Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022  (Przeczytany 439395 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mario85

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Executive jbl,
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022
« Odpowiedź #330 dnia: 09 Sierpnia 2022, 11:05:40 »
Ja zamówiłem executive 4*4 gray, panorama, jbl, Hak, nakładki progowe, dodatkowe oswietlenie boczków, bagaznika oraz schowka, dywaniki gumowe, mata do bagaznika, nakrętki antykradzieżowe, alarm, pierwszy przegląd po roku w cenie laczna kwota za auto 202 tys zl. Teraz pewnie około 240 tys ale co z tego jak  nie mają wiązek i czekam od grudnia aż zaczną produkować o ile w ogóle zaczną.

Offline dejmieno

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4 2.5 hybrid
« Odpowiedź #331 dnia: 09 Sierpnia 2022, 11:28:18 »
Cytuj (zaznaczone)
Ja zamówiłem executive 4*4 gray, panorama, jbl, Hak, nakładki progowe, dodatkowe oswietlenie boczków, bagaznika oraz schowka, dywaniki gumowe, mata do bagaznika, nakrętki antykradzieżowe, alarm, pierwszy przegląd po roku w cenie laczna kwota za auto 202 tys zl. Teraz pewnie około 240 tys ale co z tego jak  nie mają wiązek i czekam od grudnia aż zaczną produkować o ile w ogóle zaczną.
Rozumiem, że baru z drinkami i tancerek to już się nie dało dobrać do tego samochodu? ;) ;)

Ja w grudniu zamawiałem gołe Exe i w tym tygodniu zapewne będzie do odbioru, więc te dodatki jednak robią różnice.
Ps. o dywanikach gumowych zapomnij ;).

Offline watson

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #332 dnia: 09 Sierpnia 2022, 14:59:02 »
No nie wiem, czy tylko o JBL i „bajery” chodzi, bo w naszym C+S zamówionym w grudniu, jedyną „ekstrawagancją” jest skórzana tapicerka, czyli to co teoretycznie ma każda Exe i co? Ni widu ni słychu :)
« Ostatnia zmiana: 09 Sierpnia 2022, 15:05:46 wysłana przez watson »

Offline Mario85

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Executive jbl,
« Odpowiedź #333 dnia: 09 Sierpnia 2022, 15:14:42 »
Najgorzej ze dostałem informację że może w tym roku auta i wyprodukują. Mogą anulować zamówienie oddać zaliczkę i po sprawie. Powod brak półprzewodników

Offline dejmieno

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4 2.5 hybrid
« Odpowiedź #334 dnia: 09 Sierpnia 2022, 16:21:45 »
Cytuj (zaznaczone)
No nie wiem, czy tylko o JBL i „bajery” chodzi, bo w naszym C+S zamówionym w grudniu, jedyną „ekstrawagancją” jest skórzana tapicerka, czyli to co teoretycznie ma każda Exe i co? Ni widu ni słychu :)
U Ciebie to zapewne przez dość egzotyczne zamówienie :). Btw nie wiedziałem że można tak zrobić że do C+S domówi się tapicerkę skórzaną.

Cytuj (zaznaczone)
Najgorzej ze dostałem informację że może w tym roku auta i wyprodukują. Mogą anulować zamówienie oddać zaliczkę i po sprawie. Powod brak półprzewodników
Ale samochód zamawiałeś w grudniu czyli w czasie jak Toyota rozgłaszała że u nich jest gwarancja terminu. Podejrzewam, że z półprzewodników co zaoszczędzą na Twoim samochodzie wyprodukują kilka tańszych wersji.

Kolega miał sytuacje z RAV 4 rocznik 2021, również czekał bardzo długo chyba od stycznia. Dopiero w październiku pojawił się komunikat że samochód w produkcji a po 2 tygodniach anulowano jego zamówienie, że ten rocznik już nie produkują. Tyle że chociaż Toyota zachowała się fair, bo w tej samej cenie dostał rocznik 2022 a jego zamówienie wpadło priorytetowe i odebrał jakoś w styczniu.

KIA ostatnio anulowała mnóstwo zamówień na samochody z rodziny Ceed które posiadały skrzynie 7DCT... i to po ponad 6 miesiącach czekania...

Mam wrażenie, że jeśli teraz chce się kupić samochód to trzeba iść do 4 różnych marek i w każdej zamówić samochód... może w chociaż jeden uda się odebrać...
« Ostatnia zmiana: 09 Sierpnia 2022, 16:26:13 wysłana przez dejmieno »

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #335 dnia: 09 Sierpnia 2022, 16:51:24 »
ktoś chce kupić hak Westfalii i wiązk Brinka?:D i belki i stopy Thule najwyzszy model?
Kupiłem już wcześniej bo z tym też były problemy a tu nie wiadomo czy auto będzie :P

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry Exec 2020
« Odpowiedź #336 dnia: 09 Sierpnia 2022, 18:17:28 »
laczna kwota za auto 202 tys zl. Teraz pewnie około 240 tys
No to ciężka sprawa. Mieliby sprzedać auto za 200 tys, które na pniu poszłoby za 250 tys

Offline watson

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #337 dnia: 09 Sierpnia 2022, 21:25:43 »
Btw nie wiedziałem że można tak zrobić że do C+S domówi się tapicerkę skórzaną.

Drzewiej, jeszcze w grudniu 2021 r. się dało (dlatego zależało nam, żeby zmieścić się z zamówieniem przed końcem roku). Teraz już wielu rzeczy "się nie da" :D

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #338 dnia: 09 Sierpnia 2022, 21:33:48 »
Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o kasę.
Po Audi, VW, Skodzie Citroenie, Peugocie, Fordzie kolej na:
"Hyundai to kolejny producent, który anuluje zamówienia na nowe samochody złożone jeszcze w 2021 r. Klienci skarżą się, że dilerzy rozwiązują umowy rezerwacyjne dotyczące modelu Ioniq 5. Niedoszli właściciele elektrycznego crossovera będą mogli zamówić samochody na podstawie cennika dotyczącego roku modelowego 2023. Na kupno samochodu w ustalonej pierwotnie cenie nie ma szans."
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #339 dnia: 09 Sierpnia 2022, 21:50:02 »
Co do skóry w Comforcie to się da(ło?) za +6900 albo 6400 (nie pamiętam). Wystarczyło pogadać z handlowcem. Kilka rzeczy można było pozmieniać, a nie było o tym mowy nigdzie. O dywanikach gumowych można zapomnieć (ale gumową mata do bagażnika jest).
Czytając Wasze wpisy będę się cieszył, że ja swoją ravkę już odebrałem po 7,5 miesiącach od podpisania umowy.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline watson

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #340 dnia: 09 Sierpnia 2022, 22:11:22 »
Co do skóry w Comforcie to się da(ło?) za +6900 albo 6400

U nas było 4500, ale jakie to ma teraz znaczenie :D Jeszcze kilka dni temu wkurzało samo opóźnienie, dzisiaj nawet nie wiadomo czy kiedykolwiek odbierzemy samochód. "Ciekawe" czasy, nie ma co. Pocieszające jest tylko to, że obowiązująca nas cena z końca roku jest spooooro niższa niż obecnie.

Offline OBI_FMJ_PL

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 AWD HYBRID
« Odpowiedź #341 dnia: 09 Sierpnia 2022, 22:32:41 »
Mogą anulować zamówienie oddać zaliczkę i po sprawie
Wywalczyłem zgodę na zadatek, a potem jednak przystałem na zaliczkę - zawsze byłoby parę złotych na otarcie łez.
RAV4 C+S, AWD, hybrid, Tokyo RED - zamówienie z 18.02.2022 r. - 20.01.2023 - odebrany!

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #342 dnia: 09 Sierpnia 2022, 23:15:16 »
Ja dzisiaj kontaktowałem się z handlowcem - wg nich jest szansa, że auto wejdzie do produkcji na koniec sierpnia (czyli zakładam, że okolice 25) albo we wrześniu, bo w panelu pojawił się już kod modelu (AXAL54L-ANXGBW). Nie mają żadnych wiadomości co do opóźnień związanych z JBL, ale zobowiązali się do wysłania pisma do importera, z prośbą o informacje w tym temacie. Dostałem informacje, że w razie problemów, są w stanie modyfikować zamówienie (dopóki nie jest w produkcji) w obrębie danej wersji wyposażenia, a usunięcie pakietu nie wyrzuca na koniec "kolejki". Jednak u mnie została by cena jak z pakietem, ze względu na zamrożoną ratę najmu.
Rav4 hybrid awd-i executive, biała perła, jasny środek i pakiet jbl - zamawiany 22.01

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #343 dnia: 09 Sierpnia 2022, 23:30:04 »
Ja dzisiaj kontaktowałem się z handlowcem - wg nich jest szansa, że auto wejdzie do produkcji na koniec sierpnia (czyli zakładam, że okolice 25) albo we wrześniu, bo w panelu pojawił się już kod modelu (AXAL54L-ANXGBW). Nie mają żadnych wiadomości co do opóźnień związanych z JBL, ale zobowiązali się do wysłania pisma do importera, z prośbą o informacje w tym temacie. Dostałem informacje, że w razie problemów, są w stanie modyfikować zamówienie (dopóki nie jest w produkcji) w obrębie danej wersji wyposażenia, a usunięcie pakietu nie wyrzuca na koniec "kolejki". Jednak u mnie została by cena jak z pakietem, ze względu na zamrożoną ratę najmu.
Rav4 hybrid awd-i executive, biała perła, jasny środek i pakiet jbl - zamawiany 22.01
WOW!
To konkret. Informuj nas!

Offline OBI_FMJ_PL

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 AWD HYBRID
« Odpowiedź #344 dnia: 10 Sierpnia 2022, 01:54:16 »
A jak to wygląda od strony formalnej? Pytam osoby którym minął umowny termin realizacji - była jakaś korespondencja od dealera? TMPL?
RAV4 C+S, AWD, hybrid, Tokyo RED - zamówienie z 18.02.2022 r. - 20.01.2023 - odebrany!

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl