Witam .
Odebrałem samochód z rocznika 2022. Oto zmiany jakie się pojawiły w porównaniu do rocznika 2021 ten sam pakiet.
Nowy wzór felg 18, światła przeciwmgielne w technologii LED, dynamiczne linie kamery cofania , w środku wszystkie światła LED plus podświetlenie paneli sterowania szybami we wszystkich drzwiach. Chyba to wszystko. Samochód bardzo dobrze wykonany , nic nie puka nic nie stuka. Spalanie w granicach 6,5 l do 7 litrów . Trasy powiatowe krajowe i autostrada do prędkości 130 km/h .
Do tego zestawu domówiłem hak półautomatyczny i grzane fotele. Cena za tą przyjemność to 156 k. Silnik pracuje super a skrzynia CVT do rewelacja. Napęd na 4 koła dopełnia komfort w terenie. Czy jest sens kupowania Hybrydy ,mam spore wątpliwości no chyba że chodzi o zadowolenie Unijnych Urzędników . Wożenie baterii 260 kg ma swoją cenę .Minus jest jeden przyśpieszenie do 100 km/h zajmuje 11 s ale czy to jest potrzebne każdemu zwłaszcza że Toyota Rav 4 to nie samochód wyścigowy. Gdybym miał wybierać ponownie to na pewno byłby to silnik benzynowy 2,0