Autor Wątek: Muszę parować telefon z radiem za każdym razem.  (Przeczytany 1184 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Andrzej1952

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Auris
Muszę parować telefon z radiem za każdym razem.
« dnia: 14 Maja 2022, 22:44:02 »
Posiadam Toyotę Auris z 2017 roku. Łączę telefon poprzez Bluetooth z radiem w aucie. Radio w aucie wykrywa i łączy przez Bluetooth  telefon bez problemu. Procedura odbywa się wzorcowo. Paruje się radio z telefonem. Po sparowaniu można łączyć się telefonem przez radio i słuchać muzyki. Ale w radiu nie zapisuje się na stałe parowanie. Każde wyłączenie auta powoduje, że telefon musi być powtórnie parowany. Drugi problem to wgranie książki telefonicznej. Potrafi wgrywać się bardzo długo i nie wgra się. W serwisie usunęli wszystkie dane w radiu samochodowym ( dotyczy telefonu). Wgrywali wszystko od nowa. Niestety bez rezultatu. Co mogę zrobić ( jestem laikiem komputerowym i samochodowym) lub gdzie mogę trafić serwis, który ma dobrego informatyka ?

Offline Zbig

• Toyot Spamer
Odp: Muszę parować telefon z radiem za każdym razem.
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Maja 2022, 00:00:45 »
Próbowałeś czy ten problem powtarza się z innym telefonem?

Offline Andrzej1952

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Auris
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Maja 2022, 12:07:34 »
W serwisie próbowali wgrać swoje telefony. Nic z tego nie wyszło. Jak tylko wyłączysz auto to musisz na nowo parować telefon z radiem. Książki telefoniczne też nie mogli wgrać.

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Maja 2022, 14:08:09 »
Zrobili resetowanie do ustawień fabrycznych?  Co to jest za wersja wyposażeniowa?

Po ponownym odpaleniu auta telefon jest tylko rozłączony czy w ogóle znika z listy rozpoznawanych urządzeń?
« Ostatnia zmiana: 16 Maja 2022, 14:10:59 wysłana przez Zbig »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl