Autor Wątek: Tłuczenie w tylnim kole  (Przeczytany 1222 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gor

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Toyota Verso
Tłuczenie w tylnim kole
« dnia: 26 Maja 2022, 09:05:34 »
Witam.
Tylnie lewe koło tłucze tak jakby jechało się bez powietrza po bruku. Prędkości przy których się to zdarza są różne 20km/h i 80km/h, dzieje się to co jakiś czas nie występuj ciągle. Może spotkał się ktoś z takim przypadkiem??
Pytam zanim pojadę do mechanika (wymieniacza części) bo teraz tak robią wymieniają po koli i jak się uda to trafią.
Pozdrawiam

Offline araldo

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Tłuczenie w tylnim kole
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Maja 2022, 23:05:47 »
Witam. Zamień tył miejscami między sobą i zobacz co dalej. Jeśli się przeniesie to podejrzane koło ( felga - pęknięta skrzywiona, opona, niedbale przykręcone koło, brak wyważenia ... i co tam jeszcze ).Pozdr.Art.

Offline Gor

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Toyota Verso
« Odpowiedź #2 dnia: 31 Maja 2022, 16:44:11 »
Auto było dziś u mechanika, posprawdzane wszystko i się okazuję że klocki są z czujnikiem akustycznym.
Mechanik nadmienił iż tarcze i klocki w najbliższym czasie są do wymiany. Jeśli ktoś ma markę sprawdzoną i może polecić był bym wdzięczny. Pozdrawiam

Offline MARECKI1981

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Czerwca 2022, 07:01:20 »
Auto było dziś u mechanika, posprawdzane wszystko i się okazuję że klocki są z czujnikiem akustycznym.
Mechanik nadmienił iż tarcze i klocki w najbliższym czasie są do wymiany. Jeśli ktoś ma markę sprawdzoną i może polecić był bym wdzięczny. Pozdrawiam

Fakt że na przód ale ja montowałem Metelli i jestem zadowolony.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl