Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022  (Przeczytany 439574 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bartek79

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 Hybrid AWD
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022
« Odpowiedź #1050 dnia: 14 Listopada 2022, 23:02:58 »
do Belgii

Do Belgii? A one wszystkie nie płyną do Belgii, a potem do Polski lądowo? Nie chodziło Ci o UK?

Tak , moja pomyłka , oczywiście UK  :-)

Offline OBI_FMJ_PL

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 AWD HYBRID
« Odpowiedź #1051 dnia: 14 Listopada 2022, 23:06:05 »
500 aut przez pomyłkę popłynęło do Belgii,takie info dzisiaj na serwisie się rozniosło.
Tak , moja pomyłka , oczywiście UK� 

W sumie, to na bank mój pech... Ale żeby pociągnąć za sobą 500 Bogu ducha winnych ludzi? Przepraszam!

Jakiś pozew zbiorowy?
RAV4 C+S, AWD, hybrid, Tokyo RED - zamówienie z 18.02.2022 r. - 20.01.2023 - odebrany!

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota C-HR 2.0
« Odpowiedź #1052 dnia: 14 Listopada 2022, 23:13:32 »
Kurde, aż 500 aut, to na pewno moja Corolla Cross się tam znalazła, ja pitole :(
To już całkiem zardzewiały przyjedzie  :cheesy:

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #1053 dnia: 14 Listopada 2022, 23:20:09 »
Ciekawe jakie to koszta przesłać tyle aut do UK i z powrotem

Wyobraźcie sobie minę gościa, który te 500 aut tam pokierował, jak się zorientował co zrobił? Chyba tylko ten Chińczyk jedzący nietoperze miał głupszą:D

Offline OBI_FMJ_PL

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1054 dnia: 15 Listopada 2022, 00:20:22 »
Wyobraźcie sobie minę gościa, który te 500 aut tam pokierował, jak się zorientował co zrobił?
Mnie najbardziej wkurza bezczelność/olewanie klienta - z maila:
Cytuj (zaznaczone)
Jednocześnie chciałabym poinformować, iż wydłużony czas realizacji złożonego przez Pana zamówienia wynika bezpośrednio z efektu związanego z pandemią Covid19, co doprowadziło do zakłóceń produkcyjnych i logistycznych w regularnej działalności wielu organizacji i w różnych branżach, także motoryzacyjnej. Zdajemy sobie sprawę z niedogodności wywołanych zaistniałą sytuacją, prosimy jednak o wyrozumiałość, wynikają one z czynników całkowicie od nas niezależnych.
Czyli to wina Covidu
Cytuj (zaznaczone)
Dodatkowo informuję, iż przedmiotowe zamówienie (transakcja TMPL/ TCE nr XXXXXXX) zostało przyjęte jako zamówienie z produkcji niepotwierdzonej, co oznacza, że jego realizacja wymagała odrębnego potwierdzenia przez fabrykę faktu jego zakwalifikowania do realizacji w danym miesiącu. Dopiero po oficjalnym potwierdzeniu terminu produkcji, Producent potwierdza także gwarantowany termin realizacji zamówienia, o którym klient jest informowany przez Stację Dealerską, prowadzącą daną transakcję.
To ja  głupi zamówiłem z produkcji niepotwierdzonej! A nie, jak tak, to przepraszam, że głowę zawracam.
RAV4 C+S, AWD, hybrid, Tokyo RED - zamówienie z 18.02.2022 r. - 20.01.2023 - odebrany!

Offline watson

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #1055 dnia: 15 Listopada 2022, 08:18:36 »
No ale wiesz, te 9 miesięcy w obecnych czasach to nie jest jakoś specjalnie długo  :cool: Ja czekam od grudnia na tę samą wersję i też mógłbym się wkurzać czemu zamawiane później zostały wcześniej wyprodukowane (np. te z lutego :-P). Niemniej jest niemal pewne, że nasze auta wspólnie gniją w UK, pewnie po odebraniu na konserwację będzie już za późni  :grin: Żarcik. Nie traćmy nadziei, to w sumie nawet śmieszne jest ;)

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V
« Odpowiedź #1056 dnia: 15 Listopada 2022, 08:33:20 »
Poklikałem trochę po japońskiej stronie Toyoty i tam są dane o szacowanych terminach wysyłek fabrycznych (stan na 8 listopada) i dla RAV to OKOŁO 6 miesięcy:
"Około 6 miesięcy po złożeniu zamówienia czas dostawy różni się w zależności od klasy i specyfikacji (w tym pojazdów hybrydowych i pojazdów hybrydowych typu plug-in), dlatego w celu uzyskania szczegółowych informacji należy skontaktować się ze sprzedawcą. " Większość modeli ma dopisek krótszy "6 miesięcy lub więcej po złożeniu zamówienia", czyli może nie będzie tak żle z tym oczekiwaniem na kamery 360.
Przy okazji pokazują lepiej pakiet "Offroad II" dla Adventure:
https://toyota.jp/rav4/grade/special/?padid=from_rav4_top_sp-banner_1
« Ostatnia zmiana: 15 Listopada 2022, 08:55:07 wysłana przez grubar »

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #1057 dnia: 15 Listopada 2022, 09:16:06 »
Wyobraźcie sobie minę gościa, który te 500 aut tam pokierował, jak się zorientował co zrobił?
Mnie najbardziej wkurza bezczelność/olewanie klienta - z maila:
Cytuj (zaznaczone)
Jednocześnie chciałabym poinformować, iż wydłużony czas realizacji złożonego przez Pana zamówienia wynika bezpośrednio z efektu związanego z pandemią Covid19, co doprowadziło do zakłóceń produkcyjnych i logistycznych w regularnej działalności wielu organizacji i w różnych branżach, także motoryzacyjnej. Zdajemy sobie sprawę z niedogodności wywołanych zaistniałą sytuacją, prosimy jednak o wyrozumiałość, wynikają one z czynników całkowicie od nas niezależnych.
Czyli to wina Covidu
Cytuj (zaznaczone)
Dodatkowo informuję, iż przedmiotowe zamówienie (transakcja TMPL/ TCE nr XXXXXXX) zostało przyjęte jako zamówienie z produkcji niepotwierdzonej, co oznacza, że jego realizacja wymagała odrębnego potwierdzenia przez fabrykę faktu jego zakwalifikowania do realizacji w danym miesiącu. Dopiero po oficjalnym potwierdzeniu terminu produkcji, Producent potwierdza także gwarantowany termin realizacji zamówienia, o którym klient jest informowany przez Stację Dealerską, prowadzącą daną transakcję.
To ja  głupi zamówiłem z produkcji niepotwierdzonej! A nie, jak tak, to przepraszam, że głowę zawracam.
Masz 1:1 tego samego maila co ja.

Offline Bartek79

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 Hybrid AWD
« Odpowiedź #1058 dnia: 15 Listopada 2022, 09:29:12 »
Najnowsze dane jakie udało mi się dzisiaj uzyskać na salonie,to w sumie do UK popłynęło 1200 aut, w tym 450 Lexusów.

winnidall

• Gość
« Odpowiedź #1059 dnia: 15 Listopada 2022, 10:32:40 »
Informacja z dzisiaj prosto z salonu: "Pana samochód jedzie, a opóźnia się ponieważ fabryka omyłkowo wysłała całą partię aut zamiast do Brukseli, do Wielkiej Brytanii i część z nich dotrze jeszcze w listopadzie, część z grudniu. "

Offline OBI_FMJ_PL

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1060 dnia: 15 Listopada 2022, 10:51:41 »

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota C-HR 2.0
« Odpowiedź #1061 dnia: 15 Listopada 2022, 10:52:34 »
Btw, czemu często się pojawia temat rdzy z morza, te samochody nie są jakoś zabezpieczone, ofoliowane czy coś?

Offline pustynny lis

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1062 dnia: 15 Listopada 2022, 11:09:41 »
Samochody statkiem są transportowane na pokładach zamkniętych, stoją jak w dużym garażu. Nie są narażone na warunki atmosferyczne, a tym bardziej na wodę morską. Także transport morski z rdza nie ma nic wspólnego.

Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka

Offline pluto

• Toyot Chodzacy
    • Auris
  • Samochód:: Toyota, BYD
« Odpowiedź #1063 dnia: 15 Listopada 2022, 12:20:13 »
Przykładowy załadunek aut na statek :)

https://www.youtube.com/watch?v=JAGCjRgat90
Toyota Yaris Cross HEV Executive FL MY2024 130 KM
BYD SEAL U DM-i PHEV Boost 2025r. 218KM 18,3 kWh LFP

MÓJ BYD:
https://forum.elektrowoz.pl/threads/byd-seal-u-dm-i-boost-2025r-218km-18-3-kwh-netto-lfp-komfortowa-hybryda-phev.8810/

Offline marcin_online

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4
« Odpowiedź #1064 dnia: 15 Listopada 2022, 13:53:18 »
Przykładowy załadunek aut na statek :)

https://www.youtube.com/watch?v=JAGCjRgat90

Można się zakręcić przy tylu autach  :shock:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl