Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022  (Przeczytany 439244 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline EliotNes

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V MY22
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022
« Odpowiedź #420 dnia: 16 Sierpnia 2022, 13:26:51 »
W konfiguratorze na stronie www nadal można skonfigurować RAV4 z JBL.
konfigurator to nawet jeszcze ceny ma stare (bez dopłaty za nowe audio) i oczywiście zdjęcia wnętrz też stare.  To nie jest "wirtualny salon", gdzie możesz złożyć zamówienie, tylko poglądowa zabawka. Z resztą sami piszą na dole konfiguratora:
"Toyota nie udziela żadnej gwarancji na aktualność i dostępność specyfikacji oraz cen w Konfiguratorze, a także na dostępność konkretnych modeli aut w krajach, w których Konfigurator jest dostępny. Dodatkowo ceny i ilustracje produktów mogą zawierać elementy wyposażenia dodatkowego, które nie jest dostępne w standardowej wersji auta"
Sprawdziłem konfigurator. Nie wiem jak stare są ceny ale na pewno nowsze niż w marcu gdy zamawiałem bo są wyższe.
Faktycznie JBL jest dostępne w konfiguratorze ale nie ma BLE i Cobry.
Selection FWD Skyview. Odebrany po 9 mies. 3 tyg.

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #421 dnia: 16 Sierpnia 2022, 13:28:11 »
Samochód:: leon 5f 1.5tsi

« Odpowiedź #418 dnia: Dzisiaj o 12:04:36 »
Cytuj (zaznaczone)
A u mnie importer nie zgodził się na wymianę jbl na skyview
Jak to argumentował?
To znaczy, zgodził się, ale czekałbym od nowa i domyślam się, że było by więcej problemów w związku ze zmianą roku modelowego etc.

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #422 dnia: 16 Sierpnia 2022, 16:53:38 »

Cytuj (zaznaczone)
Jak to argumentował?
To znaczy, zgodził się, ale czekałbym od nowa i domyślam się, że było by więcej problemów w związku ze zmianą roku modelowego etc.
Identyczne tłumaczenie można zastosować do kogokolwiek kto zamówił auto mc22. Takie opóźnienia i wątpliwość jakiegolwiek temrinu produkcji powinna być wg. mnie trochę poważniej argumentowana. Cała Toyota i jej świadomość bycia na fali.

Offline Kruszyn

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4V Selection
« Odpowiedź #423 dnia: 16 Sierpnia 2022, 22:52:01 »
A u mnie importer nie zgodził się na wymianę jbl na skyview, na szczęście leasing zgodził się obniżyć wartość faktury, więc nie muszę wymyślać jakiejś zapchajdziury. Ogólnie gdybym miał inne możliwości to bym zrezygnował z tego auta, ale z zamrożonym oprocentowaniem że stycznia straciłbym dosyć dużo.

W jakiej firmie dostałeś zamrożenie warunków na tak długo? Jeżeli to nie tajemnica oczywiście
Rav4 V Selection hybryda FWD i Aygo X Style CVT

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #424 dnia: 16 Sierpnia 2022, 23:33:50 »
A u mnie importer nie zgodził się na wymianę jbl na skyview, na szczęście leasing zgodził się obniżyć wartość faktury, więc nie muszę wymyślać jakiejś zapchajdziury. Ogólnie gdybym miał inne możliwości to bym zrezygnował z tego auta, ale z zamrożonym oprocentowaniem że stycznia straciłbym dosyć dużo.

W jakiej firmie dostałeś zamrożenie warunków na tak długo? Jeżeli to nie tajemnica oczywiście
Pisałem już wcześniej - PKO, ale to fakt, początkowy temrin odbioru był <6 miesięcy, w Volvo nie chcieli udzielić takiego finansowania na xc60, bo było 8 miesięcy oczekiwania.

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V
« Odpowiedź #425 dnia: 17 Sierpnia 2022, 07:53:44 »

Cytuj (zaznaczone)
Jak to argumentował?
Identyczne tłumaczenie można zastosować do kogokolwiek kto zamówił auto mc22. Takie opóźnienia i wątpliwość jakiegolwiek temrinu produkcji powinna być wg. mnie trochę poważniej argumentowana. Cała Toyota i jej świadomość bycia na fali.
Potwierdzam co pisze lol19, nie można nic zmienić w złożonym zamówieniu poza.... kolorem i wyposażeniem dealerskim (typu hak) . Inaczej powrót na początek kolejki. Nie mam wytłumaczenia poza chęcią zniechęcenia klientów do wprowadzania zmian. I to działa

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #426 dnia: 17 Sierpnia 2022, 08:27:37 »
Potwierdzam co pisze lol19, nie można nic zmienić w złożonym zamówieniu poza.... kolorem i wyposażeniem dealerskim (typu hak) . Inaczej powrót na początek kolejki. Nie mam wytłumaczenia poza chęcią zniechęcenia klientów do wprowadzania zmian. I to działa
Ale usunąć wyposażenia, którego de facto nie mają już dostępnego, to nie mieli problemu. To tylko potwierdza, że toyota operuje w jednym z najbardziej przestarzałych procesów produkcji jaki jest w tej branży.

Offline dejmieno

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4 2.5 hybrid
« Odpowiedź #427 dnia: 17 Sierpnia 2022, 09:09:04 »
Może to kwestia dealera? Ja po 3 miesiącach od zamówienia zmieniałem wyposażenie, kolor a na końcu zmieniłem całkowicie wersje ;).

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #428 dnia: 17 Sierpnia 2022, 10:20:39 »
Może to kwestia dealera? Ja po 3 miesiącach od zamówienia zmieniałem wyposażenie, kolor a na końcu zmieniłem całkowicie wersje ;).
Ja kontaktuję się bezpośrednio z importerem.

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #429 dnia: 17 Sierpnia 2022, 18:06:26 »
Update odemnie: jednak nie da się usunąć jbl, wiec pozostaje czekać na zerwanie umowy albo... dopłacenie 4k i wzięcie nowego modelu, który rzekomo miałby się produkować już we w wrześniu. Oczywiście bez JBL. Zdecydowałem się na nowy model, zobaczymy czy z tą produkcją we wrześniu to będzie prawda.

Offline stalowy22

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Slection
« Odpowiedź #430 dnia: 17 Sierpnia 2022, 18:21:58 »
A u mnie obecnie wygląda tak:
- zamówienie 22.01.2022 r.
- przetwarzanie zamówienia do 31.07.2022 r.
- start produkcji 1.08.2022 r.
- opuścił fabrykę 10.08.2022 r.

planowane terminy według developerskiego stanu to:
- 12.09.2022 r. - przypływa do Belgii;
- 14.09.2022 r. - przyjazd do Mszczonowa;
- 10.10.2022 r. - przyjazd do Dilera (Wrocław)
RAV 4 Selection - 222 KM

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #431 dnia: 17 Sierpnia 2022, 18:37:46 »
Update odemnie: jednak nie da się usunąć jbl, wiec pozostaje czekać na zerwanie umowy albo... dopłacenie 4k i wzięcie nowego modelu, który rzekomo miałby się produkować już we w wrześniu. Oczywiście bez JBL. Zdecydowałem się na nowy model, zobaczymy czy z tą produkcją we wrześniu to będzie prawda.
Ale wiesz, że nowe multimedia zaczną wstawiać od produkcji październikowej?
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #432 dnia: 17 Sierpnia 2022, 21:37:09 »
Ponoć jednak już w końcówce września, tak mi powiedział znajomy, który do tej pory wiedział co mówi.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #433 dnia: 17 Sierpnia 2022, 23:31:48 »
Ale wiesz, że nowe multimedia zaczną wstawiać od produkcji październikowej?
Dealer dostał taką informację od importera dzisiaj o 15. Domyślam się, że chodzi o wejście do produkcji w okolicach tego 25 września. Ale skoro ty wiesz lepiej...

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #434 dnia: 17 Sierpnia 2022, 23:53:47 »
Mnie to "wsio ryba", ja już swoim jeżdżę. Piszę tylko, co Toyota umieszczała w specyfikacji. Jeśli się to zmieniło, to ok. Było: "audio 6sp 8" t1 dab deckless, eu/6sp 10.5"t1 dab(eu) as of 202210".
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl