Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022  (Przeczytany 439991 razy)

Offline m___s

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022
« Odpowiedź #480 dnia: 21 Sierpnia 2022, 11:29:58 »
Dzisiaj zmienił mi się status na "Produkcja w toku". Zamówienie z kwietnia - RAV4 Executive 4x4 (bez JBL). Oczekiwany czas dostawy - 1sza połowa listopada.

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #481 dnia: 21 Sierpnia 2022, 12:25:39 »
Ja przy ble musiałem podpisać kwit. Sprzedawca tłumaczył, że teraz tak robią, bo po wstawieniu immobilisera samochód zrobił się cięższy o ok. 1 kg (pewnie mniej). Także z tą wagą nie przesadzają.
Ale co było w tym kwicie?
Przeczytałem, nie miałem uwag, a teraz nie pamiętam.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline Mario85

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Executive jbl,
« Odpowiedź #482 dnia: 21 Sierpnia 2022, 16:40:33 »
Ciekawy jestem czy we wrześniu wejdą do produkcji auta z JBL. Myślę że raczej już z JBL będą anulowane zamówienia pomimo zapewnien dealera. Wczoraj byłem w salonie Volvo, zobaczyć jak wygląda volvo xc60 na żywo. Muszę szukać alternatywy dla rav4 jak okaże się we wrześniu ze auta z JBL sa anulowane. Fakt faktem wtedy raczej w grę będzie wchodziła uzywka niestety

Offline dejmieno

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4 2.5 hybrid
« Odpowiedź #483 dnia: 21 Sierpnia 2022, 19:07:52 »
Cytuj (zaznaczone)
ilość wygłuszenia wpływa na masę, masa wpływa na emisje. nawet grama nie dołożą bez homologowania nowego modelu..
Trochę przesadzasz...

Cytuj (zaznaczone)
Ciekawy jestem czy we wrześniu wejdą do produkcji auta z JBL. Myślę że raczej już z JBL będą anulowane zamówienia pomimo zapewnien dealera. Wczoraj byłem w salonie Volvo, zobaczyć jak wygląda volvo xc60 na żywo. Muszę szukać alternatywy dla rav4 jak okaże się we wrześniu ze auta z JBL sa anulowane. Fakt faktem wtedy raczej w grę będzie wchodziła uzywka niestety
Radzę nie panikować, mnie przy odbiorze powiedziano, że modele z JBL będę przesunięte w produkcji.
Co do JBL, to moje spostrzeżenia po odbiorze są takie, że jeśli chodzi o muzykę wyłącznie z radia to JBL to strata pieniędzy. Nie ma praktycznie różnicy.

Ale napęd to bajka. Miałem poprzednio samochody szybsze, ale o takiej elastyczności to mogłem tylko pomarzyć. Samochód przyśpiesza błyskawicznie z każdej prędkości, nieważne czy na prostym czy pod górkę. I przyspiesza natychmiast, żadnej turbodziury. Wyprzedzanie łatwizna.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #484 dnia: 21 Sierpnia 2022, 20:38:59 »
Co do JBL, to moje spostrzeżenia po odbiorze są takie, że jeśli chodzi o muzykę wyłącznie z radia to JBL to strata pieniędzy. Nie ma praktycznie różnicy.

No jak sygnał jest kiepski, to głośniki nie pomogą... Ja nawet jak chcę posłuchać radia, to słucham z AA przez internet, a nie FM - różnica jest ogromna

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #485 dnia: 22 Sierpnia 2022, 09:22:45 »
Dziś rano podali bodajże w Business Insider, że skończył się problem z półprzewodnikami i dostawy wracają do sytuacji sprzed problemów. Teraz tylko czekać, aż problem skończy się z szybami, dywanikami, kablami i resztą:))

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #486 dnia: 22 Sierpnia 2022, 11:22:01 »
No jak sygnał jest kiepski, to głośniki nie pomogą... Ja nawet jak chcę posłuchać radia, to słucham z AA przez internet, a nie FM - różnica jest ogromna
na jeździe próbnej słuchaliśmy z Tidala. Jak zapuściłem Sade to cała rodzina miała banana na buzi :) Pięknie to grało.
Nie było problemu z decyzją co bierzemy czy JBL czy Skyview który był dla nas chwilowym bajerem i mocno dach siedział na głowie pasażera w Selection.

Offline komyak

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV 4 V 2.0 4x4
« Odpowiedź #487 dnia: 22 Sierpnia 2022, 11:36:18 »
mocno dach siedział na głowie pasażera w Selection

Obniż fotel maksymalnie i będzie dobrze. Siedzi  się wtedy jak przed telewizorem w domu. Na maskę przecież nie trzeba patrzeć.

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #488 dnia: 22 Sierpnia 2022, 11:46:10 »
Obniż fotel maksymalnie i będzie dobrze.
jak obniżysz fotel pasażera w Selection jak nie ma regulacji ? :) Tylko Exe ma regulacje.

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #489 dnia: 22 Sierpnia 2022, 11:53:45 »
Dziś rano podali bodajże w Business Insider, że skończył się problem z półprzewodnikami i dostawy wracają do sytuacji sprzed problemów. Teraz tylko czekać, aż problem skończy się z szybami, dywanikami, kablami i resztą:))

Tja i co jeszcze ;-). Może coś ruszyło, ale dalej jesteśmy głęboko w ciemnej... Nic się nie skończyło. Może część układów odzyskała dostępność, ale dalej to kropla w morzu.

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V
« Odpowiedź #490 dnia: 22 Sierpnia 2022, 12:14:31 »
Chyba przewidywania są najwcześniej do 2025 kryzys przewodników, co z praktyce oznacza że nikt nic nie wie. Nie chcę wchodzić w politykę i kto tak naprawdę rządzi w Afryce, ale na razie ja nie widzę szans na zmiany w dostępności tych podzespołów. Dodatkowo producenci aut w większości przestawili się na "mniej aut, ale lepiej wyposażonych drożej" co im daje jeszcze większy zysk i tak już teraz będzie.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #492 dnia: 22 Sierpnia 2022, 16:37:26 »
nie wiem co widzicie w tym jbl: dźwięk jest twardy, syntetyczny, bez średnicy, bardzo męczący na dłuższa metę. dla mnie nie wart złamanego grosza. jakość audio jest moim zdaniem największym mankamentem ravki i to najbardziej odczuwalny kompromis przy moim zamówieniu. akurat Sade brzmi efektownie nawet na największym gownie, bo korzysta z niskich basów i wysokich sopranow, niemniej nie tedy droga..

Online Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #493 dnia: 22 Sierpnia 2022, 17:42:15 »
Dokładnie. Niestety obecne premium Audio to kpina jeśli chodzi o Toyote, za wyjątkiem Sienny do roku 2012 (JBL)
W Lexie dobre Audio skończyło się na roku 2005 w Lexusie pod nazwą Mark Levinson. Teraz to jest namiastka z logo.
noo może jeszcze z tej reguły odrzuciłbym LC i LS że względu na stosowanie generatora dźwięków by niwelować zakłócenia i szumy (generator o tej samej amplitudzie lecz w przeciwfazie)
« Ostatnia zmiana: 22 Sierpnia 2022, 17:48:44 wysłana przez Colin »
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

pireus

• Gość
« Odpowiedź #494 dnia: 22 Sierpnia 2022, 19:33:42 »
Bo teraz audio, kończy się na doklejeniu znaczka jakiejś renomowanej firmy, a praktycznie nie ma z nią nic wspólnego, tak jak Bang&Olufsen w moim laptopie.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl