Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022  (Przeczytany 439939 razy)

Offline OBI_FMJ_PL

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 AWD HYBRID
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022
« Odpowiedź #780 dnia: 13 Października 2022, 20:15:48 »
Na 99% z moją - trochę się szlajał po drodze https://www.vesselfinder.com/pl/vessels/details/9426350
RAV4 C+S, AWD, hybrid, Tokyo RED - zamówienie z 18.02.2022 r. - 20.01.2023 - odebrany!

Offline Kruszyn

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4V Selection
« Odpowiedź #781 dnia: 13 Października 2022, 22:19:32 »
Jeden właśnie parkuje w porcie, może tam jest któraś z waszych Ravek, bardziej pasuje od tego co wyszukał obi( chodzi o trasę i planowany termin) https://www.vesselfinder.com/pl/vessels/details/9531715
« Ostatnia zmiana: 13 Października 2022, 22:22:41 wysłana przez Kruszyn »
Rav4 V Selection hybryda FWD i Aygo X Style CVT

Offline jck

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #782 dnia: 13 Października 2022, 22:59:23 »
Moja zamówiona RAV'ka jest w transporcie od 03.10 i dzisiaj się dowiedziałem, że samochodu jeszcze nie ma w Polsce bo są jakieś opóźnienia. Przewidywany termin dostawy samochodu do Polski według systemu u opiekuna to 04.11 i od tej daty po 2-3 tygodniach powinien być w salonie. Czy ktoś dostał jakieś informacje na temat opóźnienia w transporcie? Bo wychodzi na to, że z Belgii do salonu, samochód będzie podróżował 2 miesiące.

Oni tak wiedzą.. jak poprosiłem mojego handlowca by napisał do góry o detale to było, że 15min mu zajmie wypełnianie formularz a auto będzie jak będzie.

Czas dostawy z Belgii do Mszczonowa to niecałe 2 tygodnie.
Moja zeszła 25.09 ze statku, a w nocy 6-7.10 zameldowala sie w Mszczonowie

I z tego co mnie zapewniono Toyota ma 10 dni roboczych na dostawę z Mszczonowa do salonu

Offline stalowy22

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Slection
« Odpowiedź #783 dnia: 14 Października 2022, 14:22:07 »
Moja wczoraj zarejestrowana.
RAV 4 Selection - 222 KM

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #784 dnia: 14 Października 2022, 14:40:50 »
a moja, zamówiona w kwietniu, pewnie w kwietniu będzie do odbioru (:

Offline EliotNes

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V MY22
« Odpowiedź #785 dnia: 14 Października 2022, 15:06:38 »
Moja zamówiona pod koniec marca. Nie mam żadnej informacji od dealera na jakim etapie jest zamówienie. Odbiór grudzień.
Ale wczoraj pani z salonu zadzwoniła do mnie aby zapytać o finansowanie i zrobić symulacje leasingów. Zapytałem czy zna termin dostawy ravki i jej ostateczną cenę. Odpowiedziała, że nie zna :-)
Ale symulacje finasowania chciała zrobić  :grin:
Selection FWD Skyview. Odebrany po 9 mies. 3 tyg.

winnidall

• Gość
« Odpowiedź #786 dnia: 14 Października 2022, 15:25:47 »
Mały update:

zamówienie 31.08
produkcja od 3.09 do 12.09
wyjazd z fabryki 12.09
w transporcie Zeebrugge, BELGIUM 14.10
-----------------------------------------------------------
dostawa w umowie do 15.11
dostawa z systemu przed produkcja 18.11 (jak jeszcze dane w trybie developerskim były widoczne)
dostawa z systemu po produkcji 8.11 (jak jeszcze dane w trybie developerskim były widoczne)
w transporcie Zeebrugge 11.10 (jak jeszcze dane w trybie developerskim były widoczne)

RAV4 Comfort+Style CVT 4x2 (nie hybryda)

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #787 dnia: 14 Października 2022, 15:28:03 »
nie daj się zrobić w balona, bierz za gotówkę. z tego co widzę, żądają 10 od każdych 100 tysięcy finansowania. te pieniądze można znacznie lepiej zainwestować..

Offline Kruszyn

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4V Selection
« Odpowiedź #788 dnia: 14 Października 2022, 15:56:57 »
nie daj się zrobić w balona, bierz za gotówkę. z tego co widzę, żądają 10 od każdych 100 tysięcy finansowania. te pieniądze można znacznie lepiej zainwestować..

Ty sobie jaja robisz? Czy z choinki się urwałeś? Myślisz ze każdego stać na to żeby wyłożyć taka kasę gotówka? Zainwestować lepiej? Właśnie lepiej w leasing przy takich kwotach,a gotówkę zostawić na inwestycje żeby zarobić więcej niż koszt kredytu jak się jest takim „tygrysem biznesu”, wywalanie gotówki to robienie się w balona przy podejściu inweswestycyjnym. Za gotówkę to można kupić o ile się tyle ma na lokacie 6%  która jest nie ruszana bo nie masz możliwości/pomysłu/chęci zainwestować w coś innego.
Rav4 V Selection hybryda FWD i Aygo X Style CVT

Offline OBI_FMJ_PL

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #789 dnia: 14 Października 2022, 16:09:56 »
nie daj się zrobić w balona, bierz za gotówkę
Ty sobie jaja robisz? Czy z choinki się urwałeś?
Jak zwykle - 2 Polaków, 3 opinie  :-)
Właśnie skłaniam się do decyzji o rezygnacji z leasingu (7% i GAP na 3 lata za 5.700 brutto).
W sumie koszt leasingu wychodzi jakieś 17.700 (brutto - VAT nie odliczę). Warto nadpłacić? Jakoś nie widzę w co TERAZ można zainwestować.
Podpowiedzcie, jak zarobić i żeby się nie narobić?
« Ostatnia zmiana: 14 Października 2022, 16:11:55 wysłana przez OBI_FMJ_PL »
RAV4 C+S, AWD, hybrid, Tokyo RED - zamówienie z 18.02.2022 r. - 20.01.2023 - odebrany!

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #790 dnia: 14 Października 2022, 16:27:59 »
proszę szanować swoje pieniądze oraz swój święty spokój. mam mnóstwo argumentów na poparcie tej tezy, jednak nie zachęcam do dyskusji. nie wiem jaka będzie przyszłość, jednak czas rozpasania już przeminął..

Offline m___s

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #791 dnia: 14 Października 2022, 16:49:28 »
Moja zamówiona RAV'ka jest w transporcie od 03.10 i dzisiaj się dowiedziałem, że samochodu jeszcze nie ma w Polsce bo są jakieś opóźnienia. Przewidywany termin dostawy samochodu do Polski według systemu u opiekuna to 04.11 i od tej daty po 2-3 tygodniach powinien być w salonie. Czy ktoś dostał jakieś informacje na temat opóźnienia w transporcie? Bo wychodzi na to, że z Belgii do salonu, samochód będzie podróżował 2 miesiące.

Oni tak wiedzą.. jak poprosiłem mojego handlowca by napisał do góry o detale to było, że 15min mu zajmie wypełnianie formularz a auto będzie jak będzie.

Czas dostawy z Belgii do Mszczonowa to niecałe 2 tygodnie.
Moja zeszła 25.09 ze statku, a w nocy 6-7.10 zameldowala sie w Mszczonowie

I z tego co mnie zapewniono Toyota ma 10 dni roboczych na dostawę z Mszczonowa do salonu

Masz rację, wczoraj handlowiec twierdził, że jest opóźnienie i samochód będzie 4 listopada w Polsce, a już dzisiaj zameldował się w Mszczonowie... Jak ktoś wcześniej napisał proces logistyczny to jedena wielka niewiadoma.

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #792 dnia: 14 Października 2022, 18:37:39 »
W sumie koszt leasingu wychodzi jakieś 17.700 (brutto - VAT nie odliczę). Warto nadpłacić? Jakoś nie widzę w co TERAZ można zainwestować.
Pomimo faktu, że żyję z leasingu, radzę Ci, jeżeli masz oszczędności i możesz kupić samochód za gotówkę, zrób to. Żaden leasing nie wyjdzie taniej niż gotówka. A dziś odsetki są wysokie. Leasing może być opłacalny tylko przy maksymalnej wpłacie własnej i ratach degresywnych. A opłacalność polega na tym, że uchronisz się przed zbędnymi pytaniami ze strony Urzędu Skarbowego, skąd miałeś taką gotówkę?. No i raty odliczysz od kosztów prowadzenia działalności, no chyba, że kosztów nie potrzebujesz. Natomiast jeżeli ktoś nie ma gotówki do wyłożenia jednorazowo, to leasing zawsze będzie tańszy od kredytu, nawet w tych trudnych czasach. Jest jeszcze najem, ale obarczony jesy ograniczeniami kilometrowymi oraz opłatami stałymi, które płacić musisz, a z nich nie skorzystasz.

Offline OBI_FMJ_PL

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #793 dnia: 14 Października 2022, 19:06:35 »
Dzięki za odpowiedź, już miałem dzwonić lub pisać, ale wstrzymałem się, bo i tak już wystarczająco dup* Ci nazawracałem.
A opłacalność polega na tym, że uchronisz się przed zbędnymi pytaniami ze strony Urzędu Skarbowego, skąd miałeś taką gotówkę?
Poważnie mogą pytać? W sumie 11 lat działalności - jakoś się wytłumaczę.

No i raty odliczysz od kosztów prowadzenia działalności, no chyba, że kosztów nie potrzebujesz.
A za gotówkę nie odliczę? Pewnie coś gorzej będzie, ale chodzi tylko o podatek który i tak jest teraz niski.
To na 90% biorę za gotówkę - głównie wkurza mnie, że na chama wpisali taki drogi GAP.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #794 dnia: 14 Października 2022, 19:40:35 »
Za gotówkę oczywiście też odliczysz. Będziesz to amortyzował i wyjdzie na to samo

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl