Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022  (Przeczytany 439779 razy)

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota C-HR 2.0
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022
« Odpowiedź #765 dnia: 11 Października 2022, 12:23:45 »
Corolla cross też dzisiaj "opuścił fabrykę"

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #766 dnia: 11 Października 2022, 13:23:49 »
Mie dzisiaj zmienili status na: "Opuścił fabrykę"

RAV4 Selection 4x4 2023 (pierwotnie miałem wersję 2022 z JBL - zamówienie w połowie grudnia 2021)
Czyli jest szansa na odbiór w grudniu.
U mnie zamówienie że stycznia, które miało być pierwotnie na lipiec, teraz po zmianie na MY23 na poczatatek grudnia, nadal nie jest w produkcji.
Jedynie dealer widzi "w paczce na październik".

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #767 dnia: 11 Października 2022, 13:27:42 »
jadą równo, statusy zmieniają się niczym ceny benzy.
Do gwiazdki wszyscy dostaniemy :D

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #768 dnia: 11 Października 2022, 14:05:37 »
Najlepsze są takie "prezenty"  :grin:

Offline Razjel7

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 Hybrid SE
« Odpowiedź #769 dnia: 11 Października 2022, 17:19:03 »
Pochwalę się. RAV4 odebrana :D 262 dni czekania, ale warto było. Teraz czas zaprzyjaźnić się z nowym nabytkiem ;)

Offline jck

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #770 dnia: 11 Października 2022, 18:18:17 »
Sprzedaje firma na fakturę VAT i to ta firma płaci podatek od sprzedaży. Kupujący negocjuje sobie cenę ze sprzedającym i niczym nie ryzykuje. Tak, pierwszym właścicielem w dowodzie będzie firma, która zamówiła samochód u dealera. A jeżeli chce mocniej się zabezpieczyć, firma leasingowa weźmie formalności na siebie.
Nie, żebym namawiał, tylko czytam o problemach z dostępnością i ciągłym okrajaniu wyposażenia, a tu samochód dobrze wyposażony od ręki. Ale zapomnijmy o sprawie, bo widzę, że niepotrzebnie zamieściłem post i pojawiły się teorie spiskowe. Powiem klientowi, żeby sam sobie zagospodarował samochód przez OTOMOTO.

Hillbill mi nie chodzi że źle albo spisek. Napisałem tylko, żeby sprzedawca tak ogarnął by nie podmoczyć du..y i nie musiał jeszcze płacić podatków.

Fakt, że okazja jest świetna jeśli ktoś szuka bo auto od ręki w cenie wyjsciowej z marca.

Offline m___s

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #771 dnia: 11 Października 2022, 18:48:37 »
Pochwalę się. RAV4 odebrana :D 262 dni czekania, ale warto było. Teraz czas zaprzyjaźnić się z nowym nabytkiem ;)

Gratulacje! Jakieś zdjęcie? :) Jak pierwsze wrażenia?

Offline Razjel7

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 Hybrid SE
« Odpowiedź #772 dnia: 11 Października 2022, 19:47:02 »

Gratulacje! Jakieś zdjęcie? :) Jak pierwsze wrażenia?
Zdjęcia akurat nie zrobiłem.
Wrażenia bardzo pozytywne. Prowadzi się bardzo dobrze i fajnie się zbiera, ale trzeba się przyzwyczaić do gabarytów (wcześniej miałem sedany i hatchbacki).
Głośniki standardowe dają radę - osobiście podbiłem trochę wysokie i niskie tony.
Po mieście samochód bardzo cichy, głośniej od szumu powietrza przy oknach zaczyna się robić przy prędkości około 120km/h. Tyle z obserwacji z dziejszej krótkiej przejażdżki.
W schowku podłokietnika jak i z tyłu są po 2 porty USB typu C.
Samochód odebrałem na oponach letnich Bridgestone Alenza, a pełne koła zimowe mam na felgach Ronal R56 19' z oponami Nokian WR SUV 4.

Przy okazji, alarm COBRA zostaly założony u dilera, a nie w Mszczonowie ;)
« Ostatnia zmiana: 11 Października 2022, 20:03:01 wysłana przez Razjel7 »

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #773 dnia: 11 Października 2022, 23:09:46 »
Głośniki standardowe dają radę - osobiście podbiłem trochę wysokie i niskie tony.
ciekawi mnie jak w my23 będzie to grać. Może jest jakiś progress, może nowe multimedia coś tam podciągną, może nie będzie tragedii.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #774 dnia: 12 Października 2022, 00:32:48 »
@HillBilly: nie no- spoko, że próbujesz pomoc człowiekowi, tylko po prostu miejsce wbrew pozorom nie trafione. Tutaj są ludzie, którzy albo:
a) już mają ravke
b) zamówili i czekają
c) zastanawiają się nad kupnem (z perspektywą odbioru za rok, czyli często nie gotowi teraz na taki wydatek)

Offline m___s

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #775 dnia: 13 Października 2022, 12:14:03 »
Moja zamówiona RAV'ka jest w transporcie od 03.10 i dzisiaj się dowiedziałem, że samochodu jeszcze nie ma w Polsce bo są jakieś opóźnienia. Przewidywany termin dostawy samochodu do Polski według systemu u opiekuna to 04.11 i od tej daty po 2-3 tygodniach powinien być w salonie. Czy ktoś dostał jakieś informacje na temat opóźnienia w transporcie? Bo wychodzi na to, że z Belgii do salonu, samochód będzie podróżował 2 miesiące.
« Ostatnia zmiana: 13 Października 2022, 12:48:26 wysłana przez m___s »

Offline Kruszyn

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4V Selection
« Odpowiedź #776 dnia: 13 Października 2022, 15:57:57 »
Moja 11.10 dotarła do Belgii, powinna być tydzień wcześniej ale statek stał 6 dni przed portem. Teraz tez mam status w transporcie. Rozmawiałem dzisiaj ze sprzedawca i usłyszałem ze faktycznie nie ma go jeszcze w Polsce i nie jest jeszcze oclony, a powinien już być. Jednak termin odbioru jest bez zmian (do końca miesiąca)
Rav4 V Selection hybryda FWD i Aygo X Style CVT

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #777 dnia: 13 Października 2022, 16:00:34 »
A ktos tutaj wrzucał link do monitorowania trasy statku podobnie jak stronka flight radar, podrzuci ktoś link? I jak to się szuka?

Offline Kruszyn

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4V Selection
« Odpowiedź #778 dnia: 13 Października 2022, 18:25:19 »
Wpisz w Google, jest kilka takich stron i aplikacji. Statki płyną z Nagoi do ZEEBRUGGE. Przez kanał Sueski i Wielka Brytanie. Musisz wiedzieć kiedy wystartował z Japonii żeby go namierzyć. To nie są kontenerowce tylko specjalne statki samochodowe, generalnie pływają pod bandera Panamy (z tych co widziałem). Radzę jednak to olać bo wiem po sobie, ze przez ten czas śledzenia statku można popaść w paranoje i kurwicy dostać. Bo nigdy nie masz 100% pewności ze śledzisz dobry statek, i zastanawiasz się czemu stoi na redzie i nie wpływa do portu albo zawraca i sprawdzasz to co chwile. Szkoda czasu, Lepiej nie sprawdzać i cierpliwie czekać na powiadomienie w aplikacji lub SMS.
Rav4 V Selection hybryda FWD i Aygo X Style CVT

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #779 dnia: 13 Października 2022, 18:28:04 »
Dzięki za odpowiedź, tak też zrobię  :-)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl