Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022  (Przeczytany 439632 razy)

Offline SylB

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022
« Odpowiedź #210 dnia: 24 Lipca 2022, 22:29:43 »
U mnie, pierwotnie początek sierpnia, później wrzesień a teraz widzę 4 październik.

Offline Mario85

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Executive jbl,
« Odpowiedź #211 dnia: 24 Lipca 2022, 22:38:56 »
Kiedy zamawiałeś i jaka wersję?

Offline robert-rybnik1

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 Selection
« Odpowiedź #212 dnia: 25 Lipca 2022, 09:04:36 »
Ja zamawiałem Selection+JBL+Skyview 29.11.2021. Początkowo termin odbioru był ustalony na kwiecień/maj 2022, następnie na koniec czerwca a obecnie system pokazuje 07.10.2022.
Potwierdzenie o rozpoczęciu produkcji otrzymałem 27.06 i od tego czasu nic się nie zmieniło, nadal w produkcji od ok miesiąca.
Mam nadzieję że skoro już otrzymałem info o produkcji to nie anulują mojego zamówienia.
Zastanawiam sie tylko jakie multimedia zainstalują? Podobno od trzeciego kwartału RAV'ki maja mieć nowe multimedia z całkowicie wirtualnymi zegarami.
Czy ktoś z szanownego grona forumowiczów może to potwierdzić?

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #213 dnia: 25 Lipca 2022, 09:29:48 »
Podobno od trzeciego kwartału RAV'ki maja mieć nowe multimedia z całkowicie wirtualnymi zegarami.
Czy ktoś z szanownego grona forumowiczów może to potwierdzić?
Tak, to się zgadza, ale tyczy się raczej aut, które będą wciągnięte do produkcji w październiku, a poza tym, jeśli coś miało by się zmienić, to dealer by pewnie chciał dopłatę (ok 4k różnicy jest).
Raczej nie spodziewałbym się niespodzianki, to nie VAG, że cała linia idzie nową wersją i każdy taką dostaje.

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #214 dnia: 25 Lipca 2022, 11:17:48 »
Nie ma żadnej możliwości otrzymania nowych multimediów w przypadku zamówienia auta mc22. Nawet jeżeli auto będzie produkowane na gwiazdkę 2022.
Chcesz nowe multimedia?
Dopłacasz różnice ceny przy umowie na Twoje auto adekwatnie do obecnej ceny, dodajesz/odejmujesz rabaty i dopłacasz do nowego modelu. Stawiam że wychodzi ok. 30-40 000 zł. Dodatkowo ladujesz na koniec kolejki czyli auto odbierasz za rok.
Powiem więcej - są szanse że osoby które rzekomo mają mieć nowe multimedia mogą ich nie mieć ze względu na brak części. To jest info od Toyoty.
Czy warto? Oczywiście że nie. Mi tam nie do końca imponują te nowe zegary i tablet bez fizycznych przycisków. Cały system podobno mniej intuicyjny.

Robert nie drażnilo Cię że przy Skyview i Selection czyli braku regulacji fotela pasażera góra dół dach się ma na głowie? Moja żona o normalnym wzroście od razu to zauważyła podczas testowej jazdy. Zobaczyła i raziło.

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #215 dnia: 25 Lipca 2022, 12:07:08 »
Czy warto? Oczywiście że nie. Mi tam nie do końca imponują te nowe zegary i tablet bez fizycznych przycisków. Cały system podobno mniej intuicyjny.
Nie ma mniej intuicyjnego stmystemu niż ten stary w Toyocie. Nowy wręcz jest jednym z lepszych, ma fajnie przemyślane główne przyciski widoczne po stronie kierowcy, ogólnie jakbym miał dopłacić 4k względem zamówienia, to nie jest to jakoś mało, ale też nie jest to dużo, bo w innych markach więcej dopłaca się na większy ekran, a tu jest przecież nowy system, dużo lepszej jakości ekrany, w pełni konfigurowalne, dużo ładniejsze zegary no i kilka nowych systemów bezpieczeństwa.
Niestety, raczej na nowe multimedia przyjdzie jeszcze sporo poczekać.

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #216 dnia: 25 Lipca 2022, 12:12:07 »
Kwestia gustu, przyzwyczajenia? Zdania są i będą podzielone.
4K to możesz być poproszony o dopłatę przy składaniu zamowienia. W przypadku już dawno zamówionego auta zostaniesz poproszony o wielokrotność tej kwoty i ponowne ustawienie się w kolejce :) 4K też bym dopłacił :) ale nie 20 czy 40 i ponowne czekanie miesiącami gdzie pewnie zaprezentują zupełnie nowy model. Bez sensu i tak w kółko.

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V
« Odpowiedź #217 dnia: 25 Lipca 2022, 12:44:09 »
Nie ma żadnej możliwości otrzymania nowych multimediów w przypadku zamówienia auta mc22. Nawet jeżeli auto będzie produkowane na gwiazdkę 2022.
Nie ma czegoś takiego na umowie jak rok modelowy, jest tylko rok produkcji. Mam w umowie (z maja) Rok Produkcji 2022. Dopłacałem 4tys do mediów i ma niby być wyprodukowana w listopadzie. Potwierdzam, że wersje z nowymi multimediami mają być produkowane od października (za dealerem). Oczywiście mam pełną, świadomość tego, że za 5 minut może do mnie zadzwonić dealer i powiedzieć, że nie będzie mediów, albo w ogóle samochodów, a może chcę przejść na koniec kolejki itp.

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #218 dnia: 25 Lipca 2022, 12:59:12 »
Jeżeli Tobie to zaproponowano to ok. To ten okres przejściowy. Odniosłem się do osob które zamawialy wcześniej, nie wiedząc o multimediach.
 Domyślam się że obecnie zamawia się mc23.
Nieprecyzyjnie to ująłem.

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V
« Odpowiedź #219 dnia: 25 Lipca 2022, 13:46:32 »
Szczerze mówiąc to szkoda, że nie ma roku modelowego. Jeszcze dostanę bez multimediów i jak udowodnię, że miały być?

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Offline Mario85

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #220 dnia: 25 Lipca 2022, 14:11:48 »
Nowe multimedia pewnie będą dla tych którzy odbiora auta w 2023 roku.

Offline SylB

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #221 dnia: 25 Lipca 2022, 15:19:53 »
U mnie, pierwotnie początek sierpnia, później wrzesień a teraz widzę 4 październik.
Skierowany do produkcji 30.05

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #222 dnia: 25 Lipca 2022, 16:00:10 »
Nie ma czegoś takiego na umowie jak rok modelowy, jest tylko rok produkcji. Mam w umowie (z maja) Rok Produkcji 2022
Zgadza się. Wcześniej też tak było, na drukach kalkulacyjnych jest wszędzie rok modelowy, ale na umowie już tylko rocznik.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Mario85

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #223 dnia: 26 Lipca 2022, 05:44:15 »
Komuś zminil się w ostatnim czasie status na auto w produkcji ? Zamawiałem 27 grudnia i od tamtego czasu cisza jak makiem zasiał

Offline Razjel7

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 Hybrid SE
« Odpowiedź #224 dnia: 26 Lipca 2022, 07:34:17 »
U mnie bez zmian. Zamówienie w toku. 22.01, zamówiłem rav4 selection. W czerwcu dealer poinformował, że do produkcji trafi w lipcu, a teraz, że w sierpniu. Jednak jak czytam Wasze posty, to dobrze będzie jak go wyprodukują i dostarczą do końca roku...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl