No i maszyna odebrana i jestem naprawdę pozytywnie zaskoczony. Na jazdach próbnych jeździłem Black Edition, ostatecznie zdecydowałem się na Executive. I to była świetna decyzja, fotele są bardzo wygodne, wentylacja działa super.
Nie wiem może mi się tylko wydaje, ale mam wrażenie że Executive jest również lepiej wyciszony niż Black Edition. Przy 120 km/h lekkie szumy, praktycznie pomijalne, przy 140km/h już bardziej słychać szumy, ale dalej jest Ok, no dam sobie rękę uciąć że w Black Edition było głośniej.
Na RAV 4 przeszedłem bezpośrednio z KIA Ceed Kombi z 2021 roku i nie ma różnicy w wygłuszeniu, jest nawet ciut lepiej.
Samochód prowadzi się świetnie, żona jako pasażer mega zadowolona (bardzo płynna jazda i cisza).
Ze spalania jestem również mega zadowolony, na drogach podmiejskich trzeba się naprawdę postarać żeby wyjść ponad 5L.
W kokpicie jest przycisk do wyłączenia trakcji, i po drugiej stronie jest zaślepka co jest dziwne ponieważ Executive powinien mieć wszystko. Ktoś z was wie co powinno znajdować się pod tą zaślepką?