Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022  (Przeczytany 439821 razy)

Offline Mario85

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Executive jbl,
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022
« Odpowiedź #345 dnia: 10 Sierpnia 2022, 05:56:04 »
W moim przypadku dealer między wierszami dal mi do zrozumienia ze jak nie zrezygnuje z pakietu JBL to raczej auto nie wejdzie do produkcji. Wg mnie im byłoby to na rękę jakbym zrezygnował z tego samochodu oddali by zaliczkę. Sami poczekali aż kiedyś go wyprodukują i sprzedali w salonie od ręki w tym momencie za 38 tys zl więcej. Zamówienie z 27.12.2021r.

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #346 dnia: 10 Sierpnia 2022, 08:13:42 »
Zmień dealera :)
Już 2 osoby nie potwierdziły tych informacji, a kontaktowaly się również z handlowcem.

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #347 dnia: 10 Sierpnia 2022, 08:42:38 »
W moim przypadku dealer między wierszami dal mi do zrozumienia ze jak nie zrezygnuje z pakietu JBL to raczej auto nie wejdzie do produkcji. Wg mnie im byłoby to na rękę jakbym zrezygnował z tego samochodu oddali by zaliczkę. Sami poczekali aż kiedyś go wyprodukują i sprzedali w salonie od ręki w tym momencie za 38 tys zl więcej. Zamówienie z 27.12.2021r.
jeśli to nie tajemnica , to który dealer tak cie ciśnie??
RAV4 2.5 hybrid

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #348 dnia: 10 Sierpnia 2022, 09:03:39 »
i sprzedali w salonie od ręki w tym momencie za 38 tys zl więcej
Jak ty to wyliczyłeś? U mnie jest tylko 15k różnicy na modelu 2023, czyli kolo 10k przyjmując różnicę z nowymi zegarami. A wiadomo, że nawet teraz chociaż te 2-3 tysiące będą chceli urwać z ceny.

Offline Mario85

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Executive jbl,
« Odpowiedź #349 dnia: 10 Sierpnia 2022, 09:19:57 »
Tak mi wyszło, tylko że ja wziąłem wszystko z panorama,jbl,hak,nakładki,Nakrętki,alarm,mata,dywaniki,oświetlenie schowka, dodatkowe oświetlenie bagażnika,pierwszy przegląd w cenie wyszło 200tys teraz około 35 tys więcej. Tylko co z tego jak auta brak.

Offline EliotNes

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V MY22
« Odpowiedź #350 dnia: 10 Sierpnia 2022, 09:30:33 »
A do mnie wczoraj dealer napisał maila, że zamówienie bez zmian, Sel fwd skyview, zamówienie koniec marca.
Po zamówieniu myślałem, że termin mam koniec listopada, bo tak powtarzał do nas przez cały czas dealer. Mówił, że może uda się nawet wcześniej :cheesy:
Gdy podpisywałem umowę /a konkretnie żona/ zwracaliśmy uwagę przede wszystkim na wyposażenie, dodatki i ceny czy są prawidłowe. Na termin realizacji nie zwróciliśmy uwagi, no bo przecież "znaliśmy go" bo dealer cały czas powtarzał, że koniec listopada.  :cheesy:
A tu jakiś czas temu patrzę a w umowie stoi koniec grudnia :cheesy:
No ale akurat na to nie narzekamy, bo wolimy samochód na wiosnę a nie na zimę. Więc jak od tego grudnia opóźni się ze 3 miesiące to będzie dla nas w sam raz.

« Ostatnia zmiana: 10 Sierpnia 2022, 09:32:46 wysłana przez EliotNes »
Selection FWD Skyview. Odebrany po 9 mies. 3 tyg.

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V
« Odpowiedź #351 dnia: 10 Sierpnia 2022, 09:33:38 »
tu cennik 2019 i aktualny:

różnice są od niecałych 26 do 33 tysięcy (ecobonus robi różnicę).
« Ostatnia zmiana: 10 Sierpnia 2022, 10:08:35 wysłana przez grubar »

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V
« Odpowiedź #352 dnia: 10 Sierpnia 2022, 10:53:00 »
A tu jakiś czas temu patrzę a w umowie stoi koniec grudnia
Chyba tak ich szkolą... To samo miałem z dwoma ostatnio zamawianymi samochodami, cały czas jest mowa o jakimś miesiącu, a na umowie jest miesiąc później. Z tym, że nasz dealer uczciwie mówił co wpisuje, ale ponieważ to tylko miesiąc, za każdym razem nie oponowałem.

Offline robert-rybnik1

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 Selection
« Odpowiedź #353 dnia: 10 Sierpnia 2022, 11:05:46 »
Zamawiałem 30.11.2021 RAV4 Selection Biała perła Hybryda 4x4 + Skyview + JBL + Hak.
Informację o tym że ruszyła produkcja otrzymałem 27.06.2022 i do teraz cisza w temacie.
Termin dostawy (w trybie programisty) kolejny raz przesuniety. Obecnie 17.10.2022. Jakoś w to nie wierzę.
Mam tylko nadzieję że nie anulują mi zamówienia i diler nie będzie kombinował z ceną przy odbiorze.

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #354 dnia: 10 Sierpnia 2022, 17:33:04 »
W skrócie mail od improtera (tmpl) : jak zrezygnujmy z jbl to jest szansa na produkcję we wrześniu/październiku. Jeśli nie zrezygnujemy, to brak terminu.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #355 dnia: 10 Sierpnia 2022, 22:20:01 »
Odpuść JBL, za tą kasę rozbudujesz swoje audio, a auto będzie.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #356 dnia: 10 Sierpnia 2022, 23:02:16 »
Odpuść JBL, za tą kasę rozbudujesz swoje audio, a auto będzie.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
Tak zrobię, zależy mi, żeby mieć auto jak najwcześniej, bo z miesięcznym dzieckiem do leona, który ma 350l bagażnika ledwo pakujemy się na 4 dni.
Spróbujemy jeszcze wymienić jbl na skyview, ponoć nie ma opóźnień, zobaczymy co na to importer.

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #357 dnia: 10 Sierpnia 2022, 23:09:44 »
Nic nie wymienisz. Nie ma szans. Pytałem jak to wygląda.
A JBL sobie zostaw, gra dobrze, to nie tylko głośniki ale radio/centrala jest inna.
Ja odpuściłem właśnie Skyview. Bajer fajny, ale ma też minusy które mam w tyle głowy. Ktoś pisał że "czego się nie robi dla bombelków aby miały radoche". Ja głównie jezdze sam. Niepotrzebne mi to, albo żeby na chwilę ucieszyc drugi rząd siedzeń. Ale to tylko moja opinia.

Martwi mnie ten mail od tmpl. Kto go wystosował? Ty czy dealer? Na ile to pewna informacja i tyczy się wszystkich aut?
« Ostatnia zmiana: 10 Sierpnia 2022, 23:27:52 wysłana przez CiapekTor »

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #358 dnia: 10 Sierpnia 2022, 23:33:58 »
A JBL sobie zostaw, gra dobrze, to nie tylko głośniki ale radio/centrala jest inna.
To wiem, ale importer (Toyota Motors Polska) w oficjalnym mailu odmówił jakiegokolwiek podania terminu produkcji auta z tym pakietem. Dealer powiedział, że prawdopodobnie nie wejdzie do produkcji do końca roku.
Importer pójdzie na rękę i zaoferował wymianę wyposażenia w obrębie tej wersji, ale nie wiadomo, czy dotyczy to pakietów dokradanych w Polsce jak np. progi, koła zimowe itd.

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #359 dnia: 10 Sierpnia 2022, 23:47:52 »
To wiem, ale importer (Toyota Motors Polska) w oficjalnym mailu odmówił jakiegokolwiek podania terminu produkcji auta z tym pakietem. Dealer powiedział, że prawdopodobnie nie wejdzie do produkcji do końca roku.
Importer pójdzie na rękę i zaoferował wymianę wyposażenia w obrębie tej wersji, ale nie wiadomo, czy dotyczy to pakietów dokradanych w Polsce jak np. progi, koła zimowe itd.
Jeżeli to potwierdzone i tyczy się wszystkich zamówień to powiem jedno. Będą niezłe jaja.
Myślę, że spokojnie można już myśleć o tym, że na noworoczne produkcje pójdą tez nowe multimedia i nie będzie mowy o żadnych dopłatach czy stawanie na nowo w kolejce.

Nie jest dobrze.
Jutro zadzwonię do mojego dealera.

Ponawiam pytanie:

CZY KTOŚ W OSTATNIM CZASIE ODEBRAŁ RAVKE Z JBL?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl