Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022  (Przeczytany 439626 razy)

Offline Mario85

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Executive jbl,
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022
« Odpowiedź #285 dnia: 06 Sierpnia 2022, 09:30:15 »
Pytanie do osób które mają JBL. Jak u Was wygląda status zamowienia. Wczoraj byłem osobiście u dealera. Dostałem informację że nie wiadomo czy w tym roku auto wejdzie do produkcji gdyż jest problem z JBL z powodu braku wiązek i mogą anulować zamówienia z jbl. Czy tylko ja dostałem taką informację czy u WAS też tak to wygląda?

pireus

• Gość
« Odpowiedź #286 dnia: 06 Sierpnia 2022, 11:35:36 »
Pytanie do osób które mają JBL. Jak u Was wygląda status zamowienia. Wczoraj byłem osobiście u dealera. Dostałem informację że nie wiadomo czy w tym roku auto wejdzie do produkcji gdyż jest problem z JBL z powodu braku wiązek i mogą anulować zamówienia z jbl. Czy tylko ja dostałem taką informację czy u WAS też tak to wygląda?
Toyota w trochę w głupi sposób przyjmuje zamówienia. W MB przy konfiguracji od razu mi powiedziano czego nie będzie na obecną chwilę i tylko w takiej wersji przyjmowali zamówienia. Bonusem przy odbiorze była elektryczna klapa bagażnika, która nie była dostępna w dniu zamawiania. Nagłośnienia Burmester, które było gratis w mojej wersji i bezprzewodowego ładowania telefonu niestety nie dostałem, o czym wiedziałem przy zamawianiu. Ale otrzymałem solidny rabat, gumowe dywaniki i pierwszy przegląd gratis.
« Ostatnia zmiana: 06 Sierpnia 2022, 11:39:24 wysłana przez pireus »

Offline Piotr1#

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4 Sel AWDi
« Odpowiedź #287 dnia: 06 Sierpnia 2022, 12:02:55 »
Się pochwalę, Selection (goły) zamówienie 26.11 jedzie do Mszczonowa :)

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #288 dnia: 06 Sierpnia 2022, 12:11:20 »
Toyota w trochę w głupi sposób przyjmuje zamówienia. W MB przy konfiguracji od razu mi powiedziano czego nie będzie na obecną chwilę i tylko w takiej wersji przyjmowali zamówienia. Bonusem przy odbiorze była elektryczna klapa bagażnika, która nie była dostępna w dniu zamawiania. Nagłośnienia Burmester, które było gratis w mojej wersji i bezprzewodowego ładowania telefonu niestety nie dostałem, o czym wiedziałem przy zamawianiu. Ale otrzymałem solidny rabat, gumowe dywaniki i pierwszy przegląd gratis.
To jest standard, w cuprze w ciągu tygodnia każdy kto miał zamówione auto (a już w październiku 2021 termin odbioru formentora 310 był marzec 2023) zadzwonili do każdego i powiedzieli, że albo zamiast tabletu 12" bierze 10" i rezygnuje z klapy elektrycznej i kamer 360, albo będzie czekać 4 miesiące dłużej (dla osób, które zamówiły w grudniu 2021 najwyższa wersję wychodziło 20 miesięcy oczekiwania).
Dla mnie to bardzo słabo, bo mam już zamrożoną stopę procentową ze stycznia, więc obecnie byłbym w plecy jakieś 15% ceny auta.

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #289 dnia: 06 Sierpnia 2022, 14:48:16 »
czytam ten wątek i jestem coraz bardziej zaniepokojony. czy biało-czarny selection zamówiony w kwietniu zdąży zostać przygotowany w ciągu 12 miesięcy? taki termin sobie założyłem z wydawało by się sporym zapasem, lecz teraz mam wątpliwości. czy ktoś zamawiał podobne auto i ma wiedzę?

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V
« Odpowiedź #290 dnia: 06 Sierpnia 2022, 16:06:58 »
czytam ten wątek i jestem coraz bardziej zaniepokojony. czy biało-czarny selection zamówiony w kwietniu zdąży zostać przygotowany w ciągu 12 miesięcy? taki termin sobie założyłem z wydawało by się sporym zapasem, lecz teraz mam wątpliwości. czy ktoś zamawiał podobne auto i ma wiedzę?
Z tego co śledzę na tym forum, to obecnie ok 9 miesięcy się czeka. Oczywiście są różnice (do roku?).

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Offline Mario85

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Executive jbl,
« Odpowiedź #291 dnia: 06 Sierpnia 2022, 18:06:40 »
Dostał ktoś taka informację od dealera ze opóźnienie produkcji spowodowane jest brakiem wiązek do JBL ?

Offline Luk58

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Rav4
« Odpowiedź #292 dnia: 06 Sierpnia 2022, 19:23:31 »
Jak długo stały Wasze auta w Mszczonowie?

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #293 dnia: 06 Sierpnia 2022, 19:48:48 »
Kur** bez jaj :/
Nic mi o tym nie wiadomo, ale dopytam.
Bez żadnych konsekwencji to nie może mieć miejsca, widzę że gole wersję zjeżdżają już dawno do Polski, a z JBL co? Anulują sobie po roku i ok?
Ehhh

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #294 dnia: 06 Sierpnia 2022, 21:30:26 »
Jak długo stały Wasze auta w Mszczonowie?
Dwadzieścia dni.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #295 dnia: 07 Sierpnia 2022, 09:51:21 »
Dostał ktoś taka informację od dealera ze opóźnienie produkcji spowodowane jest brakiem wiązek do JBL ?
Może warto inaczej sformułować pytanie.
Czy ktoś dostał auto z JBL?

Offline janek_rav4

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #296 dnia: 07 Sierpnia 2022, 10:40:57 »
W aplikacji jest, że moja RAV4 opuściła fabrykę i znajduje się w Aichi. I tak jest od kilku tygodni. Jednocześnie w aplikacji mam podany termin dostawy. Zakładając, że transport z Japonii do Europy trwa około miesiąca (?) , to nie ma szans, żeby auto było w terminie jak w aplikacji. Jak długo czeka się, aż auto będzie zapakowane na statek?

Offline pryzma

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #297 dnia: 07 Sierpnia 2022, 11:53:18 »
Mam pytanko …. Czy gdy zamawialiscie RAVke to mieliscie gwarancje ceny ?
Ja zamowilem Crossa i mam do wartosci euro = 5zl
Zastanawiam sie czy nie zmienic jej na RAVke, ktora jest brzydsza bez porownania … ale tak naprawde porownalem sobie teraz crossa i RAV jest minimalnie tanszy.
Minus taki niestety, ze cross z odbiorem za 3-4 miesiace max a RAV ? Kto to wie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V
« Odpowiedź #298 dnia: 07 Sierpnia 2022, 12:20:39 »
Mam pytanko …. Czy gdy zamawialiscie RAVke to mieliscie gwarancje ceny ?
Ja zamowilem Crossa i mam do wartosci euro = 5zl
Zastanawiam sie czy nie zmienic jej na RAVke, ktora jest brzydsza bez porownania … ale tak naprawde porownalem sobie teraz crossa i RAV jest minimalnie tanszy.
Minus taki niestety, ze cross z odbiorem za 3-4 miesiace max a RAV ? Kto to wie

Z rav4 też taki zapis mam. Rav4 jest ok 25tys droższy z porównanywalnym wyposażeniem. Jest tańszy, jeśli weźmiesz "golasa". Z tym zastrzeżeniem, że Corolla Cross dostanie napęd hybrydowy nowszej generacji niż Rav4. Multimedia będą podobne (tylko nie w bazowym Rav4).

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Offline pryzma

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #299 dnia: 07 Sierpnia 2022, 13:26:22 »
No niby tak to racja, ze naped 5 generacji … to moze faktycznie byc delikatna roznica
Ale za crossa zaplace 184.000 z lakierem, oknem oraz JBL … tak mam zamowionego
Jesli sie nie myle za RAV w wersji executive wychodzi 196 + lakier i za calosc ponizej 200 … wiec w sumie kosmosu nie ma
Roznice na plus crossa
Bardziej kompaktowy
Dach szklany
JBL
Ladniejsza od RAVki
Nowszy naped 5 generacji
Plusy RAV:
Tapicerka bezowa … zdeeeedydowanie ladniejsza od czarnej … dla mnie oczywiscie
Wentylowane fotele
Podgrzewane tylne … choc to odczuja bardziej pasazerowie … wiec taki sredni plusik
Wiecej miejsca … choc jak wspomnialem cross jest ok … ale zawsze to plusik z wiekszym gabarytem wewnatrz
Podgrzewana przednia szyba - choc parkuje s garazu zawsze to plusik przy powrocie zima z pracy ;)
Minusem bylby brak dachu i JBL
To tak w skrocie ;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl