Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022  (Przeczytany 439971 razy)

Offline maciej_ca

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4 Hyb Exe`23
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022
« Odpowiedź #525 dnia: 29 Sierpnia 2022, 10:56:49 »
O, to dokładnie miesiąc przede mną! Czyli może będzie wszystko szybciej niż 9 miesięcy
Wg info ze strony to może nawet w 8 m-cy :)
estimatedDeliveryToFinalDestination : "2022-11-18"

Offline Kruszyn

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4V Selection
« Odpowiedź #526 dnia: 29 Sierpnia 2022, 11:12:57 »
Mi tez wczoraj wszedł do produkcji. Zamówienie 08.03.2022 selection bez dodatków napęd na przód i stare multimedia, nie dopłaciłem do nowych bo w moim przypadku była by to dopłata ponad 24k a nie 4 bo straciłbym tez rabat. W panelu dilerskim jest tez data 30.08.2022 wejście na statek i 18.11.2022 u dilera. Pierwotny termin był na sierpień.
« Ostatnia zmiana: 29 Sierpnia 2022, 11:14:48 wysłana przez Kruszyn »
Rav4 V Selection hybryda FWD i Aygo X Style CVT

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #527 dnia: 29 Sierpnia 2022, 11:49:48 »
Ja spodziewam się i oczekuję :cheesy:, że skoro produkcja MY22 zostanie zakończona, otrzymam MY23 i tyle. Nie ma podstaw do anulowania zamówienia poza ewidentnym poślizgiem w dostawie (zamówienie z grudnia, bez JBL).
Zerwią umowę.
Ja już o tym pisałem, powiedzieli, że mogę nawet zrezygnować z JBL, ale jak nie dopłacę do MY23 to jak tylko wejdą pierwsze nowe modele do produkcji, to zrywają u nas umowę.

Offline Mario85

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Executive jbl,
« Odpowiedź #528 dnia: 29 Sierpnia 2022, 12:05:45 »
Zamówienie z grudnia 2021 executive z Jbl. Ja jeszcze mam nadzieję. Dealer mówił że ost termin w którym może.wejsc do produkcji to wrzesień jak nie to anulują zamówienie z.powodu braku przewodników do JBL

Offline watson

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #529 dnia: 29 Sierpnia 2022, 12:17:42 »
Ja spodziewam się i oczekuję :cheesy:, że skoro produkcja MY22 zostanie zakończona, otrzymam MY23 i tyle. Nie ma podstaw do anulowania zamówienia poza ewidentnym poślizgiem w dostawie (zamówienie z grudnia, bez JBL).
Zerwią umowę.
Ja już o tym pisałem, powiedzieli, że mogę nawet zrezygnować z JBL, ale jak nie dopłacę do MY23 to jak tylko wejdą pierwsze nowe modele do produkcji, to zrywają u nas umowę.

Mój dealer twierdzi inaczej. Na razie mamy informację, że ma być w październiku - czy do odbioru, czy do produkcji, to się jeszcze okaże :D Wiesz, można dopłacać do MY23 jak się zamawiało w tym roku, ale w momencie, gdy osoby zamawiające później mają już samochód, bądź już się im produkuje, a ty masz zamówienie z datą 2021, to dopłacanie za cokolwiek jest ostatnią rzeczą, jaką masz ochotę robić. Jak będzie - zobaczymy. W naszym przypadku nie mogą wykpić się JBLem, ani brakiem czegokolwiek, bo niczego takiego nie zamawialiśmy.

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #530 dnia: 29 Sierpnia 2022, 12:36:20 »
Zerwią umowę.

Mój dealer twierdzi inaczej. Na razie mamy informację, że ma być w październiku - czy do odbioru, czy do produkcji, to się jeszcze okaże :D Wiesz, można dopłacać do MY23 jak się zamawiało w tym roku, ale w momencie, gdy osoby zamawiające później mają już samochód, bądź już się im produkuje, a ty masz zamówienie z datą 2021, to dopłacanie za cokolwiek jest ostatnią rzeczą, jaką masz ochotę robić. Jak będzie - zobaczymy. W naszym przypadku nie mogą wykpić się JBLem, ani brakiem czegokolwiek, bo niczego takiego nie zamawialiśmy.
No to mówię jak jest, mój dealer też twierdził, że mamy czekać, ale w naszym imieniu wysłał maila do importera i importer dał jasną informację (w naszym przypadku): JBL już nie będzie, możemy z niego zrezygnować, ale nawet jeśli zrezygnujemy, to nie ma szans na produkcję, bo auto nawet po usunięciu pakietu nie zdąży się wyprodukować, bo we wrześniu już wskakują auta MY23.
Ja też czekam od stycznia, już w lipcu miałem mieć samochód, a nie wiadomo, czy będzie w ogóle w tym roku.

Offline watson

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #531 dnia: 29 Sierpnia 2022, 12:39:02 »
Pożyjemy, zobaczymy. W moim interesie jest wierzyć dealerowi, który twierdzi, że zaległe zamówienia, które DA SIĘ WYPRODUKOWAĆ będą miały priorytet i nie wypadną z kolejki (ale może być też tak jak piszesz, że pod warunkiem dopłaty). Spodziewam się wszystkiego najgorszego, licząc na najlepsze ;(
« Ostatnia zmiana: 29 Sierpnia 2022, 12:50:11 wysłana przez watson »

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #532 dnia: 29 Sierpnia 2022, 12:44:41 »
Zaczyna się dziwna dyskusja. Oczywiście nie z naszej winy. To może niech delaerzy ustala w końcu jakis konkret. Każdy się kontaktował z importerem i każdy ma inną informacje. Paranoja.

Offline watson

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #533 dnia: 29 Sierpnia 2022, 12:46:53 »
Dokładnie tak jest, mój dealer to, a mój tamto, a przecież wiadomo, że każdy z nich się kontaktuje z importerem, nie Wróżbitą Maciejem (mam nadzieję).

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #534 dnia: 29 Sierpnia 2022, 12:58:45 »
Dokładnie tak jest, mój dealer to, a mój tamto, a przecież wiadomo, że każdy z nich się kontaktuje z importerem, nie Wróżbitą Maciejem (mam nadzieję).
O nie, u mnie dealer też gadał, że wszystko w porządku, trzeba czekać, ale nie ma na razie terminu. Po czym, wyczytałem tutaj, że komuś powiedzieli, że jest problem z JBL, to pociągnąłem za język, ale dealer nadal nic nie słyszał, więc wysłał maila w naszym imieniu do importera. Dopiero importer odesłał maila, że nie ma szans na produkcję ani auta z JBL ani bez w specyfikacji MY22.
Delaerowi to ja nie wierzę. Podczas rozmowy telefonicznej, nie są w stanie niczego sprawdzić. Polecam naciskać, żeby pisali maile do importera.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #535 dnia: 29 Sierpnia 2022, 13:00:01 »
każdy z nich się kontaktuje z importerem
Myślę, że sam importer do końca nie wie jaka będzie sytuacja, stąd sprzeczne informacje.

Offline OBI_FMJ_PL

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 AWD HYBRID
« Odpowiedź #536 dnia: 29 Sierpnia 2022, 19:39:18 »
Od piątku mam mapkę, był sms i mail od TMPL, a dzisiaj dzwonił dealer z info, że potwierdzona dostawa to 01-15.11. br. Chcę im wierzyć :)
RAV4 C+S, AWD, hybrid, Tokyo RED - zamówienie z 18.02.2022 r. - 20.01.2023 - odebrany!

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V
« Odpowiedź #537 dnia: 30 Sierpnia 2022, 08:16:02 »
Wg info ze strony to może nawet w 8 m-cy
estimatedDeliveryToFinalDestination : "2022-11-18"
Skoro zamawiałeś 29.04 a odbiór ma być 18.11 to nawet niecałe 7 miesięcy wychodzi. Trzymam kciuki, żeby tak było (to może i ja bym odbierał w tym roku, szok).

Offline maciej_ca

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4 Hyb Exe`23
« Odpowiedź #538 dnia: 30 Sierpnia 2022, 11:02:52 »
Skoro zamawiałeś 29.04 a odbiór ma być 18.11 to nawet niecałe 7 miesięcy wychodzi. Trzymam kciuki, żeby tak było (to może i ja bym odbierał w tym roku, szok).

Tak z prostego wyliczenia wychodzi nie całe 7 m-cy. Biorąc jednak pod uwagę czas w PL potrzebny na montaż dodatków można zaokrąglić do 8 m-cy, i tak będzie dobrze jak w tym czasie się wyrobią :). Brałem pod uwagę inne marki i czas kształtował się podobnie tj. od 7 m-cy (audi) do ... nie wiadomo kiedy (volvo, bmw)

Offline Mario85

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Executive jbl,
« Odpowiedź #539 dnia: 30 Sierpnia 2022, 11:46:35 »
7 miesięcy było by super. Auto zamówione grudzień mamy koniec sierpnia a auto  nie jest nawet w produkcji, gorzej nie wiadomo czy w ogóle zostanie w tym roku wyprodukowane.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl