Autor Wątek: Demontaż serwomechanizmu nagrzewnicy  (Przeczytany 1251 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Doraiba

• Toyot Leżący
  • *
Demontaż serwomechanizmu nagrzewnicy
« dnia: 12 Maja 2022, 13:36:58 »
Witam

Ostatnio dojrzałem do naprawy serwomechanizmu regulującego temperaturę nawiewu (mam CV2). To ten skrzypiący, po lewej stronie w otworze schowka pasażera. Mam problem z demontażem, po odkręceniu 3 wkrętów nadal coś trzyma obudowę od góry. Nie wiem, czy jest tam zatrzask, wkręt, czy co. Boję się robić to na siłę, żeby nie musieć naprawiać kolejnych części. Czy ktoś to wyciągał i mógłby pomóc?

Offline Doraiba

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Demontaż serwomechanizmu nagrzewnicy
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Maja 2022, 19:03:31 »
Serwo nagrzewnicy na razie zostawiam w spokoju (samo się naprawilło :) ), natomiast przytrafiło mi się coś innego.

Kiedy włączam klimatyzację, zimne powietrze zaczyna lecieć z prawego nadmuchu (od okna pasażera), im bardziej w prawo tym cieplejsze, wreszcie przy prawych drzwiach leci prawie wcale nieschłodzone. Jak zamknę nawiewy pasażera, to z mojego prawego leci zimne (ale mniej, niż wcześniej z tego od pasażera), z lewego średnie. Filtr kabinowy jest świeży. Mam klimę automatyczną jednostrefową, chyba z takim mieszalnikiem: http://www.japan-parts.eu/toyota/eu/2004/corolla-verso/znr11l-grgekw/2_157230_016_260W/electrical/8715_heating-air-conditioning-control-air-duct/3
Pojęcia już nie mam, co może być nie tak. Ktoś ma może jakiś pomysł?

Offline bzyku137

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Maja 2022, 12:20:10 »
U mnie też tak dmuchało zimne od pasażera, a od kierowcy letnie po odbiciu czynnika do układu nawiew się wyrównał. Także mało czynnika w układzie.

Offline Doraiba

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Maja 2022, 11:32:52 »
Dzięki, to ma sens, bo ostatnio jakoś dłużej się chłodzi. Mam nadzieję, że nie traci szczelności.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl