@hardtmuthJa mam to w apce
np:,.....
To u mnie tego nie mam w apce

. Ty masz mini nowsze auto chyba. Ja się na przykład nie załapałem na podgląd statusu drzwi/oświetlenia itd.
Home. Dla niewtajemniczonych to taka aplikacja do robienia sobie automatyki domowej. Faktycznie sprawdziłem jest tam moduł do toyoty. Łączy się z MyT i pobiera co się da. Można sobie potem te dane prezentować w dowolny sposób. Ciekawe - poogladam w wolnej chwili choć nie bardzo widzę praktyczne zastosowanie. Moze się da na mapie prezentować położenie auta np.
Da się na mapie zobaczyć gdzie jest auto. Oczywiście po postoju i po chwili, a nie od razu. Musi Toyota wysłać to, a integracja pobrać przez myT dane.
Ogólnie jak to zwykle bywa z takimi API od Toyoty, to częste odpytywanie, a integracja takie coś by chciała robić, to niestety co jakiś czas jest awaria. APlikacja na telefonie zachowuje się znacznie inaczej.
A że mam w home assistant bardzo dużo różnych rzeczy podpiętych, to nie byłbym sobą nie podpinając auta.
Jako ciekawostka, w ciągu ostatniego roku miałem ostre przyśpieszenia 411, ostre hamowania 1385 :P