Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022  (Przeczytany 440399 razy)

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022
« Odpowiedź #570 dnia: 03 Września 2022, 19:42:02 »
Edit: Na zdjęciu jednak jest JBL więc jest to pod znakiem pytania opcja 2
Nie. Adventure jak wchodziła też miała zdjęcia z JBL, a dostępne JBL nie było.

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V
« Odpowiedź #571 dnia: 03 Września 2022, 20:29:54 »
To nie są zdjęcia, tylko wizualizacje komputerowe. A raczej połączenie zdjęcia z modelem komputerowym samochodu. Zmieniane po kilka razy zależnie od potrzeb,albo i nie zmieniane (z lenistwa czy z powodu zbyt dużego popytu). Porównajcie sobie katalogi z 2019 i te późniejsze, znikają loga, detale, a "zdjęcia" dalej te same.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #572 dnia: 03 Września 2022, 21:15:33 »
Jak zwał tak zwał. Wiadomo o co chodzi. Nie ma opcji w my23 doboru JBL. Po prostu. To chyba nie jest żadna nowość....

Offline baslow

• Toyot Leżący
  • *
    • baslow.net
  • Samochód:: RAV4 V RM'23
« Odpowiedź #573 dnia: 03 Września 2022, 21:25:40 »
coś źle zrozumiałeś. Opcja nr 2 nie istnieje. Tzn. jest nierealna.
Nie ma możliwości wyprodukowania auta w obecnej chwili jeżeli nie poszło jeszcze na produkcję z JBL, a już na pewno w MY2023.
LOL
Dobrze zrozumiałem - co prawda maturę zdawałem na tyle dawno że nie miałem tam tych trudnych zadań z czytania ze zrozumieniem.... ale umiem...
Dealer przedstawił mi 3 opcję.
Tyle że rezygnacja z JBL powoduje że auto będzie się produkowało już - grudzień / styczeń. Pozostawienie opcji JBL powoduje że produkcja może być najwcześniej w połowie 2023.

Ale tak skłaniam się do rezygnacji z JBL i przyspieszenia całej akcji....
Pozdrawiam,
baslow

Offline baslow

• Toyot Leżący
  • *
    • baslow.net
« Odpowiedź #574 dnia: 03 Września 2022, 21:31:14 »
Dziękuję za radę. Macie racje poczekam do końca września i zobaczę.
Ja dostałem czas na decyzję do 11.09... więc nie mogę poczekać ;)
I albo zostawiam 2023 z JBL albo 2023 bez JBLa.
Opcji wyprodukowania 2022 dealer w ogóle mi nie przestawił.
Pozdrawiam,
baslow

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
« Odpowiedź #575 dnia: 03 Września 2022, 21:41:12 »
coś źle zrozumiałeś. Opcja nr 2 nie istnieje. Tzn. jest nierealna.
Nie ma możliwości wyprodukowania auta w obecnej chwili jeżeli nie poszło jeszcze na produkcję z JBL, a już na pewno w MY2023.
LOL
Dobrze zrozumiałem - co prawda maturę zdawałem na tyle dawno że nie miałem tam tych trudnych zadań z czytania ze zrozumieniem.... ale umiem...
Tyle że rezygnacja z JBL powoduje że auto będzie się produkowało już - grudzień / styczeń. Pozostawienie opcji JBL powoduje że produkcja może być najwcześniej w połowie 2023.

Ale tak skłaniam się do rezygnacji z JBL i przyspieszenia całej akcji....

No to rewelka ;-) Poczekam jeszcze w połowie 2023 roku jeśli coś się zmieni i tak miałem zamiar kupić wcześniej, ale mój budżet nie pozwalał. Więc foto może być realne

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #576 dnia: 03 Września 2022, 23:44:12 »
To może niech dealer skontaktuje się z TMPL. Powiesz - kontaktował się. Ok. Równie dobrze nie trzeba ruszać takiego zamówienia. Ja też nie musiałem tego robić, ale ile można czekać? Czekać do momentu aż faktycznie dowiesz się, że Twojego auta nie wyprodukują?
Chyba jesteś pierwszą osobą której zaproponowano zmianę zamówienia na nowy model i JBL. I to bym nazwał LOLem.
Skąd zatem osoby które już zamawiały my23 w salonie mają info, że nie można dobrać JBL? To można czy nie można?
To oficjalny cennik to również LOL? Nie ma tam JBL.
https://pdf.sites.toyota.pl/spec_rav4_my23.pdf

Dealerzy kontaktują się z TMPL, a nie każdy na biurku rozkłada karty i stawia tarota.
Sory, ale ktoś tu musi się mylić.

Zamawiałeś EXE czy Selection?
Z Selection jak widać jest wybitny problem.
« Ostatnia zmiana: 03 Września 2022, 23:50:05 wysłana przez CiapekTor »

Offline Mario85

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Executive jbl,
« Odpowiedź #577 dnia: 04 Września 2022, 09:42:07 »
Dealerzy są uprzejmi tylko w momencie zakupu oraz podpisania umowy. Później już niech się dzieje co chce. Sam jestem przykładem takiego zachowania dealera. Ostatnio będąc w Polsce pojechałem osobiście porozmawiać z nim jak wygląda status zamowienia. Wie Pan słyszałem że są jakieś problemy z jbl. Za chwilę wykonam telefon do centrali. Przepraszam nie odbierają nie odp na emaila sprzed tygodnia. Po czym kolejnego dnia dzwonie osobiście  do TMPL za pierwszym razem odebrali. Kazali napisać emaila z zapytaniem o staus nr zamówienia. Po godzinie odpisali ze auto z.Jbl wejdzie do produkcji we wrześniu, październiku. Nie rozumiem jak Ci dealerzy funkcjonują.

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #578 dnia: 04 Września 2022, 10:09:31 »
Mario pamiętaj że Twój handlowiec nie siedzi tylko nad Twoim zamówieniem. Ile sprzedaje Toyota to wiesz sam.
Ja akurat do mojego dealera i handlowca nie mam zastrzeżeń, a jeśli mogę mieć to staram się zrozumieć sytuację.
Fakt może jedni nie kwapią się do kontaktu i nasze prośby i opinie innych traktują z dystansem. Wtedy trochę słabo.

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V
« Odpowiedź #579 dnia: 04 Września 2022, 11:56:24 »
Sprzedawca mówi to, co mu każe 1 TMP na szkoleniach i 2 właściciel salonu, w którym pracuje. Jeżeli salon X ma praktykę nie podawania tej czy innej wiadomości, to jej z niego nie wyciągniemy (przynajmniej nie od razu). Dlatego super jest to forum, że daje nam szerszy ogląd sprawy. I widzimy, że są różne stanowiska np w sprawie JBL. Niestety nie ma stanowiska oficjalnego Toyoty w tej konkretnej sprawie (w jakimś oficjalnym biuletynie czy newsie), jedynie jbl zniknął z cennika MY23.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

pireus

• Gość
« Odpowiedź #580 dnia: 04 Września 2022, 12:39:55 »
Sprzedawca mówi to, co mu każe 1 TMP na szkoleniach i 2 właściciel salonu, w którym pracuje. Jeżeli salon X ma praktykę nie podawania tej czy innej wiadomości, to jej z niego nie wyciągniemy (przynajmniej nie od razu)
Dokładnie jest tak jaku mówisz. Jak zamawiałem swój samochód ( co prawda inna marka ) to tylko w jednym salonie, powiedzieli mi, że konfiguracja którą zrobiłem nie może być w całości zrealizowana. W dwóch innych nie zająknęli się na ten temat ani słowem i chcieli przyjąć takie zamówienie.

Offline Rozpruwacz

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #581 dnia: 04 Września 2022, 13:49:54 »
Próbuję zamówić RAV4 Plug-in ale wersja Executive (wcześniej to się nazywało selection + VIP) tak żeby miała wentylację foteli, HUD i elektrykę foteli. Przy okazji ten pakiet / wersja występuje tylko z JBL.

2 tygodnie temu okazało się, że na ten moment nie da się w ogóle zamówić tej wersji z uwagi na problemy z JBL... ktoś coś słyszał/zamawiał plugina?

Offline Mario85

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Executive jbl,
« Odpowiedź #582 dnia: 04 Września 2022, 14:09:39 »
Z tego co dealer mówił od lipca nie ma możliwości zamówienia już JBL.

Offline baslow

• Toyot Leżący
  • *
    • baslow.net
« Odpowiedź #583 dnia: 04 Września 2022, 22:12:57 »
Ja tam już na nic nie czekam, przed 11.09 tak jak mi dealer dał deadline będę rezygnował z JBL - dopłacał do MY2023 i tyle. I tak wygląda że na auto od zamówienia do odbioru będę czekał 16 miesięcy ;)
Pozdrawiam,
baslow

Offline OBI_FMJ_PL

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 AWD HYBRID
« Odpowiedź #584 dnia: 04 Września 2022, 23:09:21 »
leftLocationOn: "2022-09-03" - szybko idzie.
I najważniejsze: fullKatashiki: "AXAL54L-ANXMBW" czyli aku litowo-jonowe.
To już chyba mogę się wyluzować.
RAV4 C+S, AWD, hybrid, Tokyo RED - zamówienie z 18.02.2022 r. - 20.01.2023 - odebrany!

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl