Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022  (Przeczytany 439375 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline stalowyszczur

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: rav4 my22
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022
« Odpowiedź #45 dnia: 24 Czerwca 2022, 11:21:59 »
mam bardzo małe dzieci i to dla nich je zamówiłem

ciekawostka - w końcu w portalu zmienił się status na dostarczony do dealera, jednocześnie z punktów pośrednich zniknęła Belgia, a pojawił się Mszczonów, na mapie graficznej jednak widać, że Belgia była po drodze

pireus

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: 24 Czerwca 2022, 11:33:30 »
miałem nadzieje, że nieco pomogą przy wsiadaniu / wysiadaniu
W/g mnie one w niczym nie pomagają, a wręcz utrudniają. Są za wąskie i są niżej niż próg wejścia. Dlatego trudno na nich stanąć i trzeba robić większy wykrok przy wsiadaniu i wysiadaniu. Dla starszej osoby stanowią większe zagrożenie upadku a nie pomoc.  Dla mnie zupełnie bez sensu. Mam nadzieję, że przed ich zamówieniem sprawdziłeś je na sobie.
« Ostatnia zmiana: 24 Czerwca 2022, 11:36:04 wysłana przez pireus »

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V
« Odpowiedź #47 dnia: 24 Czerwca 2022, 12:04:25 »
tu Marek o stopniach (od ok 4 minuty, gdyby link się źle wkleił):

https://youtu.be/cmY4qF_OsxQ?t=237

Offline inf

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #48 dnia: 24 Czerwca 2022, 12:32:46 »
Mam nadzieję, że przed ich zamówieniem sprawdziłeś je na sobie.

No pewnie że nie sprawdziłem tych progów, wziąłem trochę w ciemno ;)
mam nadzieje, że w razie co można je zdemontować, prawda? :D

Offline inf

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #49 dnia: 24 Czerwca 2022, 12:53:43 »
ciekawostka - w końcu w portalu zmienił się status na dostarczony do dealera, jednocześnie z punktów pośrednich zniknęła Belgia, a pojawił się Mszczonów, na mapie graficznej jednak widać, że Belgia była po drodze

dzwoniłem dzisiaj do dealera.. samochód zamówiłem 15.11.21, wciąż jest w hubie w Belgii( dotarł tam w ostatnią sobotę) - powiedział, że w ciągu 1-2 tyg powinien dotrzeć do Mszczonowa, gdzie będą montować autoalarm. Natomiast auto do odbioru, powinno być maksymalnie do końca lipca, w salonie w Krakowie.

Przy okazji pytanie - autoalart, Vodafone( dostałem w "gratisie"), czy to tak zwana Cobra? Czym się to charakteryzuje? Dobre to, kiepskie?

pireus

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: 24 Czerwca 2022, 13:54:01 »
tu Marek o stopniach
Czyli mówi to samo co napisałem. Ja też to sprawdziłem empirycznie przed zamówieniem i stwierdziłem, że jest to rozwiązanie bez sensu, bo zamiast pomagać tylko przeszkadza. Nawet bym nie chciał ich za darmo, bo musiałbym je demontować.

Offline stalowyszczur

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: rav4 my22
« Odpowiedź #51 dnia: 24 Czerwca 2022, 14:41:53 »

dzwoniłem dzisiaj do dealera.. samochód zamówiłem 15.11.21, wciąż jest w hubie w Belgii( dotarł tam w ostatnią sobotę) - powiedział, że w ciągu 1-2 tyg powinien dotrzeć do Mszczonowa, gdzie będą montować autoalarm. Natomiast auto do odbioru, powinno być maksymalnie do końca lipca, w salonie w Krakowie.

Przy okazji pytanie - autoalart, Vodafone( dostałem w "gratisie"), czy to tak zwana Cobra? Czym się to charakteryzuje? Dobre to, kiepskie?

miałem napisać "autoalarm? mamy rok 1995?", ale przypomniałem sobie, że zakładam bearlocka

mi dealer proponował autoalarm lub zabezpieczenie bt-low energy, wybrałem to drugie, ale ogólnie to 'systemowe' elektroniczne rozwiązania nie stanowią żadnego problemu dla lisków chętnych na czyjeś autka

Offline Kris RAV4

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAv4 Hybryda'#0392
« Odpowiedź #52 dnia: 26 Czerwca 2022, 20:02:57 »
Czy jest tu jakiś moderator? Który wątek jest do pisania o Czasie realizacji zamówień?
wiem, wiem - przepraszam, w pierwszym poście już na zapas przeprosiłem za - świadome - zaśmiecanie.

Offline janek_rav4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #53 dnia: 27 Czerwca 2022, 14:06:52 »
A aplikacji zmienił się status mojego zamówienia. Auto jest w produkcji. Jak długo auto jest w produkcji?

Offline Ralff

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #54 dnia: 27 Czerwca 2022, 14:32:16 »
A aplikacji zmienił się status mojego zamówienia. Auto jest w produkcji. Jak długo auto jest w produkcji?
Samochód produkowany jest do tygodnia, natomiast status zmieni się jak jak auto załadują na statek i dopiero wtedy zmieni się na "opuścił fabrykę".
U mnie status w "produkcji" wisiał przez miesiąc, ale nie wiadomo jak będzie u ciebie, pewnie wszystko zależy od dostępności statków. Jak opuści fabrykę to będziesz widział daty, kiedy będzie w Belgii itd.

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #55 dnia: 27 Czerwca 2022, 19:33:32 »
Kiedy zamawiałeś?

Offline pol

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Rav 4 in spe
« Odpowiedź #56 dnia: 27 Czerwca 2022, 21:21:21 »
Cześć,
Selection zamówione przez żonę pod koniec grudnia 2021 r. Termin na umowie lipiec br. Dzisiaj w narzędziach deweloperskich pokazała się spodziewana data dostawy 6-10-2022 r. Zatem poślizg spory...

Offline Mario85

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Executive jbl,
« Odpowiedź #57 dnia: 28 Czerwca 2022, 07:04:32 »
Ja też zamawiałem pod koniec grudnia tylko ze wersje executive z Jbl i Skyview. Rozmawiałem w zeszłym tygodniu z dealera mówił że niby nic się nie zmieniło i przewidywana data odbioru sierpień. Z tego co czytam na forum trochę zaczynam w to wątpić

Offline bogowrocpl

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #58 dnia: 28 Czerwca 2022, 15:18:50 »
Ja zamawiałem wersję Selection w listopadzie 2021i ostatnia informacja od dilera. Samochód w drodze do Polski. W Polsce powinien być do 1 lipca. Zobaczymy kiedy dotrze do mnie. Ja obstawiam sierpień.

Wysłane z mojego Nokia X10 przy użyciu Tapatalka

Offline ZAJAX

• Toyot Leżący
  • *
    • http://www.corollaclub.org
« Odpowiedź #59 dnia: 28 Czerwca 2022, 21:53:07 »
W Mszczonowie jest obecnie jakiś problem. Zamówiona Toyota RAV4 została zarejestrowana w Polsce 6 czerwca, a wciąż nie mogę od dealera uzyskać konkretnej informacji kiedy będę mógł odebrać samochód, który cały czas stoi w Mszczonowie.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl