)

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #227 dnia: 18 Listopada 2022, 13:52:09 »
Zdaje się, że jest alternatywa dla AAW - CARLINKIT 4 (CPC200-CP2A) z bezprzewodowym CP i AA i w podobnej cenie jak AAW.

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #228 dnia: 18 Listopada 2022, 14:13:07 »
I porównują się do konkurencji, czyli pewnie AAW. Kwestia tego, że ten CP jest większy i trudniej go ukryć w rav4.

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #229 dnia: 18 Listopada 2022, 14:34:17 »
Fakt - 2 x większa obudowa i dioda sygnalizacyjna w złym miejscu (na górze) - po przyklejeniu do "dachu" schowka nie widoczna ale za to obsługuje CP, nie tylko AA przy podobnej cenie.
Co dla dużej części użytkowników nie ma znaczenia ale jak w jednym aucie kierowcy używają Android i Iphone to już wygoda.

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #230 dnia: 18 Listopada 2022, 16:29:36 »
Ja mam T-box mini, który obsługuje CP i AA bezprzewodowo. Kosztował 551 zł. Mam "ukryty" w schowku pod podłokietnikiem. Ale to nie wątek o tym.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline aks

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV70
« Odpowiedź #231 dnia: 20 Listopada 2022, 16:04:16 »
Ja mam T-box mini, który obsługuje CP i AA bezprzewodowo. Kosztował 551 zł. Mam "ukryty" w schowku pod podłokietnikiem. Ale to nie wątek o tym.

też się dziwie, że ludzie nie wolą T-BOX lub UX999. Praktycznie ograniczeń brak, wsiadam do auta telefon zaczyna udostępniać router wifi, więc nawet dodatkowej karty sim nie trzeba i telefon się nie rozładowuje tak szybko. W przypadku braku telefonu w urządzeniu karta GSM, więc nadal w pełni funkcjonalne - w taryfie odnowa z play za 15zł spokojnie wystarczy na pół roku - nawigacja, yanosik, śledzenie lokalizacji. Niezależny system android w aucie to w moim przekonaniu najlepsze rozwiązanie.

Jak ktoś stoi przed wyborem to warto zobaczyć:
https://youtu.be/meEPDwJEzHM
« Ostatnia zmiana: 20 Listopada 2022, 16:09:45 wysłana przez aks »

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #232 dnia: 20 Listopada 2022, 19:17:28 »

też się dziwie, że ludzie nie wolą T-BOX lub UX999. Praktycznie ograniczeń brak, wsiadam do auta telefon zaczyna udostępniać router wifi, więc nawet dodatkowej karty sim nie trzeba i telefon się nie rozładowuje tak szybko. W przypadku braku telefonu w urządzeniu karta GSM, więc nadal w pełni funkcjonalne - w taryfie odnowa z play za 15zł spokojnie wystarczy na pół roku - nawigacja, yanosik, śledzenie lokalizacji. Niezależny system android w aucie to w moim przekonaniu najlepsze rozwiązanie.

A jak to rozwiązuje rozmowy przez głośnomówiący z telefonu?

Offline apek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #233 dnia: 20 Listopada 2022, 20:50:03 »
Normalnie, przez bluetooth. Ja tak rozmawiam i mnie słychać, a nawet więcej - rozmówca też mnie słyszy.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #234 dnia: 20 Listopada 2022, 23:18:41 »
Normalnie, przez bluetooth. Ja tak rozmawiam i mnie słychać, a nawet więcej - rozmówca też mnie słyszy.

A muzyka z tego boxa jest wtedy wyciszana?

Offline apek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #235 dnia: 21 Listopada 2022, 08:41:25 »
Nie zwróciłem na to uwagi, ale jak zajdzie taka sytuacja, to poinformuję. Wydaje mi się, że jest wyciszana, bo trudno byłoby rozmawiać.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #236 dnia: 21 Listopada 2022, 08:54:52 »
Obejrzałem ten filmik i jednej rzeczy nie do końca rozumiem - na końcu było powiedziane, że włącza się to ok. minuty i wymienione były kolejne etapy podłączenia. Jednym z nich było podłączenie telefonu do tego boxa - w jakim celu to jest robione?

Offline kiemlo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #237 dnia: 21 Listopada 2022, 09:27:25 »
Wydaje mi się, że przy włączonym AA nie działa BT w aucie, a telefon musi być sparowany wtedy z boksem.

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #238 dnia: 21 Listopada 2022, 10:05:06 »
Jak wiadomo każda myszka swój ogonek chwali (tzn. jak już kupiłem to moje najlepsze ;) ) ale tak na poważnie to moim zdaniem poza plusami jest też kilka minusów rozwiązania z Androidem w boxie:
- połączenia telefoniczne przez BT auta - działa to niestety gorzej niż wersja na AA,
- stała wersja Androida w boxie, to może być tak wadą jak i zaletą, po kilku latach może stać się kulą u nogi,
- jak mam (różne) navi na smartfonie to mogę sobie w domu wygodnie przygotować trasy, punkty itp. nie wszystkie się synchronizują przez konto,

Offline apek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #239 dnia: 21 Listopada 2022, 10:37:20 »
Masz rację, każdy swoje chwali. Co do aktualizacji, to ostatnia dostępna (i którą robiłem) jest z 31 sierpnia 2022. Co do T-boxa nie piszę, że najlepsze, bo nie mam porównania, tylko odpowiadam na pytania zgodnie z moją wiedzą. Jak działa, to piszę, jak nie działa, albo nie wiem, to piszę, że nie działa albo nie wiem. Jeśli chodzi o połączenia telefoniczne przez bluetooth, to nie wiem, jaka jest różnica pomiędzy AA, a boxem, chyba tu i tu jest to samo, to znaczy ja słyszę przez głośniki i korzystam z mikrofonu auta. Urządzenie kupiłem, bo było tańsze niż wymiana tabletu, bo nad tym się zastanawiałem (12,3 cala za ówcześnie 2500 zł). Generalnie nie korzystam już z AA (przed kupnem boxa korzystałem po kablu) i używam pełnoprawnego Androida ze względu na to, że jednak tam są o wiele pełniejsze pod względem funkcji nawigacje (lepsze niż w AA). Jeżdżę z Sygicem (do którego kupiłem wersję premium ale bez możliwości używania z AA, bo za to nie będę im płacił 13 euro rocznie) oraz Yanosikiem w pływającej ikonie. Ewnetualnie słucham muzyki z telefonu po bt, a telefon leży na ładowarce indukcyjnej i się ładuje. Okazjonalnie jak jadę z dziećmi w dłuższą trasę puszczam im bajki jak się nudzą. I tyle z tych funkcjonalności, z których korzystam. Do moich potrzeb wystarcza. Jeśli AAW kosztował podobne pieniądze, to z mojego punktu widzenia dokonałem trafnego wyboru, bo podłączanie telefonu po kablu żeby mieć AA nie sprawiało mi żadnego problemu, a miałem to samo. Teraz mam więcej i jestem zadowolony.
« Ostatnia zmiana: 21 Listopada 2022, 10:41:17 wysłana przez apek »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl