Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022  (Przeczytany 440538 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mario85

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Executive jbl,
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022
« Odpowiedź #360 dnia: 11 Sierpnia 2022, 06:02:16 »
Witam. Otrzymałem odpowiedź od TMP, auto wejdzie do produkcji we wrześniu odbiór grudzień [ mam pakiet JBL]. Mam też wiadomość od mojego dealera z przed 3 tygodni ze auto jest do odbioru 31 października nie ze spodziewana data odbioru tylko data odbioru. Muszę z nim teraz rozwiązać sytuację. Za proponuję od 31 października auto zastępcze do momentu odbioru mojego samochodu. A jeśli dojedzie do sytuacji ze auto będzie w styczniu. W takim wypadku odbieram w 2023r samochód z 2022r  czyli z tzw wyprzedaży rocznika więc te rabaty przy zakupie na nic się zdały przy zakupie. Wtedy kola zimowe będę walczył aby były w cenie np.

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #361 dnia: 11 Sierpnia 2022, 07:37:04 »
Za proponuję od 31 października auto zastępcze do momentu odbioru mojego samochodu.
Nie przejdzie, nie są w ogóle zobowiązani do żadnych dalszych negocjacji z tobą, jak chcesz to oddadzą kasę i powiedzą nara. Takie rzeczy to były w mercedesie przed tym całym kryzysem, ale co najwyżej dla osób, które w kupowały kolejnego, a i opóźnienia wtedy to było 2-3 tygodnie.

Offline EliotNes

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V MY22
« Odpowiedź #362 dnia: 11 Sierpnia 2022, 08:26:01 »
Nic nie wymienisz. Nie ma szans. Pytałem jak to wygląda.
A JBL sobie zostaw, gra dobrze, to nie tylko głośniki ale radio/centrala jest inna.
Ja odpuściłem właśnie Skyview. Bajer fajny, ale ma też minusy które mam w tyle głowy. Ktoś pisał że "czego się nie robi dla bombelków aby miały radoche". Ja głównie jezdze sam. Niepotrzebne mi to, albo żeby na chwilę ucieszyc drugi rząd siedzeń. Ale to tylko moja opinia.

Martwi mnie ten mail od tmpl. Kto go wystosował? Ty czy dealer? Na ile to pewna informacja i tyczy się wszystkich aut?
Któryś raz piszesz, że skyview ma więcej minusów niż plusów. Mógłbyś je wymienić? Też chciałbym je poznać.
Selection FWD Skyview. Odebrany po 9 mies. 3 tyg.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #363 dnia: 11 Sierpnia 2022, 08:27:57 »
Za proponuję od 31 października auto zastępcze do momentu odbioru mojego samochodu. A jeśli dojedzie do sytuacji ze auto będzie w styczniu. W takim wypadku odbieram w 2023r samochód z 2022r  czyli z tzw wyprzedaży rocznika więc te rabaty przy zakupie na nic się zdały przy zakupie. Wtedy kola zimowe będę walczył aby były w cenie np.
Marzyciel.
nie są w ogóle zobowiązani do żadnych dalszych negocjacji z tobą, jak chcesz to oddadzą kasę i powiedzą nara
Dokładnie tak.

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V
« Odpowiedź #364 dnia: 11 Sierpnia 2022, 08:44:45 »
Któryś raz piszesz, że skyview ma więcej minusów niż plusów. Mógłbyś je wymienić? Też chciałbym je poznać.
W swoich wcześniejszych 2 samochodach miałem szyberdachy (nie skyview), w 3 ostatnich nie zamawiałem. Dla mnie największym minusem jest słońce wpadające prze szyberdach: po pierwsze rozprasza (gra cieni na fotelach widzianych w lusterkach), pewnie jest to do przyzwyczajenia, jak w kabriolecie, ale mnie zawsze denerwował ten ruch w lusterku, po drugie nagrzewa wnętrze, po trzecie jak ktoś z tylu używa elektroniki to wiadomo. W praktyce (95% czasu) jeździłem z zasłoniętym. Otwierany był - tylko gdy jechałem z gościem "o super, macie szyberdach", lub kiedy toczysz się przez miasto powoli (ale nie w korku, bo smog). Moim zdaniem zbędny gadżet, a opowieści o tym, że dzieci będą siedzieć na tylnych fotelach i patrzeć w gwiazdy, a nie w smartfony wkładam między bajki. Fajnie widać gwiazdy, fajnie widać deszcz, ale nie warte tych pieniędzy. Oczywiście nikomu nie zabraniam się cieszyć tymi widokami, piszę o sobie.

Offline watson

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #365 dnia: 11 Sierpnia 2022, 09:44:16 »
Za proponuję od 31 października auto zastępcze do momentu odbioru mojego samochodu.
Nie przejdzie, nie są w ogóle zobowiązani do żadnych dalszych negocjacji z tobą

Dwa magiczne słowa: SIŁA WYŻSZA. I możemy ich co najwyżej cmoknąć.

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #366 dnia: 11 Sierpnia 2022, 09:48:27 »
ale nie warte tych pieniędzy.
No nie, bo wszędzie indziej podobny dach kosztuje w okolicach 4k.
Ale w szare, pochmurne dni, fajnie rozjaśnia wnętrze, a poza tym, tym otwieranym, z podnoszoną siatką można zadać szyku na wsi (i w mieście).

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #367 dnia: 11 Sierpnia 2022, 09:56:50 »
Jedyne wady jakie mi są znane z tym dachem to mniej miejsca nad głową (dla wysokich może to mieć znaczenie) i w niektórych modelach generowanie "dodatkowych" dźwięków (często odsunięcie do końca załatwia sprawę)
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

pireus

• Gość
« Odpowiedź #368 dnia: 11 Sierpnia 2022, 10:03:30 »
Dla mnie największym minusem jest słońce wpadające prze szyberdach:
To nie ma rolety?  :shock:

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #369 dnia: 11 Sierpnia 2022, 10:08:57 »
Oczywiście że ma.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

pireus

• Gość
« Odpowiedź #370 dnia: 11 Sierpnia 2022, 10:19:33 »
Oczywiście że ma.
No to co za problem z tym wpadającym światłem?

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V
« Odpowiedź #371 dnia: 11 Sierpnia 2022, 10:26:45 »
No ma, ma i jeździsz z roletą czyli jakby bez szyberdachu. Jak pisałem ok 95% czasu jeździłem z zasłoniętą roletą. Dlatego piszę, że dla MNIE to zbędny wydatek, bo praktycznie z niego nie korzystałem, ale nikomu nie bronię ani nie odradzam. Po prostu opisywałem swoje wrażenia. Na plus też dodam, że chyba nie znam nikogo kto by się skarżył na przeciekanie czy usterki. 187cm mam i zawsze bez problemu się mieściłem w takim samochodzie, także o to bym się też nie martwił.

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #372 dnia: 11 Sierpnia 2022, 10:38:45 »
Moja opinia o Skyview: mam roletę odsłoniętą cały czas. Jest jasno i przyjemnie. Gdy świeci zbytnio dla osób z tyłu, to można zamknąć roletę np. do połowy. Oczywiście jest to bajer, który do niczego oprócz tego co napisałem nie służy. Ja wolałem wydać na ten bajer a nie na JBL. Póki co autem już jeżdżę i nie czekam na produkcję, a po drugie wymienię multimedia i z tego co koledzy piszą, od razu głośniki będą lepiej grały. Koszt "tabletu", który mam upatrzony, żeby działał z kamerami 360 i wszystkimi funkcjami to ok. 3900 zł, więc taniej niż JBL. Audiofilem nie jestem, nie muszę mieć czystego dźwięku w aucie.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline EliotNes

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V MY22
« Odpowiedź #373 dnia: 11 Sierpnia 2022, 11:54:39 »
W sumie, to nadal nie widzę żadnych minusów. Może wypowie się CiapekTor.
No może poza ceną :cheesy:
« Ostatnia zmiana: 11 Sierpnia 2022, 11:56:48 wysłana przez EliotNes »
Selection FWD Skyview. Odebrany po 9 mies. 3 tyg.

Offline stalowy22

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Slection
« Odpowiedź #374 dnia: 11 Sierpnia 2022, 12:13:29 »
U mnie aktualizacja, auto opuściło fabrykę - czyli produkcja trwała 10 dni.

Zaktualizował się również czas dostawy - 10.10.2022.
RAV 4 Selection - 222 KM

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl