Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022  (Przeczytany 440060 razy)

Offline Mario85

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Executive jbl,
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022
« Odpowiedź #435 dnia: 18 Sierpnia 2022, 06:24:47 »
 Dostałem informację od TMPL że auto wersja executive z JBL wejdzie do produkcji 25 września. Poczekam zobaczę czy tak będzie. Nowy system multimedialny ma być montowany od października.

Offline dejmieno

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4 2.5 hybrid
« Odpowiedź #436 dnia: 18 Sierpnia 2022, 09:21:51 »
O rany, czekałem na samochód od połowy grudnia... dzisiaj za kilka godzin jadę do dealera go odebrać. Po takim czasie ciężko uwierzyć że samochód jest gotowy do odbioru ;). Przez cały ten czas człowiek przyzwyczaja się do tego czekania i sprawdzania statusu... ;).

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #437 dnia: 18 Sierpnia 2022, 09:59:45 »
Dajmieno jaka wersja? JBL też?

Offline dejmieno

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #438 dnia: 18 Sierpnia 2022, 10:10:06 »
Cytuj (zaznaczone)
Gołe Executive AWD-i. Całe szczęście, ale z JBLa zrezygnowałem w styczniu wyłącznie z powodów finansowych, szkoda mi było pieniędzy, ale wtedy jeszcze nie wiedziałem o problemach z JBL.

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #439 dnia: 18 Sierpnia 2022, 10:15:08 »
Cytuj (zaznaczone)
Gołe Executive AWD-i. Całe szczęście, ale z JBLa zrezygnowałem w styczniu wyłącznie z powodów finansowych, szkoda mi było pieniędzy, ale wtedy jeszcze nie wiedziałem o problemach z JBL.
Pewnie tym jesteś wygrany.
No jak to ktoś ostatnio powiedział JBL czy Skyview to zaledwie 3% wartości auta czyli nic ;)
Mi będzie bardzo żal JBL jak przyjdzie do rezygnacji.

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #440 dnia: 18 Sierpnia 2022, 10:17:42 »
Dajmieno gratulacje przebrnięcia przez oczekiwanie. Pierwsze tankowanie będzie... cenne. Miłego, bezusterkowego odbioru, przyjemnej pierwszej jazdy I dalszej eksploatacji.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #441 dnia: 18 Sierpnia 2022, 10:19:31 »
Dajmieno daj znać po ilu km zmieniasz pierwszy olej :,D

Offline dejmieno

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #442 dnia: 18 Sierpnia 2022, 10:30:35 »
Cytuj (zaznaczone)
No jak to ktoś ostatnio powiedział JBL czy Skyview to zaledwie 3% wartości auta czyli nic ;)
Niby nie dużo, ale jeśli tak jak ja radia używasz tylko po to żeby posłuchać wiadomości na RMF to już dołożenie tych 4 tyś staje się mnie opłacalne ;).
Na twoim miejscu nie martwiłbym się tak. To nie jest droga bez powrotu, audio zawsze możesz sobie później zmienić. Ale żeby to zrobić to trzeba mieć samochód ;).

Cytuj (zaznaczone)
Dajmieno gratulacje przebrnięcia przez oczekiwanie. Pierwsze tankowanie będzie... cenne. Miłego, bezusterkowego odbioru, przyjemnej pierwszej jazdy I dalszej eksploatacji.
Dzięki :). Teść w poprzednim roku kupował Corolle i udało mu się wyciągnąć w gratisie pełen bak paliwa, ale niestety mnie już się nie udało :(

Cytuj (zaznaczone)
A pewnie w okolicach 2 tyś km.

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #443 dnia: 18 Sierpnia 2022, 10:44:28 »
A pewnie w okolicach 2 tyś km

Może wezmę zlewki i za rok go sobie wleje?:P

Offline dejmieno

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #444 dnia: 18 Sierpnia 2022, 10:59:21 »
Cytuj (zaznaczone)
Hehe zapytam w serwisie może zleją do butelki ;).

Ja dotąd jeździłem wyłącznie małymi silniczkami z turbo i tam była niepisana zasada żeby olej wymienić po 2 tyś. Takie nawyki ;).

Offline Skonek1976

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #445 dnia: 18 Sierpnia 2022, 12:53:12 »
Cytuj (zaznaczone)
Niby nie dużo, ale jeśli tak jak ja radia używasz tylko po to żeby posłuchać wiadomości na RMF to już dołożenie tych 4 tyś staje się mnie opłacalne ;).
Na twoim miejscu nie martwiłbym się tak. To nie jest droga bez powrotu, audio zawsze możesz sobie później zmienić. Ale żeby to zrobić to trzeba mieć samochód ;).

Cytuj (zaznaczone)
Dzięki :). Teść w poprzednim roku kupował Corolle i udało mu się wyciągnąć w gratisie pełen bak paliwa, ale niestety mnie już się nie udało :(

Cytuj (zaznaczone)
A pewnie w okolicach 2 tyś km.

Co do głośników, to kup sobie JBL CLUB 322F one idealnie pasują w podszybie. Trzeba kupić lub zrobić adaptery do podłączenia sie w instalacje (kostki można pozyskać od twitterow od Avensiss, na Alledrogo 30 zł sztuka). Wymiana od strony kierowcy 5min. Od pasażera ciut więcej roboty bo trzeba przenieść głośnik od e-call w okolice schowka po stronie pasażera. Ale jak wymienisz te na podszybiu to jakość audio poprawi sie ogromnie. Za całość zapłacisz z 450-500 zł. Można wymienić tylko po stronie kierowcy i już słychać różnice.

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #446 dnia: 18 Sierpnia 2022, 13:24:07 »
Wychodzi na to, że ja odbierając samochód 10 czerwca z JBL i SkyView zdążyłem rzutem na taśmę:)

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #447 dnia: 18 Sierpnia 2022, 13:40:44 »
Cytuj (zaznaczone)

Hehe zapytam w serwisie może zleją do butelki ;).

Ja dotąd jeździłem wyłącznie małymi silniczkami z turbo i tam była niepisana zasada żeby olej wymienić po 2 tyś. Takie nawyki ;).

Te żarty to dlatego, że szkoda kasy robić takie ruchy w Toyocie. Dobry silnik bez turbo, dotarty. Ale zrobisz jak uważasz, mimo, że chcę auto używać długoooo, to nie wymieniam ponad wymagania.

Offline viorafa

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #448 dnia: 18 Sierpnia 2022, 14:08:50 »
Co do głośników, to kup sobie JBL CLUB 322F one idealnie pasują w podszybie. Trzeba kupić lub zrobić adaptery do podłączenia sie w instalacje (kostki można pozyskać od twitterow od Avensiss, na Alledrogo 30 zł sztuka). Wymiana od strony kierowcy 5min. Od pasażera ciut więcej roboty bo trzeba przenieść głośnik od e-call w okolice schowka po stronie pasażera. Ale jak wymienisz te na podszybiu to jakość audio poprawi sie ogromnie. Za całość zapłacisz z 450-500 zł. Można wymienić tylko po stronie kierowcy i już słychać różnice.
Witam,
czy przy wymianie tych głośników trzeba dodać jakiś wzmacniacz czy filtry? rav4 Vv bez JBL

Offline KrystianB

• Początkujący
  • Samochód:: BMW E90
« Odpowiedź #449 dnia: 18 Sierpnia 2022, 14:12:46 »
Dostałem informację od TMPL że auto wersja executive z JBL wejdzie do produkcji 25 września. Poczekam zobaczę czy tak będzie. Nowy system multimedialny ma być montowany od października.
A czy coś wiadomo, czy nowy system multimedialny będzie miał Android Auto Wireless?
Bo w Krakowie w salonie dostałem informację, że MY2023 będzie tylko bezprzewodowy Apple CarPlay (a Android przewodowy), natomiast na stronach w USA piszą, że Android Auto też będzie bezprzewodowy - https://www.toyota.com/upcoming-vehicles/rav4-hybrid-woodland-edition/
Cytuj (zaznaczone)
wireless Apple CarPlay® * for iPhones® * and wireless Android Auto™ * for Android™ * devices.

Chciałem już w zeszłym tygodniu zamawiać Rav4 Plug in Hybrid (Selection + VIP, czyli z JBL, ale na 2023 to będzie wersja Executive), z tym że się nie dało, ze względu na brak możliwości zamontowania JBL. Podobno z Highlanderem zrobili tak, że nie ma nawet opcji wyboru JBL. Ale teraz widzę, że jednak się będzie dało?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl