Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022  (Przeczytany 440018 razy)

Offline Mario85

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Executive jbl,
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022
« Odpowiedź #105 dnia: 08 Lipca 2022, 16:23:07 »
Jak można zarejestrowac samochód beż jego oględzin tj podpisania protokołu odbioru. Wg mnie te rzeczy montuje dealer

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #106 dnia: 08 Lipca 2022, 16:46:31 »
Według Ciebie dealer, według mojego handlowca z ASO odbywa się to tak, jak napisałem. A czytałeś może wypowiedź kolegi z forum, który zarejestrował auto, opłacił ubezpieczenie, a samochód wciąż stoi/stał mu w Mszczonowie kilka tygodni?
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #107 dnia: 08 Lipca 2022, 18:07:55 »
W moim przypadku było tak jak napisał @apek. Dodatkowo oczekiwanie w czasach wczesnej pandemii na rejestrację to była makabra (28 dni) dopiero wtedy dołożono alarm, chlapacze itp.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline stalowyszczur

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: rav4 my22
« Odpowiedź #108 dnia: 08 Lipca 2022, 23:30:08 »
w moim samochodzie montaż dodatków (hak, stopnie boczne, bearlock) był wykonany przez dealera jak już auto dotarło z Mszczonowa i je opłaciłem oraz zarejestrowałem, za to immobilizer meta założyli najprawdopodobniej wcześniej w Mszczonowie.

Stopnie boczne, na które niektórzy narzekają są idealne dla małych dzieci - dobrze, że wziąłem je olewając malkontentów i znawców :-) Dla mnie one są neutralne, wchodzę i wychodzę nie dotykając ich.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #109 dnia: 09 Lipca 2022, 07:42:01 »
Jak zamawiałem i handlowiec tłumaczył mi jak będzie wyglądała procedura, to również uprzedził mnie, że hak będą montować dopiero jak zarejestruję i że mają na to chyba 10 dni (nie pamiętam jak było z alarmem - chyba w Mszczonowie bez żadnych warunków). W rzeczywistości zrobili to wcześniej, a ja jednego dnia pojechałem do wydziału komunikacji rejestrować i prosto stamtąd do salonu odebrać auto

Offline inf

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #110 dnia: 09 Lipca 2022, 14:09:15 »
@inf Nasze ravki płynęły raczej wspólnie, status na Mszczonów nam się jednakowo zmienił, a teraz Ty piszesz, że masz estimatedDeliveryToFinalDestination: "2022-07-22", a ja mam estimatedDeliveryToFinalDestination "1900-01-01". Więc tutaj mamy różnicę. Mój sprzedawca jeszcze kalkuluje ostateczną cenę (punkty TM, program ambasador), a rzeczywistą datę odbioru podał pomiędzy 15, a 20 lipca. Teraz mają tak zrobione, że alarm, ble itp. montują dopiero, gdy samochód jest zarejestrowany, więc one sobie tak w tym Mszczonowie stoją i czekają, aż u nich pojawi się, że samochód został zarejestrowany. Dopiero wtedy mają 10 dni roboczych na montaż tych pierdół i wtedy dostarczają samochód do dealera. Kiedyś to dealer montował te zabezpieczenia i samochód był szybciej dostarczany, a teraz jest jak jest.

Tez miałem taka datę, zmienili po weekendzie. Sprawdź w poniedziałek, strzelam ze przesuną estymowana datę odbioru

Offline apek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #111 dnia: 11 Lipca 2022, 16:34:21 »
@inf Sprawdziłem i nic się nie zmieniło na szczęście. Chybiłeś (oby się to utrzymało). 1900-01-01
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD

Offline apek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #112 dnia: 12 Lipca 2022, 14:14:59 »
Dziś telefon od dealera, że będą dokumenty do rejestracji, na czwartek jestem umówiony w wydziale komunikacji. Ble będą montować w międzyczasie. Kupon ambasadora nie łączy się z kuponem po trzech latach na nowe auto (900 zł). To dla jasności. Ostatnia prosta...
« Ostatnia zmiana: 12 Lipca 2022, 14:16:56 wysłana przez apek »

Offline janek_rav4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #113 dnia: 12 Lipca 2022, 17:36:55 »
W aplikacji pojawiła się informacja, że auto opuściło fabrykę? Jak długo trzeba czekać teraz, żeby poszło do transportu? A sam transport do Belgii to ok 2 miesięcy? Czy tak?

Offline apek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #114 dnia: 12 Lipca 2022, 18:14:43 »
Po opuszczeniu fabryki ładują na statek i 30 dni płynie do Zeebrugge. Poszukaj kilka stron wcześniej jest wszystko napisane z terminami.

Offline inf

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #115 dnia: 12 Lipca 2022, 20:27:15 »
Dziś telefon od dealera, że będą dokumenty do rejestracji, na czwartek jestem umówiony w wydziale komunikacji. Ble będą montować w międzyczasie. Kupon ambasadora nie łączy się z kuponem po trzech latach na nowe auto (900 zł). To dla jasności. Ostatnia prosta...

Ja wczoraj dostałem ofertę ubezpieczenia. Tak swoją droga, zdecydowalem( pomimo dziwnego zachowania rynku), na zakup GAP na 5 lat( wziąłem leasing na 6). Zakładam ze lada dzień zarejestrują samochód i pewnie w przyszłym tyg już będzie u dealera.

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #116 dnia: 12 Lipca 2022, 22:39:45 »

Ja wczoraj dostałem ofertę ubezpieczenia. Tak swoją droga, zdecydowalem( pomimo dziwnego zachowania rynku), na zakup GAP na 5 lat( wziąłem leasing na 6). Zakładam ze lada dzień zarejestrują samochód i pewnie w przyszłym tyg już będzie u dealera.

Można wiedzieć, ile sobie obecnie liczą dealerzy za ubezpieczenie? I oczywiście jaka wersja/wartość auta.

Offline Mario85

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #117 dnia: 13 Lipca 2022, 05:58:34 »
Wczoraj telefon od dealera auto będzie około 15 listopada w salonie. Zamówienie z grudnia wersja executive. Termin wyjściowy lipiec/sierpień. A niby toyota nie ma przesunięc terminów odbioru. Ale mnie pocieszyli będę miał miesiąc pocieszyć się nowym autem. W styczniu będzie już rocznikowo autem rocznym. Teraz pytanie bo będę musiał od razu zamówić opony zimowe. Jakie są wasze opinie na temat tych opon zimowych NOKIAN które salon proponuje ?

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V
« Odpowiedź #118 dnia: 13 Lipca 2022, 06:24:50 »
Wczoraj telefon od dealera auto będzie około 15 listopada w salonie. Zamówienie z grudnia wersja executive. Termin wyjściowy lipiec/sierpień.
Uuuu, a to mnie zmartwiłeś. Czyli 11 miesięcy minimum (3 miesiące opóźnienia). Ja też exe, miał być luty, czyli będzie maj (Yaris Cross też zaliczyła 3 miesiące opóźnienia). A co do opon, to ja chyba pójdę w całoroczne (chyba też jesteś z Koszalina), w góry zimą nie jeżdżę.

Offline Mario85

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #119 dnia: 13 Lipca 2022, 06:57:22 »
Jestem ze szczecinka ale auto zamówiłem w Koszalinie

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl