Nawet się zastanawiałem po co są w zasadzie dwa, które robią to samo, bo summa summarum usuwają dane o spalaniu...
Przycisk AKTUALIZUJ wrzuca aktualny wynik spalania (wynik od czasu ostatniego wciśnięcia przycisku 'AKTUALIZUJ' lub 'WYCZYŚĆ DANE') do historii, oraz zeruje aktualne spalanie.
Przycisk WYCZYŚĆ DANE czyści natomiast całą historię oraz zeruje aktualne spalanie.
Jak niepotrzebna ci historia spalania to w twoim przypadku 'AKTUALIZUJ' i 'WYCZYŚĆ DANE' będą robiły to samo, ale bez historii nie będziesz miał wpisu w polu "Poprz.najl.".
Możliwe że kliknąłeś przycisk 'WYCZYŚĆ DANE' który usuną całą historie i wyzerował aktualne spalanie, a następnie od razu wcisnąłeś przycisk AKTUALIZUJ który dodał wpis o zerowym spalaniu do pola "Poprz.najl." (a takiego spalania już nie pokonasz)
No ale czasem przeciez przejedzie sie na pradzie kawalek bez odpalania ICE
Wpis do historii trafia dopiero po wciśnięciu przycisku AKTUALIZUJ (spalanie od czasu wcześniejszego wciśnięcia przycisku AKTUALIZUJ). Tak więc jeśli nie klikniesz przycisu AKTUALIZUJ gdzie w aktualnym spalaniu jest tylko wynik z jazdy na silniku elektrycznym to ci to samo się nie zapisze do historii.