Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022  (Przeczytany 440344 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022
« Odpowiedź #465 dnia: 19 Sierpnia 2022, 10:23:19 »
Tak, do benzyny. Gratki

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #466 dnia: 19 Sierpnia 2022, 10:24:56 »
przy 120km/h nie da się rozmawiać
Da się rozmawiać przy 120, no chyba, że ktoś chce szeptać ;)

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #467 dnia: 19 Sierpnia 2022, 12:02:42 »
Nie wiem może mi się tylko wydaje, ale mam wrażenie że Executive jest również lepiej wyciszony niż Black Edition. Przy 120 km/h
Odebrałeś mc22 tak? Nowe lampy i podświetlenie przycisków w drzwiach?
Pamiętaj że to polift. Black Edition byl prsedliftem. Mogli ogólnie coś poprawić.
Pisałem że serwis podczas montażu haka w polifcie odkrył w nadkolach dodatkowe maty których wcześniejsze wersje nie miały.

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V
« Odpowiedź #468 dnia: 19 Sierpnia 2022, 12:30:59 »
"najgorsze", jak się okaże że poliftowa Ravka jest dobrze wyciszona. Połowa wątków na tym forum umrze

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #469 dnia: 19 Sierpnia 2022, 13:13:26 »
"najgorsze", jak się okaże że poliftowa Ravka jest dobrze wyciszona. Połowa wątków na tym forum umrze

Hehe racja.
Ale może byc jeszcze gorzej. Userzy i właściciele ravki przed mc22 zaczną mówić że to ściema, że to żaden polift i że to dalej budżetowy wóz od którego nie można nic wymagać itd ;)
Uważam że nie wszystkie modyfikacje które wprowadza producent nie musza być ogłaszane wszem i wobec w aktualnościach na stronie www czy broszurach.
« Ostatnia zmiana: 19 Sierpnia 2022, 13:30:04 wysłana przez CiapekTor »

Offline dejmieno

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4 2.5 hybrid
« Odpowiedź #470 dnia: 19 Sierpnia 2022, 13:44:36 »
Cytuj (zaznaczone)
Odebrałeś mc22 tak? Nowe lampy i podświetlenie przycisków w drzwiach?
Pamiętaj że to polift. Black Edition byl prsedliftem. Mogli ogólnie coś poprawić.
Pisałem że serwis podczas montażu haka w polifcie odkrył w nadkolach dodatkowe maty których wcześniejsze wersje nie miały.
Tak, oczywiście to polift.
Tak jak pisałem moja odczucia są takie że jest lepiej niż w Black Edition z 2021 roku.
Black Edition miałem wypożyczone na 3 dni i trochę tym pojeździłem. W moim ogólnie jest jakoś tak ciszej, silnik ciszej słychać nie mówiąc już o tym że nic nie stuka ;). Ani w podwoziu ani roleta ani nawet ta legendarna tablica rejestracyjna ;).

Nie wiem na jakich oponach był Black Edition, ale te letnie Bridgstone są mega ciche.

Mnie hak montowali u dealera, ale nawet nie wpadłem na pomysł żeby o to podpytać.
« Ostatnia zmiana: 19 Sierpnia 2022, 13:46:23 wysłana przez dejmieno »

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #471 dnia: 19 Sierpnia 2022, 13:48:41 »
Tylko się cieszyć i mieć nadzieję że faktycznie idzie ku lepszemu a Toyota te wstydliwe niedoróbki po cichu poprawia.

Offline viorafa

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #472 dnia: 19 Sierpnia 2022, 14:24:56 »
Co do głośników, to kup sobie JBL CLUB 322F one idealnie pasują w podszybie. Trzeba kupić lub zrobić adaptery do podłączenia sie w instalacje (kostki można pozyskać od twitterow od Avensiss, na Alledrogo 30 zł sztuka). Wymiana od strony kierowcy 5min. Od pasażera ciut więcej roboty bo trzeba przenieść głośnik od e-call w okolice schowka po stronie pasażera. Ale jak wymienisz te na podszybiu to jakość audio poprawi sie ogromnie. Za całość zapłacisz z 450-500 zł. Można wymienić tylko po stronie kierowcy i już słychać różnice.
Witam,
czy przy wymianie tych głośników trzeba dodać jakiś wzmacniacz czy filtry? rav4 Vv bez JBL

Nic nie trzeba dodawać. Trzeba za pomocą np. karty bankomatowej wyjąc kratkę z podszybia, odkręcić 2 śrubki, wyjąc fabryczny głośnik o masie 44gr i podłączyć JBL który wazy 500 gram. Różnica w jakości i głośności ogromna.
Polecam to zrobić bo naprawdę warto i nie trzeba rozbierać samochodu….
dzieik,
Nie chciało mi się czekać na  złączę/adapter, więc ostrożnie wyciągnąłem konektory z obudowy i związałem ich między sobą (1do2 i 3 do 4) i połączyłem do głośników.
grają znacznie lepiej,
ALE teraz przy włączonym radio (wyciszonym) słychać lekki szum ze wszystkich głośników włącznie z tylnymi. No i nie wiem czy to przez moje zabiegi czy tak zawsze było tylko nie zwracałem uwagi.
Czy ktoś mógłby przyłożyć ucho np do głośnika przy drzwiach i sprawdzić u siebie?

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #473 dnia: 19 Sierpnia 2022, 14:35:58 »
Dlatego mówię, że ja w swojej Exe 2022 nie zauważyłem specjalnie dużej głośności. Oczywiście, że skrzynia e-CVT przy wyprzedzaniu przez chwilę powoduje zwiększenie obrotów silnika, ale po zakończeniu manewru obroty się stabilizują i znów jest cicho. Hybrydą jak wiadomo, trzeba jeździć trochę inaczej, żeby wykorzystać jej potencjał.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #474 dnia: 20 Sierpnia 2022, 12:36:11 »
Cytuj (zaznaczone)
Gratulacje i szerokości. :)
Z tym wyciszeniem EXE to raczej bym stawiał na zachwyt z powodu nowego nabytku ;)
No może nie tyle co zachwyt co Black Edition jeździłem w grudniu i może już zapomniałem jak było a od tego czasu internet zdążył mi wmówić że przy 120km/h nie da się rozmawiać ;)

Stawiam, że kwestia opon. Na testach jeździłeś na zimówkach, teraz masz letnie.

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #475 dnia: 20 Sierpnia 2022, 14:47:54 »
ilość wygłuszenia wpływa na masę, masa wpływa na emisje. nawet grama nie dołożą bez homologowania nowego modelu..

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V
« Odpowiedź #476 dnia: 20 Sierpnia 2022, 20:02:09 »
ilość wygłuszenia wpływa na masę, masa wpływa na emisje. nawet grama nie dołożą bez homologowania nowego modelu..
Na pewno dobra izolacja sporo waży, ale nie wiem czy homologacja jest tak precyzyjna, że nie pozwala zmienić nic. Np dla tego forumowicza, który dostał inne fotele niż katalogoe (zamówił z lepszej wersji) robili nowa homologację, bo fotele były cięższe? Myślę, że parę kilogramów można dołożyć bez problemu. Oczywiście przypuszczam, że prawdopodobieństwo jest bliskie 0 i raczej pracują już nad następcą. Ale przekleić inaczej czy po prostu lepiej maty wygłuszające to mogli akurat. Choć z taką kolejką oczekujących naprawdę wątpię.

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #477 dnia: 20 Sierpnia 2022, 21:16:58 »
To na oświetlenie przycisków też musieli homologacje zrobić. :P Żarówki wstawili

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #478 dnia: 20 Sierpnia 2022, 22:25:35 »
Ja przy ble musiałem podpisać kwit. Sprzedawca tłumaczył, że teraz tak robią, bo po wstawieniu immobilisera samochód zrobił się cięższy o ok. 1 kg (pewnie mniej). Także z tą wagą nie przesadzają.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #479 dnia: 21 Sierpnia 2022, 11:10:57 »
Ja przy ble musiałem podpisać kwit. Sprzedawca tłumaczył, że teraz tak robią, bo po wstawieniu immobilisera samochód zrobił się cięższy o ok. 1 kg (pewnie mniej). Także z tą wagą nie przesadzają.
Ale co było w tym kwicie?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl