Autor Wątek: ZABEZPIECZENIA C-HR  (Przeczytany 15982 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: ZABEZPIECZENIA C-HR
« Odpowiedź #15 dnia: 01 Czerwca 2022, 11:34:15 »
Ktoś za chwilę na forum będzie się cieszył,  że kupił świetne oryginalne fele za pół ceny...sami napędzamy ten proceder.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry Exec 2020
« Odpowiedź #16 dnia: 01 Czerwca 2022, 11:48:36 »
sami napędzamy ten proceder
To się zdarzyło w spokojnych czasach 05.2021. Także chyba najgorsze przed nami.

Offline Leotrans

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Chr
« Odpowiedź #17 dnia: 01 Czerwca 2022, 18:50:08 »
Czasy nie mają tu znaczenia.
Taka mentalność, oczywiście nie wszystkich.tak jak mówisz,,chętni się znajdą" i dlatego to trwa

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry Exec 2020
« Odpowiedź #18 dnia: 02 Czerwca 2022, 12:42:00 »
Czasy nie mają tu znaczenia.
Z nowymi częściami jest problem. Rok temu na nowy moduł BSM czekałem miesiąc. Jeżeli samochód nie służy wyłącznie wycieczkom do marketu, to dla niektórych rozterki moralne mogą zejść na drugi plan i jest pokusa kupić prawie nowe od ręki.

Offline Leotrans

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Chr
« Odpowiedź #19 dnia: 02 Czerwca 2022, 18:21:31 »
Może i masz rację mnie osobiście nie dotknął jeszcze ten problem.
Oby nikt nie potrzebował i nikomu nie zginie

Offline toyotka1212

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota
« Odpowiedź #20 dnia: 03 Czerwca 2022, 22:16:36 »
Słuchajcie mam wrażenie, ten nowy samochód zaczyna mnie prześladować. A raczej psychoza która związana jest z jego kradzieżą. Idę sobie parkingiem, dzielnica Stare Bemowo. Widzę auto bez tablic. KIA. Więc zaglądam do środka i co widzę cały przód posypany jakby mąka, deska rozdzielcza, siedzenia. Maseczka leżała, i recznik na fotelu kierowcy. Z Zewnątrz samochód czysty, ładny, lekko z boku przyrysowany... Czy to byl skradziony samochód?? Parking przy przedszkolu..

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

Offline MaciejTT

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota C-HR
« Odpowiedź #21 dnia: 29 Sierpnia 2022, 20:41:59 »
Ja mam nadzieję że nikt się no moją C-HRkę nie pokusi ;)
Ja akurat kupiłem 2,5letnią używkę więc miała już dodane zabezpieczenie Vodafone Cobra PRO, dodatkowo dobrałem śruby antykradzieżowe do kół to też zawsze jakieś utrudnienie  :grin:
Zastanawiam się jeszcze czy montować GPSa lub coś innego lokalizacyjnego w razie co bo nie są to duże pieniądze a jak już ktoś wspomniał zawsze to może wskazać chociaż kierunek. Jak zagłuszają to można iść śladem zagłuszacza  :cool:
Mam też GAP fakturowy (to ten najdroższy) więc jak ukradną to jest zwracana kwota z faktury :) przy GAPie warto zwrócić uwagę na szczegóły bo GAP GAPowi nie równy ;)
W mechaniczne blokady nie zamierzam się bawić.

Offline ciapus4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: 30 Sierpnia 2022, 19:58:46 »
A, ja mam w tajemnym miejscu "pstryczek-elektryczek", który nie pozwala odpalić auta z dusia START

Offline Wojak WRO

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #23 dnia: 30 Sierpnia 2022, 21:51:24 »
I to najlepsze rozwiązanie. Za mniej niż 10 zl
Kto pyta nie błądzi, kto pyta za dużo może oberwać - Julian Staniszewski, nauczyciel rysunku technicznego w LZN Wrocław

Offline MaciejTT

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 31 Sierpnia 2022, 00:25:01 »
A, ja mam w tajemnym miejscu "pstryczek-elektryczek", który nie pozwala odpalić auta z dusia START

Czyli to jeszcze jako druga wersja immobilisera? Znam to bo kiedyś jeździłem takim samochodem by gdzieś tam pod siedzeniem szukać pstryczka by odpalić auto.
Natomiast jak mam obecnie te piloty Vodafone Cobra pro z pilotami dekodującymi to to samo tylko wygodniej bo nie trzeba szukać pstryczka. :)

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #25 dnia: 31 Sierpnia 2022, 10:37:56 »
a gdybyś miał pstryczek to byłoby dużo trudniej niż te pseudokarty, które nie stanowią większego problemu jeśli chodzi o kodowanie sygnału RF
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline MaciejTT

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 31 Sierpnia 2022, 12:15:14 »
a gdybyś miał pstryczek to byłoby dużo trudniej niż te pseudokarty, które nie stanowią większego problemu jeśli chodzi o kodowanie sygnału RF

Uważam że pstryczek też można w miarę łatwo znaleźć bo musi być w zasięgu ręki kierowcy by odpalić auto. To wymacać pstryczek dla doświadczonej osoby w cale nie musi zająć dużo czasu.
Tak czy inaczej na pewno warto mieć zabezpieczenia by nie było za łatwo ukraść a być może nawet uniemożliwić kradzież :)

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #27 dnia: 31 Sierpnia 2022, 12:50:40 »
Pstryczek do rozbrojenia to może być np. przycisk esp-off lub ruch kratki nawiewu w lewo lub każdy inny button. Wcale nie tak łatwo odgadnąc co rozbraja a dodatkowa trudność to NIESTANDARDOWE odcięcie obwodu np. dwóch różnych sygnałów.
Nie musi to być ukryty przycisk. Wtedy nie podłożą swojego sterownika.
Chodzi o wydłużenie czasu i element zaskoczenia
« Ostatnia zmiana: 31 Sierpnia 2022, 12:52:21 wysłana przez Colin »
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline ciapus4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #28 dnia: 31 Sierpnia 2022, 20:05:50 »
Uważam że pstryczek też można w miarę łatwo znaleźć bo musi być w zasięgu ręki kierowcy by odpalić auto. To wymacać pstryczek dla doświadczonej osoby w cale nie musi zająć dużo czasu.
Tak czy inaczej na pewno warto mieć zabezpieczenia by nie było za łatwo ukraść a być może nawet uniemożliwić kradzież

UUUUUUU, wież mi, że mam w takim miejscu, taki mały przełącznik kołyskowy on-off, jest on schowany pomiędzy, plastikami, żeby go uruchomić, trzeba urzyć opuszka palca, także, macając to miejsce nie wyczujesz, że tam jest, przełącznik, po instalacji kazałem zonie go odszukać poddała się po 20 minutach.

Offline MaciejTT

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 02 Września 2022, 17:20:20 »
Tak czy inaczej na pewno warto mieć zabezpieczenia by nie było za łatwo ukraść a być może nawet uniemożliwić kradzież

UUUUUUU, wież mi, że mam w takim miejscu, taki mały przełącznik kołyskowy on-off, jest on schowany pomiędzy, plastikami, żeby go uruchomić, trzeba urzyć opuszka palca, także, macając to miejsce nie wyczujesz, że tam jest, przełącznik, po instalacji kazałem zonie go odszukać poddała się po 20 minutach.

Hehe, to fakt, podszedłem do tego ze zbyt małą kreatywnością ;) Takim prawdziwym testem by było poprosić złodzieja by spróbował odpalić auto i nim ruszył jako osoba doświadczona w temacie i jak on by się poddał to by już był mega szacun :D
A pozostając w temacie to jeśli już mam założone zabezpieczenie Vodafone Cobra to taki pstryczek też można dołożyć czy mogą się kłócić ze sobą te dwa zabezpieczenia?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl